Back to top

Corteva: teljes kapacitással dolgoznak

Borsos László, a Corteva Agriscience ügyvezető igazgatója a sajtóhoz eljuttatott közleményben tájékoztatta partnereiket a koronavírus (COVID-19) kapcsán kialakult helyzetről.

Mint írják, „a Corteva Agriscience a magyar mezőgazdaság egyik meghatározó vállalata, így a mezőgazdasági termeléshez szükséges anyagok elérhetőségére, ezen keresztül a hazai élelmiszer-termelésre jelentős hatással van. Ennek tudatában azon dolgozik, hogy még a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben is folyamatosan biztosítsa Magyarországon a kiváló minőségű Pioneer vetőmagok és a jól bevált, hatékony növényvédő szereinek ellátását a gazdálkodók részére.

A Corteva Agriscience számára elsődlegesen fontos alkalmazottaink, vásárlóink és beszállítóink egészségének védelme, valamint az üzletmenet folytonosságának fenntartása. Ezért napi szinten figyelemmel kíséri a COVID-19 járvány hatásait. A termelési és szállítási képesség fenntartása érdekében rendszeresen felülvizsgáljuk az alkalmazottaink egészségére és biztonságára, a cég további működésére vonatkozó előírásokat, hogy megvédjük dolgozóinkat, a növényvédőszer-gyártó és vetőmag-előállító üzemeinket, az ellátási láncokat és a cég lehetőségeit, hogy továbbra is biztonságosan és hatékonyan tudjunk működni. Figyelemmel kísérjük a helyi hatóságok, illetve az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által közzétett információkat és ezek alapján módosítjuk a terveinket.

A tavaszi mezőgazdasági munkákhoz szükséges termékeink, a megrendelt mennyiségben rendelkezésre állnak a kereskedelmi partnereink raktáraiban, valamint a következő időszakban folyamatosan kiszállításra kerülnek.

Ugyanakkor a hirtelen megnövekedett korai termelői igények, komoly kihívás elé állítják gyártásunkat, valamint kereskedő partnereinket is. Szeretnénk azonban mindenkit megnyugtatni, hogy a szezonális mezőgazdasági munkák optimális idejét alapul véve, az áruk beérkezése, kiszállítása megfelelő ütemben halad.

Szarvasi üzemünkben a Pioneer vetőmagok feldolgozása jelenleg zavartalan és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kereskedelmi partnereinkhez időben kiszállítsuk, ezért teljes kapacitással dolgozunk a hétvégéket is beleértve.

Mind a kukorica, mind a napraforgó vetőmagok kiszállítása folyamatos.

• A linolsavas és a magas olajsav tartalmú Pioneer hibridek túlnyomó részét március végéig kiszállítjuk. Április elejétől az import tételek beérkezése után az eddigi rendeléseken felüli igényeket is képesek leszünk kielégíteni.

• A megrendelt és visszaigazolt Pioneer hibridkukorica vetőmagokat – egyes esetekben némi cserével – biztosítani tudjuk. Azon dolgozunk, hogy legkésőbb április első dekádjában minden rendelés kiszállításra kerüljön.

• Áprilisban, az eddig gyakorlatunknak megfelelően, helyi raktárainkból – a forgalmazóink segítségével – képesek leszünk majd az azonnali vetőmagigények kiszolgálására, mind napraforgó, mind kukorica esetében is.

A növényvédő szer vevőszolgálati részlegünk figyelemmel kíséri a nyersanyag-beszállítóink és a gyárak helyzetét és minden termék logisztikai mozgatását. A gyártás és kiszállítás, a tervezett havi ütemezés szerint történik. Növényvédelmi termékeink folyamatosan érkeznek, elérhetőek. A tervezett igényeken felüli, extra mennyiségek kiszolgálását a folyamatosan beérkező szállítmányokból tudjuk teljesíteni.

Beszállítói hátterünk és kiszállító logisztikai partnereink is komoly kihívásokkal szembesülnek a jelenlegi helyzetben, így előfordulhatnak csúszások, késedelmek. Emiatt megértésüket kérjük ebben a rendkívüli időszakban!

Kollégáink továbbra is szívesen válaszolnak termékeink beszerzésével, valamint a szakmai kérdésekkel kapcsolatban telefonon vagy emailben, illetve amennyiben szükséges, a biztonsági előírások maximális betartásával személyes találkozáson is.” – áll a közleményben.

Forrás: 
sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Most is dolgozik? Ossza meg képekben! #leszmitenni

Az élet nem állhat meg a mezőgazdaságban sem. Mutassuk meg, hogy a koronavírus árnyékában az agráriumban dolgozók nap, mint nap azért folytatják munkájukat, hogy mindenki asztalára jusson biztonságosan megtermelt magas minőségű élelmiszer. Küldjön egy fotót nekünk a cikkben leírtak szerint, hogy a lehető legtöbb embernek eljuttathassuk az üzentet: #leszmitenni.

Biztonságos vásárlás koronavírus idején

A koronavírus járvány megváltoztatja a vásárlási szokásokat is. Ahhoz, hogy minél kevesebb fertőzésforrás legyen a bevásárlás, be kell tartanunk néhány fontos szabályt.

Árutőzsde: emelkedő árak

A Budapesti Értéktőzsde árupiaci szekciójában a termények jegyzése továbbra is szünetel.

Fontos a repce tápanyag-utánpótlása a tavaszi vegetációs periódusban

A repce tavaszi fejtrágyázása több helyen már megtörtént, azonban sokan két részletben, osztott fejtrágyázást végeznek, a kiegyenlítettebb tápanyag-utánpótlás érdekében. Az intenzív repcetermesztésnek ma már szinte kihagyhatatlan eleme a lombtrágyázás is.

Biztonságosabbá válnak a falugazdász-irodák

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is kiemelten készül a hamarosan kezdődő egységeskérelem-beadási időszakra, ezért falugazdász-irodáit még biztonságosabbá alakítja.

Koronavírus: így látja a helyzetet az agrárminiszter

A koronavírus agráriumra gyakorolt hatásairól beszélgetett, s a téma legfontosabb kérdéseit járta körül Nagy István agrárminiszter és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a "Szóvetés" című podcast-sorozat legfrissebb epizódjában.

A kijárási korlátozás nem befolyásolja a KITE Zrt. működését

Magyarország Kormánya - a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében - az ország egész területére vonatkozó kijárási korlátozást rendelt el a 2020. március 28-tól április 11-ig terjedő időszakra. A rendelet 4. §-ában foglalt - ide vonatkozó - pontok szerint a korlátozás a KITE Zrt. működését nem befolyásolja.

Nyílt levél a hazai dísznövényágazat megmentéséért

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete közös nyílt levelét változtatás nélkül közöljük.

A pékek spájzolnának

A búza árának emelkedése hamarosan a kenyér akár 15–20 százalékkal történő drágulásához vezet, közölte az ukrán malomipari szövetség, és felkérte a hatóságokat, hogy a jelenlegi árak fenntartása érdekében ideiglenesen csökkentsék a gabonafélék exportját.

Húsipar: két potenciális kockázat látható

Átmeneti lehet az elmúlt hetekben tapasztalt élősertés ár csökkenés, Kína újraindulásával ismét emelkedhetnek az árak - mondta az InfoRádiónak Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. A hazai boltokban helyreállt az ellátás, az ágazat számára inkább a importtakarmányok érkezésének akadozása, és egy esetleges tömeges megbetegedés okozhat gondot.