Back to top

Betonszövetes virágtartó készítése

Látványos, egyszerűen elkészíthető virágedényeket alkothatunk egy nagyon ötletes módszerrel. A dolog lényege: betonhabarcsba áztatunk törölközőt, amit egy vödrön, vagy virágcserépen hagyunk megkötni a megfelelő forma elérése érdekében. És kész…

Ahogy a Terminátor „élő szövet a fémvázon”, kis képzelőerővel otthon megalkotható a „kőkemény beton a szövetvázon” változat. A videók alapján jól kinéző virágtartókat tudunk létrehozni, de betonnal szilárdított kerti asztalterítőket is készülhet a módszerrel. Előbbi bárhol helyet kaphat, akár a lakásban is, utóbbi a kerti asztalra kiváló takaróanyag: időjárásálló, könnyen mosható, és extrém.

How To Make Flower Pots With Towel // Cement Pots Imitation Stone

Betonszövet kapsó
Betonszövet kapsó
Fotó: youtube
A kaspó készítéséhez szükség lesz törölközőre, amit nem túl hígra készített betonhabarcsba áztatunk. Előre kevert hobbibeton is jó hozzá, csak a nagyobb kavicsos részeket szitáljuk ki a porból, és így finomabb szemcseméretű masszát kapunk.

A sűrűséget úgy állítsuk be, hogy minél sűrűbb annál vastagabb lesz a virágtartó fala, ami tartósságát növeli. De ne legyen túl sűrű sem, mert akkor nem megy jól be a törölköző szövetszálai közé.
A forma kialakítása és a megszilárdítás fejjel lefelé történik. Erre több módszer is van. Egyik, hogy a földbe beverünk egy karót, ráborítunk egy vödröt, arra ráhúzunk egy műanyag szatyrot, és ráterítjük a cement-masszás törölközőt. Ha így megköt, így magas oldalú kaspónk lesz.

 

 

 

How to make cement flowerpot using towels or clothes | Cement craft ideas

 

 

 

Száríthatjuk a földre terített fóliára helyezett vödrön is, akkor a kaspó nem lesz magas, de az oldalai elhajlíthatók. Miután megkötött a beton, óvatosan szedjük ki belőle a vödröt, de benne is hagyhatjuk a szilárdság fokozása érdekében. Amennyiben bolyhos törölközőt használtunk, akkor a pamutszálak a betonos szilárdítás után is látszanak, ha a textil sima volt, akkor a végeredmény is az lesz.

 

 

 

Ilyenkor még sűrű cementes habarcs anyaggal, egy ecset segítségével további rétegeket hordhatunk föl az alkotásunkra. Ezzel az esetleges hibák eltüntethetők, valamint tovább erősíthető a betonszövetes kaspó fala. A kész betonszövet önmagában is időjárásálló, de díszítésképpen akár festhetjük is.

 

 

 

A youtube-on számos videó található, melyeket megnézve pár perc alatt számos ötletet gyűjthetünk össze a betonszövetből készülő virágedény formájával, díszítésével kapcsolatban. Amellett hogy ezzel a módszerrel egy kreatív és egyedi használati tárgyat alkothatunk, igen jó lehetőség arra, hogy a virágtartó ne csak a növény egy kötelező kelléke legyen, hanem akár ugyanolyan dekorációs értékkel bírjon, mint maga a növény...

 

 

 

Кашпо-цветок из цемента для сада или дачи

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Amint egy kicsit esik, egyből jönnek a kórokozók

Növényegészségügyi szempontból változatlanul a rovarkártevőké a főszerep, de észrevehető, hogy már egy-egy kisebb csapadék is aktivizálhatja a kórokozókat. Főleg a lisztharmatra figyeljünk, de szőlőben a peronoszpóra és a feketerothadás fertőzését is lehetővé tenné a hőmérséklet, ha hullna csapadék.

Mindig friss gomba a sátorból

Könnyebb gombát termeszteni, mint értékesíteni – mondja Dancs Kornél, pedig az ő fehér csiperkéi ennek ellenére is kedveltek és keresettek. A vásárlók tudják, hogy nála mindig, egész évben friss árut kapnak.

Zöldségpalántákkal segítik az öngondoskodást

Kertészkedéssel nemcsak saját termesztésű, egészséges zöldséggel tudjuk ellátni a családot, hanem a munka közben magunk is felüdülünk, ráadásul kézközelből ismerjük meg a mezőgazdasági munka sokszínűségét. Mindezek a célok vezették a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központot annak a 15 ezer zöldségpalántának az adományozásakor, amelyeket segélyszervezetek juttatnak el rászoruló családoknak.

Ne engedjük el az esővizet!

Érdemes összegyűjteni az esővizet, hiszen nagyon jól felhasználható a gazdaságokban, a kertekben és jól jöhet a nyári aszály idején. Egy körülbelül 10 percig tartó eső során a megfelelő rendszer segítségével akár 180 liter esővizet is összegyűjthetünk.

Mindent kipróbálnak az ázsiai márványospoloska ellen

Ahogy az ázsiai márványospoloska meghonosodott az oregoni gyümölcsösökben, a termesztők sok új kérdéssel szembesültek. A keleti parti tanulságokat csak részben tudják hasznosítani az eltérő kultúrák és környezeti feltételek miatt. Ott nem termesztenek körtét és mogyorót, ami Oregonban fontos terménynek számít, és a poloska különösen kedveli.

Bécs a világ legzöldebb városa

Egy kanadai–amerikai tanácsadó cég, a Resonance Bécset választotta a világ legzöldebb városának. A nemzetközi Föld napja ötvenedik évfordulója alkalmából elkészített „The World’s 10 Greenest Cities 2020” vagyis a világ tíz legzöldebb városa 2020-ban című ranglistán több mint száz jelöltből választották ki a legjobb tízet.

"Robotkutya", mint a gazda leghűségesebb társa?

A "Spot" nevű, más területen már bizonyított robottal most egy új-zélandi techcég kísérletezik: egyebek mellett juhok terelésére kezdték el használni a "robotebet", melyben nagy lehetőségeket látnak.

Cseresznyeparadicsom betakarítása japán módra

Az AgriD Inc. vállalat az idén megkezdte a japán Inabe városában újonnan felépült üvegházában termesztett cseresznyeparadicsom szállítását. A 4,2 hektáros üvegház az egyik legnagyobb az országban.

Árnyak a kertben

Meleg nyarainkon sokszor hiányoljuk, ha a kertünkben nincs árnyék. Máskor viszont éppen az árnyékos részek adnak külön feladatot, hisz azok beültetésekor kissé más elveket kell követnünk. Egy kert akkor élhető igazán, ha a szórt árnyékú, a mélyárnyékú és a napsütötte részek egyensúlyban vannak. Jó tervezéssel, előrelátó gondolkodással ez könnyen megoldható.

Lesz-e még a régi az orosz piac?

A spanyolországi exportőrszövetség, a FEPEX értesülései szerint az idén januártól áprilisig majdnem egyharmaddal több növényházi zöldség termett Oroszországban, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Az idén év végén elvileg véget ér az uniós áru importtilalma, de kérdés, mekkora hely maradt az európai árunak több mint öt év embargó után.