Back to top

Repce és napraforgó - Teljes a technológiai sor a BASF-nél

A BASF 2020-ban már teljes technológiai sort kínál a termelőknek repcéből és napraforgóból, vagyis a vetőmagtól a gyomirtó-, gombaölő- és rovarölőszereken át a nitrogénmenedzsmentig mindent. A cég a kor kihívásaira válaszolva új típusú gombaölőszereket is kifejlesztett.

Fotó: MTI - Varga György
Mindenünk a repce és mindenünk meg is van hozzá. Ezzel a kampánycímmel vezette be 2019 őszén új repcehibridjeit a BASF. A cég korábban is erős volt repcében, ám tavaly nagy sikereket értek el: a korábban a Bayertől átvett portfólió forgalmát megduplázták és 7% piaci részt sikerült a cégnek elérni.

Idén a BASF-nek tényleg megvan mindene a repcetermesztéshez: vetőmag, gyomirtó, gombaölő és rovarölő szer, mellette a nitrogénmenedzsment.

Ha pedig a Rafting® Pack-ot választja a termelő, az egész növényvédelmi csomaghoz egyben, és persze kedvezőbb áron hozzájuthat.

Hajnal Gábor, marketing vezető, BASF Hungária Kft. Agrodivízió lapunknak almondta: 

„Megtalálható lesz a Rafting® Packban a jól ismert Fendona® rovarölő szerünk, a Pictor®, Magyarország kedvenc gombaölő szere és a Rafting nevű rovarölő szerünk, amit korábban Mospilan® néven lehetett ismerni máshonnan, és így lesz egy komplett ajánlatunk repce rovarölő szeres és gombaölő szeres kezelésére is.”

A klímaváltozás kihívásaira válaszként a BASF repcetechnológiája időjárásfüggetlen. A gyomirtást tekintve a megelőző, a korai poszt és posztmegoldások is metalálhatók a kínálatban. De ugyanez a helyzet a kalászosoknál is.

MMG - Repce és napraforgó - Teljes a technológiai sor a BASF-nél

 

 

„Bevezettük a Systiva® gombaölő szeres kezelést, amiben egy vetőmagra felvitt csávázással kiváltjuk az első gombaölő szeres lombkezelést. Ezzel tudjuk magunkat függetleníteni az időjárástól.

Tehát ha adott egy olyan tavasz, mint amilyen két évvel ezelőtt volt, amikor nem lehetett kimenni a földekre, mert annyira csapadékos volt az időjárás, akkor is meg van oldva a kalászosoknak a korai lombvédelmi kezelése.” - hangsúlyozta Hajnal Gábor.

A teljes technológiai sor persze megtalálható a másik olajos növénynél, a napraforgónál is.

Ahogy a BASF Hungria Agrodivíziójának marketingvezetője fogalmaz:

„Napraforgóban is technológiában gondolkodunk. A BASF a Clearfield®, Clearfield® Plus technológiának az atyja.

Eddig csak növényvédőszer területén voltunk jelen a napraforgóban, és a 2020-as szezontól belépünk a vetőmag piacra.

Két új hibriddel jelentkezünk: az egyik egy Clearfied®-es, amit Coloris®- nak hívnak, a másik egy Accordis® nevű, ami egy Clearfield® Plus-os hibrid.”

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Háziállatainkat is veszélyeztetik - Kullancsok által terjesztett betegségek

A körülöttünk élő háziállatfajok szinte mindegyikében okoznak különféle megbetegedéseket a kullancsok. Ezek a betegségek nem söpörnek végig állományokon, állatról állatra nem terjednek, az élősködők „csak” a betegségek kialakulását idézik elő.

Szappan, illóolaj a levéltetvek ellen

Nyáron szinte minden kertben megjelennek a levéltetvek. Irtásuk viszonylag egyszerű, de ha elmarad, akkor nagyon hamar ellephetnek mindent… Nem kell azonban egyből vegyszerhez nyúlni, kisebb egyedszám esetén sokkal környezetkímélőbb módon is elbánhatunk velük.

Jónak ígérkezik a zöldség hozama

Eddig jó termést takaríthattak be a zöldségtermesztők. A jelentős tételnek számító hajtatott paradicsom és paprika, valamint a kígyóuborka termelői árai kissé a tavalyi alatt vannak – válaszolta a Világgazdaságnak Ledó Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Ter­méktanács elnöke.

Használjuk ki a drónok adta lehetőséget vagy lemaradunk – mondják az EU-s mezőgazdasági szereplők

A mezőgazdasági szereplők arra szólítják fel az Európai Bizottságot, hogy frissítse a rovarirtók fenntartható használatáról szóló irányelvet (SUD), és engedélyezze peszticidek drónos légi permetezését – derül ki az EURACTIV tudósításából.

Váratlan zavarok a meggypiacon

Július második hetére több tényező hatására bedugult a meggypiac, derül ki a FruitVeB legfrissebb elemzéséből. Bár a tavalyi kevés terméshez mérhető a hozam, a szüretkor érkező esők, a magas induló árak és a fajták együttérése komoly gondot okoz. Ráadásul erős antraknózisfertőzés ütötte föl a fejét, ami lehetetlenné tette az értékesítést.

A rizs csökkentheti a vérnyomást

A magas vérnyomás hatalmas népegészségügyi probléma. Ha nem kezelik idejében, látási problémáktól a szívbetegségen át a vesebetegségig rengeteg egészségügyi kockázata lehet.

Jobban teljesítenek a gyepek a szén-dioxid megkötésben, mint a fák

A rétek és legelők hatékonyabbak a szén-dioxid megkötésben, mint az erdők. Egy új tanulmányból kiderül, hogy a klímaváltozás, hogyan változtatta meg az eddigi szemléletet.

Továbbra is zárva Németország legnagyobb húsfeldolgozója, egyre zsúfoltabbak az állattartó telepek

Válságtanácsot szorgalmaz a szövetségi állatorvosi kamara, mivel továbbra sem folyik termelés a Tönnies koronavírus-gócponttá vált üzemében, így napi több tízezer darabbal csökkent Németország vágóhídi kapacitása. Sürgősen megoldást kell találni az állattartó gazdaságok és az állatok érdekében – hívják fel a figyelmet.

Egyre több helyen kínálnak magyar görögdinnyét

Ha nyár, akkor dinnye. Az idén azonban lassan köszönt ránk a nyári meleg, és a hűvös, csapdékos idő miatt a dinnyeszezon is később indul. A folytatás remélhetően jobb lesz, és úgy tűnik, importnyomásra is kevésbé kell számítaniuk a termelőknek. Horváth Vivientől, a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete titkáráról kértünk helyzetjelentést.

Repceméz gyomorpanaszok ellen - Miért egészségesebb a méz a cukornál (3. rész)

A repce- és a gesztenyeméz remek választás gyomorpanaszokra. Az okok teljes kiküszöböléséhez propolisz-kúra és életmódváltás is szükséges.