0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Környezetünk tisztelete

A Zalaerdő Zrt. számára kiemelten fontos, hogy erdőgazdálkodási és vadgazdálkodási tevékenységei mellett az ifjúságot a természet szeretetére, környezetünk tiszteletére tanítsa.

Néhány évvel ezelőtt a Zalaerdő Zrt. két tanösvénye, a zalaegerszegi Madárerdő, illetve a lenti Vadvirág tanösvény esett áldozatul néhány felelőtlen ember meggondolatlan tevékenységének.

Pár hete a Nagykanizsai Erdészethez tartozó Alsóerdő kerület erdészházát találta a kerületvezető erdész meglehetősen kifogásolható állapotban.

A házat feltörték, az erdész „házibuli” nyomaira bukkant, továbbá az illetők szanaszét hagyták a szemetüket a ház körül. Egy közösségi oldalon való posztolás után kiderült, kik jártak a házban, ezt követően ez a dolog megoldódott, a fiatalok rendet raktak maguk után. Bíznak benne, hogy megbánták, amit tettek…

Az elmúlt hétvégén a zalaegerszegi Azáleás-völgyben történt érthetetlen károkozás: az egyik havasszépe bokrot darabolták fel, és próbálták a tűzrakó helyen meggyújtani, és elégetni.

A Zalaerdő Zrt. számára kiemelten fontos, hogy erdőgazdálkodási és vadgazdálkodási tevékenységei mellett az ifjúságot a természet szeretetére, környezetünk tiszteletére tanítsa. Erdei iskoláik, kollégáik nem csak a természet, hanem embertársaink és egymás munkájának megbecsülésére is mindig felhívják a figyelmet.

Kérik, hogy mindenki körültekintőbben figyeljen oda a másikra, a természeti értékeinkre, továbbá az épített értékekre! Ne dobják el, és hagyják a szemetet az erdőben!

Forrás: ZALAERDŐ Zrt.