0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A mezőgazdaságban nem állhat meg az élet

A kormány a szakmai szervezetekkel együtt, már a gazdaság újraindításán is dolgozik – olvasható a Magyar Mezőgazdaság e heti, 2020/13. számában. A lapból az is megtudható, hogy félteni kell-e állatainkat és nekünk félnünk kell-e tőlük a koronavírus miatt. Kárpát-medencei gazdák rovatunkban a Vajdaságba látogatunk. Aktuális mellékletünk, a Géppiac a héten a szemenként vető gépeket veszi górcső alá.

A jelenlegi helyzetben, az emberélet mentésén túl, az egyik legfontosabb feladat az élelmiszer-ellátás biztosítása. A felvásárlási láz lecsengőben van, ami annak köszönhető, hogy mindenki megbizonyosodhatott róla, a boltok polcai csak átmenetileg ürülnek ki. Erre hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is. A kormány pedig, a szakmai szervezetekkel együtt, már a gazdaság újraindításán is dolgozik – olvasható a Magyar Mezőgazdaság e heti, 13. számában.

youtube://v/Wg0LLceChDM

A lapból az is megtudható, hogy félteni kell-e állatainkat és nekünk félnünk kell-e tőlük a koronavírus miatt. A járvány hatással lesz agrár-külkereskedelmünkre, a nyomában járó gazdasági recesszió várhatóan jó időre befagyasztja majd a világkereskedelmet.

Hétköznapi témákra evezve arról is olvashatunk, hogy az idei a tej és a tejtermékek éve lesz, március végén újabb négy kategória nyílik meg a Kiváló Minőségű Élelmiszer Védjegyrendszerben. Arról is írunk, hogy tizenkettedszer találkoztak a magán-gépgyűjtők Gödöllőn, ahol megnyílt az Informatika alkalmazásának kezdetei a mezőgazdaságban című kiállítás.

Kárpát-medencei gazdák rovatunkban Vajdaságba látogatunk, ahol elrendelték a kijárási tilalmat, miközben ott is nagy munka vár földművesekre, a szántóföldek 90 százalékát a következő hetekben kell bevetni.

Aktuális mellékletünk, a Géppiac ezen a héten a szemenként vető gépeket veszi górcső alá, közzé teszi a Climmar (ejtsd Klimmar) felmérését a sikeres traktormárkákról, és bemutat egy olyan szakembert, aki nemcsak forgalmazza a precíziós gazdálkodás eszközeit, hanem ezen a területen az oktatásból és a kutatásból is kiveszi a részét.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság