0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Érdemes már az EK-időszak előtt megkötni a növénybiztosítást!

A NAK kiemelt figyelmet fordít a növénybiztosítási szolgáltatásra. A gazdálkodók a falugazdászok segítségével akár kilenc káreseményre vagy azok kombinációjára is szerződhetnek. Mindezt a hamarosan induló egységeskérelem-beadási időszak előtt is megtehetik.

Néhány hét múlva indul az egységes kérelmek (EK) beadása. Fontos tudni, hogy az Európai Unió támogatja az öngondoskodást, ezért még az EK-időszak kezdete előtt érdemes kiválasztani, hogy hol akarják a gazdálkodók megkötni növénybiztosításukat – írja a nak.hu.

Az EK-felületén kipipálva a megfelelő jelölőnégyzetet a kérelmet beadó jogosulttá válik akár 70 százalékos utólagos díjtámogatásra a megfelelő növénybiztosítások megfizetett díjai után.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai számára folyamatosan bővülő, minőségi szakmai szolgáltatásokat rendszeresített, ezek közé tartozik a biztosításközvetítés is, amelynek fő célja, hogy a leginkább agrárspecifikus biztosításokat kínálhasson tagjai részére. A Magyar Nemzeti Bank által engedélyezett biztosításközvetítő cégként működő NAK Biztosításközvetítő Kft. minden olyan biztosítóval kapcsolatban van, amelyiknél Magyarországon van növénybiztosítás, ezért is tudják a falugazdászok az ügyfelek számára legkedvezőbb ajánlatot adni, egyúttal segítségükkel megbízhatóan, szakszerűen elintézni a növénybiztosítási ügyeket.

Minden köztermesztésben előforduló növényre, növényenként akár kilenc káreseményre (jégeső, vihar, aszály, felhőszakadás, mezőgazdasági árvíz, tűz, illetve téli, tavaszi vagy őszi fagy), illetve azok tetszőleges kombinációjára köthető biztosítási védelem. 

A NAK Biztosításközvetítő Kft. segítségével kötött biztosítások előnye, hogy egyes esetekben az állam akár 70 százalékban is támogatja a biztosítás díját.

A kamara tagjai számára kiemelkedő ajánlat a NAK Biztosításközvetítő Kft. és az egyik vezető agrárbiztosító megállapodása alapján az a konstrukció, amely megdőléses viharkárok esetén felmerülő többletköltségekre – kizárólag a NAK-on keresztül – egyedi záradék keretében nyújt kiegészítő fedezet a szántóföldi növényekre a jég- és viharkockázatok együttes biztosítása esetén.

Forrás: nak.hu