Back to top

Erdő, zene, feltöltődés

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat 2020-ban a 17. évadára készül. Fő célja, hogy az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítsa a rendezvény résztvevőit.

Fotó: MTI - Komka Péter

Idén három térségben várja az érdeklődőket a Muzsikál az erdő ingyenes rendezvénysorozat. Kecskeméten május 22–24. között várja a Vízmű-dombi erdőben, az Arborétumban, valamint Lakitelek–Tőserdőn lesznek programok. A Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok kilencnapos programfolyama július 4-től 12-ig tart. Ősszel pedig a Muzsikál az erdő a Körösök-völgyében programjait pedig szeptember 25-27. között Gyula térségében, Gyula–Városerdőn, valamint Nagyvárad közelében, Püspökfürdőn szervezik.

A szervezők hűek maradnak hagyományos szervezési elveikhez: különleges erdei helyszínekre hívják a rendezvényre érkezőket, ahol a család valamennyi tagja talál vonzó és tartalmas programot. 

A Príma, Nógrádikum és Nívó Díjjal, Minősített Fesztivál címmel rendelkező rendezvény valamennyi napján szakvezetéses erdei séta során készülhetnek az érdeklődők a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre, ahol országos, sőt világhírű előadóművészek és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen erdei koncertélményt.

Nem marad el az erdei sport, a színvonalas zenei és kézműves gyermekprogram, a helyi termelők bemutatkozása. Megismerkedhetnek a résztvevők a fenntartható gazdálkodás példáival, valamint tudományos ismeretterjesztő előadásokon bővíthetik tudásunkat az erdő- és a természetvédelem témakörében.

A természethez kötődő pályázatok – fotó, irodalom és gyermekrajz - a rendezvény oszlopos tagjaivá váltak. A napok zárásaként lehetőséget adnak a résztvevőknek a kötetlen beszélgetésre, a vendéglátó település megismerésére. A Muzsikál az erdő ugyanis minden nap más-más településen jelentkezik, ezzel is népszerűsítve a vidék, az erdő értékeit.

A Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok tervezett helyszínei: Gyöngyöspata, Gyöngyös – Kékestető, Abasár, Szurdokpüspök, Pásztó – Mátrakeresztes, Salgótarján – Eresztvény, Gyöngyöstarján, Fülek, Tar–Fenyvespuszta.

Várnak minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a 2020-as Muzsikál az erdő rendezvényeire. Részletes informáci: www.muzsikalazerdo.hu

Ha Muzsikál az erdő, akkor jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés!

Forrás: 
Muzsikál az erdő

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Éjjel-nappal Somló, ahol 47 pincészet borai mutatkoznak be 30 helyszínen, 2 nap és 1 éjjelen át

Még soha nem kóstolhattak az érdeklődők annyiféle vulkanikus bort a Somlón, mint amennyit idén kínálnak a helyi és a vendég pincészetek, június 17. és 19. között. A Somlói Éjszakai Pincetúra a régió legnagyobb szabadtéri boros-borszakmai eseménye, amely idén kétnapos kulturális fesztivállal egészül ki. A Somló Fesztivállal hagyományt szeretnének teremteni a helyi szervezők.

Miniuborka négy hektáron

A Bécs Donaustadt nevű városrészében található Gartenbau Flicker GmbH Ausztria legnagyobb mini­uborka-termesztője, összesen 42 ezer négyzetméter üvegházi felületen szednek miniuborkát, snack­uborkát és egyéb uborkakülönlegességeket.

Túlsúlyos Európa

Olaszország egyike azoknak az országoknak, amelyek híressé tették az egészséges és könnyű mediterrán étrendet. Egy nemrégiben készült tanulmány azonban kimutatta, hogy az olaszok fele elhízással vagy túlsúllyal küzd. Nem jobb a helyzet a többi mediterrán országban sem.

Laboratóriumi szalonna vöröshús-allergiára?

Gyógyhatású szalonna? Nem feltétlenül disznóság. Ugyanaz a laboratórium, ahol genetikailag módosított sertést állítottak elő emberi transzplantációra szánt szervekhez, váratlanul előlépett sertéstermék-szállítóvá olyanok számára, akik egy különleges, kullancs okozta vöröshús-allergiától szenvednek. Máris sok betegen tesztelték a laboratóriumban előállított exkluzív szalonnát.

Bükki konyha extrákkal

Bekénypuszta kincses szigetként bújik meg az erdő mélyén. Kisgyőrből erdészeti magánúton hosszan kanyarogva érjük el az ökoházat, melyet a Turisztikai Látogatóközponttal 2014-ben hozott létre az ÉSZAKERDŐ Zrt. Délbükki Erdészeti Igazgatósága a Bükk-alja egyik legszebb vidékén. Csend, nyugalom, friss levegő, festői szépségű táj, kiemelkedő szolgáltatás, színvonalas étkezés, mini tanösvény. Kell ennél jobb fogadtatás?

Újra BORTRIATLON Badacsonyban!

A rendezvénysorozat keretén belül az év folyamán három különböző hétvégén, három tematikus bortúrával, változatos programokkal, ajánlatokkal, pecsétgyűjtő boros játékkal, számtalan meglepetéssel, ételkülönlegességekkel és jobbnál-jobb badacsonyi borokkal várják a látogatókat.

Négy helyszínen száz film a gödöllői természetvédelmi fesztiválon

Május 27-től 29-ig rendezik meg a gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált, amelyen ebben az évben négy helyszínen száz filmet nézhetnek meg a nézők. Az ingyenes fesztivál helyszíne a Gödöllői Királyi Kastély és parkja, a kínálatot számos családi és kulturális program színesíti.

A Rumour by Rácz Jenő nyerte az Év étterme díjat

A budapesti Rumour by Rácz Jenő nyerte a magyarországi gasztronómia egyik legjelentősebb elismeréseként számon tartott Audi - Dining Guide Év étterme díjat a hétfő este Budapesten megtartott díjátadón.

Fejfájás enyhítése gyógynövényes-, és népi praktikákkal

A fejfájás gyakori tünet, a szervezett sokszor ezzel jelez, ha valami nincs rendben. Lehet hogy csak többet kellene innunk, vagy ennünk a nap folyamán, kevesebbet idegeskednünk, többet pihennünk - ez mind oka lehet a fejfájásnak. Elmulasztása azért is hasznos, mert ellenkező esetben romlik a közérzetünk, fáradtabbak leszünk, egyre kevésbé tudunk koncentrálni…

Csótányok lepték el a pizzériát

Egy budapesti pizzéria ellenőrzése során súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A szakemberek által feltárt hibák és hiányosságok, például az általános takarítatlanság, a nagy mennyiségű élő csótány jelenléte a főzőtérben, a szakosított tárolás hiánya, az egység tevékenységének azonnali felfüggesztését indokolták.