0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Kompenzáció a koronavírus-károsultaknak

Március elején az olasz külügyminiszter, Luigi de Maio bejelentette a kormány tervét, miszerint 716 millió eurót juttatnak a gazdaságba, hogy segítsék az ágazatokat az olasz termékek népszerűsítésében és az exportpiacok fejlesztésében.

Az Olaszországi Növényexportőrök Szövetsége, az ANVE fölveszi a kapcsolatot a külügyminisztériummal, hogy tájékoztathassa tagjait, miként lehet pályázni a koronavírus okozta veszteségek különféle pénzügyi kompenzációjára.

A javasolt támogatási csomag nemcsak adócsökkentéseket, adójóváírásokat tartalmaz, hanem azoknak a vállalatoknak nyújtott támogatásokat is, melyek a koronavírus miatt nem tudtak részt venni a kiállításokon.

A hír egy héttel a MyPlant & Garden dísznövénykertészeti vásár lefújása után érkezett (szeptember 21–23-ára tűzték ki az elhalasztott dátumot). Az Olasz Kereskedelmi Ügynökség (ITA) hajlandó fedezni a fölmerült költségek 100 százalékát, ezenkívül lehetőséget kínál a cégeknek, hogy ingyenesen vegyenek részt az ITA-kezdeményezésekben. 2021 márciusáig a legföljebb 100 alkalmazottat foglalkoztató vállalatok térítésmentesen igénybe vehetik az ITA szolgáltatásait világszerte működő irodáiban.

Az ANVE titkára, Eduardo Sciutti elmondta, hogy a külföldi ügyfelek azt kérik az ANVE tagjaitól, hogy igazolják árujuk koronavírus-mentességét, ami bár jogos igény, gyakorlatilag megoldhatatlan.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/ItaliaOggi/Linkiesta