0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Permetezőgép növényvédelmi kísérletekhez

Az AGROmashEXPO egyik különdíját a Farmgép Kft. Kertitox PreBIKE parcellapermetezője kapta. A Farmgép Kft. egyedi igényre tervezett, díjnyertes parcellapermetezőjét használják a nagy növényvédőszer-forgalmazó cégek és a növényvédelmi hatóság is a kísérleteihez.

A biológiai hatékonysági kísérletek megbízhatóságának és összehasonlíthatóságának alapja a nagymértékű precizitás a kísérlet egésze során. Ennek pedig elengedhetetlen feltétele, hogy a vizsgált növényvédő szert optimális mennyiségben, a lehető legjobb elosztásban, a megfelelő helyre, a megfelelő időben juttassuk ki. A kísérleti eredményekhez emellett az is fontos, hogy a kijuttatást a szükséges számban, azonos paraméterekkel megismételhessük.

A Farmgép Kft. díjnyertes termékét használják a növényvédő szerek bevetéséhez szükséges kísérletekhez, amikor azt nézik, hogy milyen dózis kijuttatásával lehet megbízható eredményt kapni a növényállományban.

A gép előnye, hogy automatikusan elvégzi a jegyzőkönyvezést, és rögzíti a parcellák GPS pozícióit, a haladás és az átfolyás sebességét is. Ezáltal nagy pontossággal visszanézhető, hogy az esetleges eltéréseket mi okozta.

A nagy felületen szántóföldi növényeket termesztők is hasznos információkat kapnak általa, hiszen komoly megtakarításokhoz vezet, ha sikerül megtalálni, hogy mi a legalacsonyabb dózis, amellyel még megvédhető a növényállomány, avagy elpusztíthatók a gyomok.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu