0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Új takarmány-kiegészítő: az YMCP Vitall megérkezett Magyarországra – HG2020/1

A frissen ellett tehénnek nemcsak kalciumpótlásra van szüksége! Az élettanilag kiegyensúlyozott állapot eléréséhez a tudomány által feltárt bonyolult összefüggésekre alapozva biztosítani kell a szervezet hidratáltságát és a legfontosabb táplálóanyagokkal való ellátottságot.
Elléskor – de bármilyen stresszhelyzetben is – nagy könnyebbséget jelent, ha egyszeri, könnyen végrehajtható, komplex kezeléssel tudunk a tehén segítségére lenni.

Ehhez olyan termékre van szükség, amelynek hatékonysága és használhatósága mindenre kiterjedő, alapos fejlesztőmunka által garantált.

Az amerikai TechMix Co. által az elmúlt közel 30 évben fejlesztett és gyártott termékek célzott kezeléseket tesznek lehetővé gyógyszermentesen, a legkritikusabb időpontokban vagy időszakokban. Egyikük, a Fresh Cow YMCP por formájában, drencselhető termékként évek óta sikeres a magyar tehenészetekben. A már ismert termék természetesen megmarad kínálatunkban, mostantól azonban újabb formában is elérhetővé válik.

Az YMCP Vitall 2017-ben került forgalomba az Egyesült Államokban. Ez az első olyan termék a piacon, amely a bendőben egyenletes eloszlást biztosító pezsgőbólusz formájában tartalmaz védett élő élesztőt, többféle kalciumforrással (köztük gyorsan felszívódó kalcium-kloriddal) rendelkezik, és egyéb alapvető táplálóanyagokat is magában foglal.

Az YMCP Vitall teljes értékű takarmány-kiegészítő, amely segíti a frissen ellett tehén vérkalcium-szintjének helyreállítását, növeli az állat étvágyát, ösztönzi a mielőbbi nagy takarmányfelvételt, segíti a magas szintű tejtermelést.

Szabadalmazott technológiája segítségével most hatékony, könnyen alkalmazható kiszerelésben válik elérhetővé.

Az YMCP Vitall európai debütálására 2020 januárjában került sor a németországi Lipcsében rendezett állatorvosi kongresszuson (Leipzig Veterinary Congress). Hazánkban május elején kezdődött meg a termék forgalmazása.

Az YMCP Vitall készítménnyel történő kezelés két bólusz egyidejű beadásából áll, közvetlenül az ellés után. 12-24 óra múlva a kezelés újabb dupla bólusszal megismételhető.

Egy kezelési egység tehát 2 db egybecsomagolt bóluszt tartalmaz.

A termék kiszerelése a következő: egy kartonban 4 doboz talál­ható, dobozonként 12 kezelésre elegendő bólusszal. Speciális applikátor szolgál a bóluszok lenyeletésére.

További részletekkel kapcsolatban keressék bizalommal területi igazgató kollégáinkat!

Másfél évtizedes hazai múltra tekint vissza egyik sikertermékünk, a TriStart kap­szula. A legyengült bendőműködés helyreállítását, a kérődzés kívánatos szinten tartását 1-3 bólusz beadásával segítjük bármely kritikus, az állat számára stresszes helyzetben.

Mostantól Európában, és ezzel Magyarországon is megváltozik a TriStart elnevezés. Az új név az Amerikában is használatos Rumen Yeast Capsules (bendőben aktív élesztőkapszulák); a címkén RY Caps név is olvasható. A termék megszokott összetétele és a kiszerelés változatlan marad!

További írások a Holstein Genetika Hírlevél 2020/1 számából

Forrás: Holstein Genetika Kft.