Back to top

Vevőit elsősorban kiszállítással szolgálja ki a KITE Zrt.

A koronavírus-járvány kapcsán Magyarország Kormánya a vírus terjedésének lassítására sorozatosan vezet be korlátozó intézkedéseket. A KITE Zrt. a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel maximálisan szem előtt tartva a munkatársak és az ügyfelek egészségének védelmét, valamint a vállalat kereskedelmi tevékenységének zavartalan bonyolítását további megelőző intézkedéseket vezetett be.

A munkavállalók egészségének megóvása érdekében az alkalmazottak többsége átmenetileg távmunka keretei között végzi napi feladatait. Mindez csupán a munkavégzés helyét tekintve jelent változást, hiszen a munkavállalók rendelkeznek minden szükséges informatikai eszközzel, mellyel feladataikat otthoni körülmények között is zavartalanul el tudják látni.

Akiknek a munkavégzése a KITE Zrt. központjához vagy valamely alközponthoz kötött, és feladatuk távmunka keretében nem elvégezhető, A és B csoportbontásban, hosszabbított munkarend mellett, hetes ciklusokban végzik feladataikat.

További megelőző intézkedésként a KITE Zrt. telephelyein zónákat alakítottak ki, ahová a megfelelő protokoll betartásával lehet belépni.

A vevőket elsősorban kiszállítással szolgálják ki, melyet a KITE Zrt. Logisztikai Főosztálya koordinál. Természetesen arra is van lehetőség, hogy a vásárlók a megrendelt termékeket saját fuvareszközzel szállítsák el. Ez esetben az alközponttal történt telefonos egyeztetést követően, a megbeszélt időpontban átvehető a szállításra előkészített termék, hiszen a KITE Zrt. telephelyeire az árubeszállító és árukiszállító járművek behajtása továbbra is engedélyezett.

Fotó: KITE

A KITE Zrt. partnerei telefonon vagy emailben is kapcsolatba léphetnek az értékesítő kollégákkal, így könnyen és gyorsan tudnak egyeztetni a már megrendelt inputanyagok és beruházási termékek átvételéről, valamint a felmerülő további igényekről.

A KITE Zrt. mint a legnagyobb hazai agrárintegrátor, a mezőgazdaság folyamatos ellátásának érdekében felgyorsította beszerzéseit, megemelte készletszintjeit, továbbá a központi készletek jelentős részét áthelyezte alközpontjaiba.

Agronómiai inputok tekintetében a következő hónapok technológiai műveleteihez szükséges anyagok rendelkezésre állnak az alközponti raktárakban, vagy már kiszállították a vevőkhöz, valamint az azt követő időszak ellátásáról is folyamatosan gondoskodnak.

A tavaszi időszakra partnereik által megrendelt gépek 95 százaléka már a telephelyeken van, a további eszközök beszállítása és felkészítése ütemezetten történik. Szerviztevékenységüket zavartalanul végzik a kiadott és szükséges protokollok betartásával, illetve egyéb szolgáltatásaik teljes palettája is elérhető.

A KITE Zrt. járványügyi helyzetre megalakult Operatív Törzse folyamatosan felülvizsgálja az eddig meghozott intézkedéseket, valamint a megváltozott munkarenddel kapcsolatosan szerzett tapasztalatok és állami rendelkezések mentén megteszi a szükséges változtatásokat a további zavartalan működés és partnerkiszolgálás érdekében.

Forrás: 
KITE Zrt.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Nincs, aki leszedje, de ha lenne, akkor sem vennék meg

Ahogy már itt is számtalanszor szó esett róla, a járvány egyik legsúlyosabb járulékos hatása az agráriumban, hogy a határzár elvágja a dolgozni akaró idénymunkásokat a foglalkoztatóiktól. Komoly pácban van Németország spárgatermesztése, amely szinte kizárólag külföldi szedőkre épül, de ha le tudnák szedni, akkor az eladással lenne bajuk, hiszen nem tipikusan a spárgával kezdődik mostanában a lakosság bevásárlólistája…

A legváratlanabb helyzetekre is felkészült az Eisberg

A konyhakész saláták előállításában piacvezető Eisberg Hungary Kft. január végétől készült a koronavírus-járványra: dolgozói chatbot-on keresztül kapják a naprakész információkat a vezetőségtől, melynek váratlan helyzetek terén szerzett nem kevés tapasztalatára most minden eddiginél nagyobb szükség van.

