Back to top

Betonszövetes virágtartó készítése

Látványos, egyszerűen elkészíthető virágedényeket alkothatunk egy nagyon ötletes módszerrel. A dolog lényege: betonhabarcsba áztatunk törölközőt, amit egy vödrön, vagy virágcserépen hagyunk megkötni a megfelelő forma elérése érdekében. És kész…

Ahogy a Terminátor „élő szövet a fémvázon”, kis képzelőerővel otthon megalkotható a „kőkemény beton a szövetvázon” változat. A videók alapján jól kinéző virágtartókat tudunk létrehozni, de betonnal szilárdított kerti asztalterítőket is készülhet a módszerrel. Előbbi bárhol helyet kaphat, akár a lakásban is, utóbbi a kerti asztalra kiváló takaróanyag: időjárásálló, könnyen mosható, és extrém.


How To Make Flower Pots With Towel // Cement Pots Imitation Stone

A kaspó készítéséhez szükség lesz törölközőre, amit nem túl hígra készített betonhabarcsba áztatunk. Előre kevert hobbibeton is jó hozzá, csak a nagyobb kavicsos részeket szitáljuk ki a porból, és így finomabb szemcseméretű masszát kapunk.

Betonszövet kapsó
Betonszövet kapsó
Fotó: youtube
A sűrűséget úgy állítsuk be, hogy minél sűrűbb annál vastagabb lesz a virágtartó fala, ami tartósságát növeli. De ne legyen túl sűrű sem, mert akkor nem megy jól be a törölköző szövetszálai közé.
A forma kialakítása és a megszilárdítás fejjel lefelé történik. Erre több módszer is van. Egyik, hogy a földbe beverünk egy karót, ráborítunk egy vödröt, arra ráhúzunk egy műanyag szatyrot, és ráterítjük a cement-masszás törölközőt. Ha így megköt, így magas oldalú kaspónk lesz.

 

How to make cement flowerpot using towels or clothes | Cement craft ideas

Száríthatjuk a földre terített fóliára helyezett vödrön is, akkor a kaspó nem lesz magas, de az oldalai elhajlíthatók. Miután megkötött a beton, óvatosan szedjük ki belőle a vödröt, de benne is hagyhatjuk a szilárdság fokozása érdekében. Amennyiben bolyhos törölközőt használtunk, akkor a pamutszálak a betonos szilárdítás után is látszanak, ha a textil sima volt, akkor a végeredmény is az lesz.

Ilyenkor még sűrű cementes habarcs anyaggal, egy ecset segítségével további rétegeket hordhatunk föl az alkotásunkra. Ezzel az esetleges hibák eltüntethetők, valamint tovább erősíthető a betonszövetes kaspó fala. A kész betonszövet önmagában is időjárásálló, de díszítésképpen akár festhetjük is.

A youtube-on számos videó található, melyeket megnézve pár perc alatt számos ötletet gyűjthetünk össze a betonszövetből készülő virágedény formájával, díszítésével kapcsolatban. Amellett hogy ezzel a módszerrel egy kreatív és egyedi használati tárgyat alkothatunk, igen jó lehetőség arra, hogy a virágtartó ne csak a növény egy kötelező kelléke legyen, hanem akár ugyanolyan dekorációs értékkel bírjon, mint maga a növény...

 

Кашпо-цветок из цемента для сада или дачи

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kedvenc körtéink

A körte nem tartozik a könnyen termeszthető gyümölcsök közé, különösen a koronaalakítását és a szüreti idő meghatározását tekintve. Ráadásul páraigénye is nagyobb, mint a többi hazai gyümölcsfajnak, és érzékeny a nem kiegyenlített vízellátásra.

Mohafalakkal a szálló por ellen

A szállópor magas koncentrációja ma már nem csak a városokban hanem a környező agglomerációs településeken is komoly probléma lett. A közelmúltban ismertették az első eredményeit annak a kutatásnak, amely során a szálló por megkötésére mohafalakat használtak.

A növények is döntenek, emlékeznek

A kutatók szerint a növények számolhatnak, döntéseket hozhatnak, felismerhetik rokonaikat, sőt emlékezhetnek az eseményekre. Bár nincs agyuk, az emberekhez és állatokhoz hasonló módon tanulhatnak.

Visszaszorulóban a molyok, jönnek a poloskák – Növényvédelmi előrejelzés 39. hét

Az almamoly rajzása már a hónap eleje óta szünetel, a szilvamoly is csak nyugaton repül, a keleti gyümölcsmoly pedig már csak a birset veszélyezteti. A dióburok-fúrólégy lárvái most távoznak a lehullott dióból, hogy a talajban bábozódjanak, szőlőben sok a muslica – foltosszárnyú is –, a zöld vándorpoloska pedig szinte mindenütt ott van. Tegyünk hálót az ablakokra, mert amint hűvösebbre fordul az idő, tömegesen indul befelé.

A világ legnagyobb paprikamutáns-gyűjteménye

A Szentes környéki fóliasátrak labirintusában található három nagy termesztőház, melyekben viszonylag szokatlan kinézetű paprikák élnek. Csilléry Gábor genetikai és nemesítési munkája mellett hosszú évtizedek óta gyűjt mutáns paprikákat, és néha paprikanemesítő kollégáitól is kap ilyen különlegességeket.

Magyar fejlesztésű művelőrobot

Magyar fejlesztésű, teljesen önjáró, lánctalpas erőgépeket állított ki a Hári Tech Kft. A faiskolák automata művelésére, permetezésére tervezett gépet már az idei AGROmashEXPO kiállításon is láttuk, Bábolnán bemutatták a szőlő- és gyümölcsültetvények permetezésére alkalmas, szélesebb változatát.

Gyógynövényekkel a gombás bőrbetegségek ellen

A gombás bőrbetegségek általában hosszas kezelés után szüntethetők csak meg, de így is gyakorta visszatérhetnek. E betegségek kialakulásáért sok tényező okolható. Itt egy fertőzésről van szó, csak kérdés, hogy szervezetünk mennyire ellenálló, vagy mennyire fogékony erre. Erről pedig már mi magunk is tehetünk, életmódunkból adódóan.

Fejenként egy szobányi zöld

A vírushelyzet és az azzal járó korlátozások miatt különösen a nagyvárosokban értékelik nagyra a kikapcsolódásra, szabadidős tevékenységre szolgáló zöldfelületeket. Mivel hosszabb ideje nem ajánlatos zárt térben találkozni a barátokkal, ismerősökkel, a városlakók körében nagyon népszerűek lettek a közparkok.

Áfonya a farkasvakság ellen

Mottónk igazából nincs. A lehető legjobb minőség elérése a célunk, és a termés maradéktalan, mindenféle károsodástól mentes betakarítása – ezt válaszolta Kelemen Sándor, amikor az áfonyatermesztésről és annak kulisszatitkairól kérdeztük.

Lovaskocsival az arborétumban

A Bábolnai Arborétumot még 1965-ben létesítették. A 60-as évek elején, dr. Burgert Róbert kezdeményezésére kezdték meg az ültetést e gyűjteményes kertben, aminek helyén egykor szántóföld volt. Az állomány mára igen látványos méretű lett korából adódóan. A 33. Bábolnai Gazdanapok ideje alatt is látogatható volt az arborétum, méghozzá lovaskocsival.