0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Intelligens hőmérő borjaknak

Borjak és szarvasmarhák egészségi állapotának nyomon követésére szánt okos hőmérőt fejlesztett ki a német Förster Technik.

Miután a mobiltelefonon futtaható CalfAppVital alkalmazással azonosítottuk az egyedet, a rektális hőmérő Bluetooth-kapcsolaton keresztül elküldi a mért értéket az alkalmazásnak, amit az a vállalat felhőben futtatott CalfCloud platformjának továbbít, hogy az összegyűjtött hőmérséklet- és egyéb adatok távlatilag és állományszinten is összevethetőek legyenek.

A CalfAppVital alkalmazásban más lényeges adatok – például orrváladékozás, széklet, köhögés – is rögzíthetők az állatok egészségének teljes körű elemzéséhez.

Az intelligens hőmérő olyan okostelefonnal kommunikál, amelyen fut a „CalfApp VITAL” alkalmazás. Az állat kiválasztása után a mért hőmérsékletet hozzárendelik és állandóan tárolják a Calf­Cloudban. Ehhez az okostelefont csatlakoztatni kell az internethez. Ha a mérés során nincs internetkapcsolat, akkor a program az adatokat tárolja és szinkronizálja a CalfClouddal, amikor az internetkapcsolat ismét elérhető.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság/foerster-technik.de