Az állatorvosi rendelőben is fő a biztonság járvány idején

Az állatorvosi rendelőbe lépve is másképpen kell viselkednünk, mint a vészhelyzet kihirdetése előtt. Belépéskor haladéktalanul fertőtlenítsük kezünket a bejáratnál található fertőtlenítőszerrel, ne feledjük, hogy a kilincs különösen veszélyes ragályfogó lehet. Lehetőleg egy állattal egy kísérőszemély tartson, és a váróhelyiségben kizárólag az erre kijelölt területen tartózkodjon.

Nem, az ivóvíz nem pusztítja el a koronavírust

Az interneten és különböző közösségi média platformokon elterjedt egy olyan hír, mely szerint a rendszeres vízivás megóvhat minket a koronavírustól. Mítoszrombolás következik.

Növények, amelyek elbánnak a vírusokkal

A természet számos olyan növénnyel ajándékoz meg bennünket, amelyeket már évszázadok óta használnak gyógyászati célokra. Most azokat gyűjtöttük csokorba, amelyeket a vírusfertőzések, légúti panaszok, köhögés és láz esetén hívhatunk segítségül.

Laboratóriumban már bizonyították vírusellenes hatásukat

Az ember ősidőktől fogva segítségül hívta a növényeket a betegségek leküzdéséhez. Napjainkban a növényi hatóanyagok széles körét azonosítottuk és számon tartjuk bizonyított hatásaikat. Különösen az erősen aromás növények, fűszerek rendelkeznek a baktériumokat, vírusok visszaszorító hatóanyagokkal. Hazánkban is megterem jó néhány erős vírusellenes hatással rendelkező növény.

Vetésidő és kijárási tilalom Szerbiában

Alig néhány órával e sorok papírra vetése előtt Aleksandar Vučić szerb államfő kijárási tilalmat rendelt el Szerbiában este 8 és reggel 5 óra között. A 65 évesnél idősebbekre ennél is nagyobb szigorítás vár, ők csak 5 és 10 óra között hagyhatják el otthonukat. Pedig nagy munka vár a földművesekre, hiszen a szántóföldek 90 százalékát a következő hetekben kell bevetni.

Szigorú fellépést sürget az élelmiszerek túlárazása miatt az agrárminiszter

Fellépést és ellenőrzéseket sürget az élelmiszerek árának helyenkénti drasztikus emelése miatt Nagy István agrárminiszter. A politikus elfogadhatatlannak tartja a drágulást és kéri a fogyasztóvédelmi szerveket, hogy szigorúbban ellenerőzzék azokat a piaci szereplőket, amelyek tisztességtelen árpolitikával próbálnak meg nyerészkedni a kialakult helyzetben.

Merre tovább magyar mezőgazdaság?

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara frissítette március közepén kiadott elemzését, melyben a koronavírus-járvány hatását vizsgálta a mezőgazdaságra. A termesztés és feldolgozás folyamatosságának fenntartására több javaslatot is megfogalmazott a kamara, hangsúlyozva, hogy ebben az ágazatban, különösen az állattenyésztésben nem lehet egyik pillanatról a másikra leállni.

Ősi gyógymód: aszúval az egészségért járvány idején is?

A természetes gyógymódok tárházában a borban található gyógyító erőt nem szabad elfejtenünk, melynek jótékony hatásait őseink is hatékonyan használták. Nyomait már a kínai, indiai, perzsa, örmény és más népek hagyományaiban is fellelhetjük, de találkozhatunk velük az ókori görögöknél és a rómaiaknál is. Már a civilizáció kezdetén művelték a szőlőt és készítettek belőle kiváló gyógyhatású italt.