0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Kert-trend 2020: a kert a pihenésé, divat a kék

A kerti divatirányzatokat előre vetítő európai szakvásárok, a nagy-britanniai Glee és a németországi Spoga+Gafa tapasztalatai alapján elmondható, hogy 2020-ban nem lesz átütő változás a kerti trendekben. Folytatódik a „termeld magad”, illetve a városi kert-mozgalom. A legdivatosabbak a természethű és rovarbarát kertek. Az év színe pedig a klasszikus kék.

A kerti berendezések és kiegészítő kellékek gyártói és forgalmazói azt hangsúlyozzák, hogy a kert a pihenés helye, és csak annyit dolgozzunk benne, amennyit jól esik. Ehhez jó alapot nyújt az, ha

a kert növényvilágát ökológiai alapon választjuk meg: azt ültetünk, ami különösebb gondozás nélkül is szépen díszlik.

Divat a kissé rendezetlen, természethű virágos rét. Egyre népszerűbbek a virágzó évelők, amelyeket nem kell minden évben újraültetni. Trendi a beporzóbarát kert, amely azt az érzetet keltik, hogy mi is tettünk valamit kicsiben a környezetünkért.

A kertfenntartásban nagy segítséget nyújtanak a különféle önjáró gépek, például a robotfűnyíró és az automata öntözőrendszer, amelyeket

a távollétünkben okostelefon segítségével is irányíthatunk.

A „termeld magad” irányzat népszerű növényei a magas biológiai értékű, növényvédelmet nem igénylő, rezisztens és bőtermő, cserépben is nevelhető zöldségfajták, bogyós gyümölcsök és salátafélék. Ezeket akár egy lakótelepi erkélyen is megnevelhetjük.

Egyre nagyobb a divatja az ehető virágoknak, amelyekkel feldobhatjuk és igazán autentikussá tehetjük a kerti grillpartik tálalását.

Mind népszerűbb a szabadtéri konyha, és a barbeque sem megy kis a divatból, amihez szintén nagyon sok eszköz és berendezés áll a rendelkezésünkre.

Mindemellett az idei évben az élénk színe dívnak. A színek sztenderdizálását végző Pantone Intézet

2020-ban a 19-4052-es kóddal jelölt klasszikus kék (Classic Blue) színt választotta az év színének.

Ha igazán trendik szeretnénk lenni, akkor az idén a kékvirágú növények ültetünk és a kék textíliákat, edényeket használunk.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu