0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Kárókatona gyérítésére vehető igénybe támogatás

„Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE)” keretében pályázatot írt ki a MOHOSZ Elnöksége, valamint Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központja a halállományt veszélyeztető állat- és növényfajok gyérítésének támogatására.

A vissza nem térítendő támogatás keretösszege 15 millió forint – az összeg a beadott pályázatok minősége és mennyisége függvényében változhat.

Egyszerűsített pályázatot adhatnak be a MOHOSZ azon horgászcélú halgazdálkodást folytató tagszervezetei és tagszervezeti tagegyesületei, melyek legalább 2018.01.01-től az országos szövetségi rendszer részei valamint a MOHOSZ speciális jogállású tagjai

2020-ban nem pályázhat az a tagszervezet, tagegyesület, speciális jogállású tag, mely a 2018. vagy 2019. évben egyéb MOHOSZ támogatásban részesült és azzal határidőre, vagy – méltányossági elnökségi döntés esetén – a fizetési felszólításban megállapított póthatáridőre nem, vagy nem megfelelően számolt el. Továbbá, ha a MOHOSZ Alapszabályban, választmányi határozatban, szerződésben előírt tagszervezeti, tagegyesületi kötelezettségét írásos felszólításra, az ott meghatározott módon és határidőre nem teljesítette.

A pályázat által támogatott lőszerbeszerzés az őshonos halállomány védelmét szolgáló nagy kárókatona gyérítését és riasztását szolgálja.

A támogatás utólagos elszámolással, kizárólag az ilyen célra felhasználható méretű acél- és más, nem ólomtartalmú anyagból (wolfram, bizmut, cink, ón) készült sörétes lőszer beszerzésére használható fel, egy pályázat keretén belül maximum bruttó 1.200.000 Ft értékű lőszer beszerzésére, illetve felhasználására lehet pályázni.

Pályázat által támogatott lőszer főleg az állami tulajdonú halgazdálkodási vízterületek, valamint a vonulási útvonalak mentén elhelyezkedő haltermelési létesítmények (tógazdaságok) körül használhatók.

A 2018. és 2019. évben – jogszerűen, illetve hatósági engedély alapján – elejtett kárókatona egyedek számának figyelembevételével, kilőtt egyedenként maximum 1200 Ft/egyed megszabott összegre lehet pályázni.

Érvényes pályázat kizárólag a MOHOSZ honlapjáról (www.mohosz.hu) letölthető hiánytalanul kitöltött adatlap, illetve az abban megjelölt hiánytalanul kitöltött mellékletek: a pályázott lőszermennyiségről a pályázó nevére kiállított 3 db árajánlat, melyen szerepelnie kell a lőszer típusának, darabszámának, cikkszámának és anyagának (acél, wolfram, bizmut, cink, ón) beküldésével együtt nyújtható be.

A pályázatokat legkésőbb 2020. szeptember 10-ig lehet beküldeni a titkarsag@mohosz.hu e-mail-címre.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu