0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Csád marhákban fizeti vissza 100 millió dolláros tartozását Angolának

Az angolai állami sajtó tájékoztatása szerint egy szokatlan hiteltörlesztésről állapodott meg az ország Csáddal. Csád ugyanis százmillió dollárnyi adósságát marhákban fogja visszafizetni.

Az első ezer szarvasmarha már meg is érkezett Angola fővárosába, Luandába, és a törlesztésszerződés értelmében a következő 10 évben összesen 75 ezer állatot fognak küldeni a csádiak – írja a 444.hu a BBC híradása alapján. Így egy szarvasmarha árát 1333 dollárban állapították meg a megegyezés során. 

A 2017-es hitel törlesztésének ezt a módját Csád vetette fel, és az angolai kormány beleegyezett, mivel az országban egy korábbi szárazság miatt nagyon visszaesett a marhapopuláció.

Az olajban gazdag ország gazdasága és társadalma még mindig nem heverte ki a 27 évnyi polgárháborút, ami komoly károkat okozott a mezőgazdaságnak is. 

Csád ezzel szemben a nemzetközi szervezetek szerint is rendkívül jó állattenyésztő országnak számít, becslések szerint 94 millió szarvasmarha él az országban. Az ország exportjának mintegy 30 százalékát adja az állatok értékesítése. 

Forrás: 444.hu