0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Erdő, zene, feltöltődés

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat 2020-ban a 17. évadára készül. Fő célja, hogy az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítsa a rendezvény résztvevőit.

Idén három térségben várja az érdeklődőket a Muzsikál az erdő ingyenes rendezvénysorozat. Kecskeméten május 22–24. között várja a Vízmű-dombi erdőben, az Arborétumban, valamint Lakitelek–Tőserdőn lesznek programok. A Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok kilencnapos programfolyama július 4-től 12-ig tart. Ősszel pedig a Muzsikál az erdő a Körösök-völgyében programjait pedig szeptember 25-27. között Gyula térségében, Gyula–Városerdőn, valamint Nagyvárad közelében, Püspökfürdőn szervezik.

A szervezők hűek maradnak hagyományos szervezési elveikhez: különleges erdei helyszínekre hívják a rendezvényre érkezőket, ahol a család valamennyi tagja talál vonzó és tartalmas programot. 

A Príma, Nógrádikum és Nívó Díjjal, Minősített Fesztivál címmel rendelkező rendezvény valamennyi napján szakvezetéses erdei séta során készülhetnek az érdeklődők a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre, ahol országos, sőt világhírű előadóművészek és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen erdei koncertélményt.

Nem marad el az erdei sport, a színvonalas zenei és kézműves gyermekprogram, a helyi termelők bemutatkozása. Megismerkedhetnek a résztvevők a fenntartható gazdálkodás példáival, valamint tudományos ismeretterjesztő előadásokon bővíthetik tudásunkat az erdő- és a természetvédelem témakörében.

A természethez kötődő pályázatok – fotó, irodalom és gyermekrajz – a rendezvény oszlopos tagjaivá váltak. A napok zárásaként lehetőséget adnak a résztvevőknek a kötetlen beszélgetésre, a vendéglátó település megismerésére. A Muzsikál az erdő ugyanis minden nap más-más településen jelentkezik, ezzel is népszerűsítve a vidék, az erdő értékeit.

A Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok tervezett helyszínei: Gyöngyöspata, Gyöngyös – Kékestető, Abasár, Szurdokpüspök, Pásztó – Mátrakeresztes, Salgótarján – Eresztvény, Gyöngyöstarján, Fülek, Tar–Fenyvespuszta.

Várnak minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a 2020-as Muzsikál az erdő rendezvényeire. Részletes informáci: www.muzsikalazerdo.hu

Ha Muzsikál az erdő, akkor jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés!

Forrás: Muzsikál az erdő