Back to top

A UPL OpenAg közleménye

A UPL OpenAg (ARYSTA LIFESCIENCE MAGYARORSZÁG KFT. működtetésében) közleménye 2020.03.23. Piyush Kumar ügyvezető igazgató és Véglesi János kereskedelmi vezető a sajtóhoz eljuttatott közleményben tájékoztatják partnereiket a koronavírus (COVID-19) kapcsán kialakult helyzetről, melyet változtatás nélkül közlünk:

Tisztelt Partnereink!

A koronavírus (COVID-19) miatt kialakult helyzetben kötelességünknek érezzük, hogy tájékoztassuk Önöket termékeink elérhetőségéről, a UPL működéséről, üzleti filozófiánkról.

A tavaszi felhasználású készítményeink elérhetősége biztosított, a megnövekedett igényeket folyamatosan próbáljuk kielégíteni, kereskedelmi partnereinknél a termékeink rendelkezésre állnak.

A UPL jelenleg azon dolgozik, hogy a kialakult helyzetben maradéktalanul megfeleljen ezen nehéz időszak kihívásainak.

Szaktanácsért kérjük forduljon területi kollégáinkhoz, telefonon vagy e-mailen keresztül állnak a rendelkezésükre.

HOLLÓSY ÖRS Fejér, Veszprém 20 5792-699 ors.hollosy@upl-ltd.com
HORVÁTHNÉ TÓTH ILDIKÓ Somogy, Zala, Vas 20 9824-723 ildiko.toth@upl-ltd.com
KERTÉSZ PÉTER Borsod-Abaúj-Zemplén,
Szabolcs-Szatmár-Bereg
30 6552-779 peter.kertesz@upl-ltd.com
KISS DÁNIEL Alma-kultúrafelelős 30 8571-789 daniel.kiss@upl-ltd.com
KOVÁCS BALÁZS Győr-Moson-Sopron,
Komárom-Esztergom, Vas
30 4747-457 balazs.kovacs@upl-ltd.com
TÖRŐCSIK ÉVA Bács-Kiskun, Csongrád 30 9325-555 eva.torocsik@upl-ltd.com
VADOS CSABA Tolna, Baranya,
Csávázószer-termékfelelős
30 5524-791 csaba.vados@upl-ltd.com
VASAS LÁSZLÓ Békés, Hajdú-Bihar,
Jász-Nagykun-Szolnok
20 3156-984 laszlo.vasas@upl-ltd.com
VISI ZOLTÁN Nógrád, Pest, Heves 20 2546-202 zoltan.visi@upl-ltd.com

Kereskedelmi partnereink a termékellátással kapcsolatban folyamatosan információt kapnak a logisztikai munkatársainktól, a már megrendelt termékek mielőbbi kiszállításáról és a további igények biztosításáról annak érdekében, hogy Önök zavartalanul a termelésre tudjanak fókuszálni.

A UPL csapata mindig Önök mellett áll a jó és a nehéz időszakokban egyaránt. Közösen legyőzzük a jelenlegi válságot és megfelelő választ adunk a jövőbeli kihívásokra.

Forrás: 
UPL OpenAg sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Réspiacra dolgoznak: a kínálatban feketegyökér és gyermekláncfű is szerepel

A zöldség-gyümölcs forgalomból mind nagyobb szeletet hasítanak ki az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok, folyamatos áruellátásuk csak a termelők összefogásával lehetséges. Franciaországban egyes termékekből, például paradicsomból és almából néhány termelői szervezet szinte lefedi az egész piacot, nehéz lenne velük versenyezni.

Lusták kertje: néha jobb, ha nem dolgozunk

Jó dolog az ásás, de még jobb, hogyha más ás… A nagyüzemi termelésben is egyre többször felmerülő kérdés, hogy szükség van-e talajforgatásra? Vannak előnyei és hátrányai is, csakúgy, mint a talaj forgatását mellőző szemléletnek. Nevezhetnénk a lusták kertészeti módszerének is azt a technikát, amellyel Ruth Stout világhírre tett szert.

