0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 25.

Függőleges alommozgató rendszer

Az AEROLIT rendszert kifejezetten baromfiházakba a tökéletes alom fenntartására tervezték.

Az állatjólétre és a baromfi minőségére vonatkozó követelmények miatt az almot tökéletes állapotban kell tartani.

Ennek érdekében kifejlesztettek egy „alomfenntartási” rendszert, amelynek célja, hogy az alom tetejét az első naptól mozgatva elkerüljük a trágyakéreg kialakulását, amely megváltoztatja a baromfi talpi boltozatát.

Ezen túl az alomlazítás után a baromfinak az első alomhoz hasonló frissességérzete van. Az AEROLIT rendszert függőleges ujjakkal felszerelt rotorok alkotják, a forgófejek rendkívül vékonyak de mégis merevek rugós felfüggesztéssel. A forgó részeket egy hajtószíj segítségével kapcsolják egymáshoz úgy, hogy a forgás iránya megfordítható legyen. A forgó részek hajtása belső égésű motorral, hidraulikusan vagy elektromos hajtással is megoldható.

Az AEROLIT-ot a trágyakéreg megjelenésekor azonnal használni kell. A továbbiakban a gyakoriság az alom állapotától függ. Az AEROLIT létezik önjáró vagy quadra vagy fűnyíró méretű traktorra felszerelhető változatban is.

Ez a rendszer természetesen illeszthető a SCOOP’AVI dömperhez is. Felszerelhető a gép elejére és összekapcsolható az alomkészítő rendszerrel. Ebben az esetben elöl lesz az alomlazítás, hátul pedig az új alom terítése.

A felszerelés ilyen használatával a tenyésztő kevesebb almot kell, hogy tegyen az elején, és később új almot teríthet a kényelem javítása érdekében.

Az AEROLIT alommegtakarítást tesz lehetővé, kényelmes helyet biztosít az állatoknak, csökkenti a pododermatitiszt, csökkenti a kézi munkát és javítja a technikai-gazdasági eredményeket.

Forrás: Kistermelők Lapja/www.michard-aviculture.com