Back to top

Népszerű kiadványaink pár kattintással akár otthonról is elérhetők!

A jelenlegi rendkívüli körülmények szűkebb mozgásterében a Magyar Mezőgazdaság Kft. egyedi szolgáltatásaival szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a hiteles szakmai híreket a legkényelmesebb körülmények között, korszerű módon juttassa el olvasói részére!

Tisztelt Olvasóink!

 

Most még inkább időszerű, hogy felhívjuk a figyelmet az otthonról történő biztonságos vásárlás lehetőségére!

Szeretnénk tájékoztatni olvasóinkat, hogy 2020. április 1. - május 31. között egy nagyszabású előfizetési akciót indítunk, melynek keretében 15% kedvezménnyel fizethetnek elő honlapunkon keresztül népszerű nyomtatott szaklapjainkra és magazinjainkra. A kiválasztott kiadványt az előfizetést követően a Magyar Postával együttműködve házhoz szállítjuk! Az akcióról részletesen tájékozódhatnak a www.magyarmezogazdasag.hu agrárhírportálon.

A digitális lapolvasás kedvelőinek pedig figyelmébe ajánljuk, hogy vezető szaklapjaink és népszerű magazinjaink digitális formátumban is elérhetők a Digitalstandon (www.digitalstand.hu). Bármely kiadványunk digitális formátumban történő előfizetése esetén a megrendelt kiadványt a megrendelés teljes időszakában eljuttatjuk e-mail postafiókjába!

 

A fenti információk megosztását köszönjük, hasznos és gondtalan időtöltést kívánunk!

A Magyar Mezőgazdaság Kiadó csapata

Forrás: 
Magyar Mezőgazdaság Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Visszatértek a magyartarkák az őrségi legelőkre

Az elmúlt években észrevehetően megnőtt a szarvasmarhatartás iránti kedv az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság (ŐNPI) területein tevékenykedő gazdák körében. Mindez nem a véletlennek, hanem sokkal inkább annak a kezdeményezésnek köszönhető, melynek alkalmával az igazgatóság magyartarka üszőket helyezett ki a tartási feltételeknek megfelelő jelentkezők gazdaságába.

Árutőzsde: emelkedő árak

A Budapesti Értéktőzsde árupiaci szekciójában a termények jegyzése továbbra is szünetel.

Fontos a repce tápanyag-utánpótlása a tavaszi vegetációs periódusban

A repce tavaszi fejtrágyázása több helyen már megtörtént, azonban sokan két részletben, osztott fejtrágyázást végeznek, a kiegyenlítettebb tápanyag-utánpótlás érdekében. Az intenzív repcetermesztésnek ma már szinte kihagyhatatlan eleme a lombtrágyázás is.

Kasmír válság a Himalája jégsivatagai között

A klímaváltozás és a globalizáció miatt veszélybe kerülhetnek az Indiai fennhatóságú Kasmírban élő nomád Changpák, akik a világ legdrágább gyapjúját, a Pashminát állítják elő.

Koronavírus: így látja a helyzetet az agrárminiszter

A koronavírus agráriumra gyakorolt hatásairól beszélgetett, s a téma legfontosabb kérdéseit járta körül Nagy István agrárminiszter és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a "Szóvetés" című podcast-sorozat legfrissebb epizódjában.

Harminc éves lett a Holstein Genetika Kft.

A Holstein Genetika Kft. három évtizede áll a minőségi tejtermelés szolgálatában. Kitartó és magas színvonalú munkájukkal Magyarország piacvezetőjévé nőtték ki magukat.

Nyílt levél a hazai dísznövényágazat megmentéséért

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete közös nyílt levelét változtatás nélkül közöljük.

Mésztűrő liliomfák

Magyarország kifejezetten alkalmas kertművelésre, legyen az szőlős-, gyümölcsös-,zöldséges-, avagy díszkert. Körülményeinkhez képest azonban szűkében vagyunk a látványos, nagy virágú cserjéknek és fáknak. Az ország legnagyobb részén a talajok meszesek, pH-juk magas, és ezt sok, számunkra kívánatos dísznövény nem szereti. Több évtizedes kísérletezés eredményeként azonban találtam kivételeket.

Egyre divatosabbak a gyógygombák

Korábban szinte csak a csiperke és a laska jelentette az élelmezési szempontból fontos gombafajainkat. Az utóbbi időben azonban megjelentek a gyógygombák, melyek nem csak konyhai alapanyagként, hanem esetleges gyógyító tulajdonságaik miatt is kerülnek a tányérra, vagy a kapszulába…

Virágoskert ágyás nélkül

Ha virágoskertről beszélünk, többnyire sok szép virággal beültetett kerti ágyásra gondolunk, ám nagy méretű virágtartókba ültetett vegyes nyári balkonnövény-fajokkal is meseszép virágoskertek alakíthatók ki az erkélyeken, teraszokon. A színhatás fokozására kertekben is elhelyezhetők a növénytartók, és nagyszerű lehetőséget kínálnak a „nehéz kertek, nehéz területek” élénkítésére, díszítésére.