Kitiltott növények

Most, hogy a koronavírus-járvány miatt világszerte szigorú korlátozásokat vezettek be az emberi kapcsolattartásban, még érthetőbbé válik az EU új növényegészségügyi szigorítása, egyes növényfajok behozatalának teljes tiltása és a növényútlevél bevezetése. A cél ebben az esetben a vállalhatatlan gazdasági, környezeti vagy társadalmi kárt okozó idegenhonos károsítók behurcolásának a megelőzése.

Még mindig pótolhatjuk a lemosást – Növényvédelmi előrejelzés 13. hét

A még nem virágzó ültetvényekben, házikertekben még van lehetőség a tavaszi lemosó permetezések pótlására. Hamarosan várható az áttelelő levéltetvek, az atkák, vértetvek, körte-levélbolhák megjelenése, ellenük még az olajos-kénes lemosás hatékony megoldás.

Lesz-e elég burgonya?

Nincsen olyan ágazat, amire ne lenne hatással a koronavírus terjedése, így a burgonya szaporítóanyag helyzet is érintett. Murai Györggyel, az egyik legnagyobb holland burgonya szaporítóanyag importőr, az Agrico Magyarországi Kereskedelmi Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.

Szigorodó előírások a paradicsomot károsító ToBRFV vírus terjedésének megakadályozása érdekében

A paradicsom barna termésráncosodását okozó Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV) rendkívül könnyen terjedő, veszélyes károsító. Mivel nincs ellene hatékony növényvédelmi technológia és az általa okozott elváltozások eladhatatlanná teszik a termést, az EU Bizottsága szükséghelyzeti határozatot adott ki a vírus behurcolásának és terjedésének megakadályozása érdekében.

Ne tartalékoljunk növényvédő szert!

A pánikvásárlás a növényvédő szerekre is kiterjedhet, de elég lenne az alapvető szükségleteknek megfelelő mennyiséget vásárolni, mondta kérdésünkre Szalkai Gábor, a Magyar Növényvédelmi Szövetség ügyvezetője. Élelmiszerre mindenkinek szüksége van és lesz, kerüljük a pánikot és a bespájzolást, tartsuk be a józan paraszti ész szabályait a vírus terjedésének megakadályozása érdekében.

Engedélyt kapott az első, méhekkel kijuttatható biológiai gombaölő szer

A kanadai Bee Vectoring Technology cég kapott engedélyt az USA környezetvédelmi hatóságától egy területfoglaló gombafaj, a Clonostachys rosea CR-7 törzsének használatára. A gomba szaporítóanyagát poszméhek szállítják a virágokra. Ez a világon az első méhek által kijuttatott biológiai gombaölő szer, amit egyelőre áfonya, szamóca, mandula és napraforgó védelmére lehet használni monília és szürkepenész ellen.

A vad is kárt okoz a repcében

Az enyhe télnek köszönhetően ígéretesnek érkezik az őszi káposztarepce tavaszi intenzív fejlődése. Fontos, hogy a kora tavaszi betegségek ellen megtegyük a szükséges intézkedéseket, és a különféle kártevők ellen is felkészüljünk a beavatkozásra. A repce „állati” kártevőinek tevékenységéről már több ízben is esett szó, azonban a gerinces állatok kártételéről mindeddig kevesen foglalkoztak.

Növényorvos a közterületen

Három-négy nyári kezeléssel ér föl egy szakszerű lemosópermetezés, ne habozzunk tehát elvégezni közterületi fákon sem: platánon, hárson, juharon, rózsán, szivarfán, szükség esetén vadgesztenyén. A szerválasztásban az a növényorvos tud dönteni, aki évek óta követi az adott terület növényeit, nem mindenhol lesz könnyű dolga.