0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Kerttervezői versenyt hirdetett ez Euroflora

A versenyen kertészek, kerttervezők, tájépítészek és agrármérnökök is indulhatnak. A megmérettetésre 2020. szeptember 8.-ig várják kreatív és innovatív szakemberek jelentkezését két kategóriában.

Euroflora, az egyik legnagyobb dísznövény és virágkiállítás kerttervezési versenyt hirdetett kertészek, kerttervezők, tájépítészek, agronómusok és építészek számára.

A versenyre a világ összes országából jelentkezhetnek a kreatív és innovatív szakemberek.

A szervezők – a Porto Antico di Genova Spa – célja olyan szemet gyönyörködtető és fenntartható tájrendezési projektek kiválasztása, amelyek különösen eredeti módon értelmezik a fa járdák és burkolatok egy bizonyos moduláris rendszerét, és amelyeket az Euroflora tervezőivel, Matteo és Antonio Lavarello építészekkel együtt álmodtak meg. Ennek a rendszernek a használata kötelező eleme a versenyen való részvételnek.

Ezzel a szervezők egyrészt a tervezők képességeit és találékonyságát kívánják felmérni. Másrészt az előre megadott moduláris kertépítészeti elemben rejlő lehetőségeket szeretnék bemutatni, amely látszólag egyszerűen és mindenki számára könnyen összeállítható, mégis végtelen számú kombinációban kivitelezhető.

A versenyt két kategóriában indítják: 30 év alatti fiatalok és tanulók számára, illetve 30 év feletti szakemberek számára. A jelentkezés határideje 2020. szeptember 8., a pályaművet  2020. október 20-ig kell összeállítani.

A legjobb pályázatokat – amelyet majd 2021. április 24. és május 9.között Genovában, a Nervi parkban megrendezésre kerülő nagyszabású kiállításra kell megvalósítani- egy szakértő bizottság fog dönteni, ami Antonio Lavarello építész vezetésével a szponzorok képviselőiből áll. A kiválasztott tíz legjobb pályázónak egy 60 négyzetméterese kertrészletet kell majd bemutatnia. Ezt követően, egy második zsűri a kiállítás megnyitójának előestéjén, április 23.-án választja ki a nyertes kerttervet.

A pályázati felhívás a regisztráció után letölthető az Euroflora a www.euroflora.genova.it hivatalos weboldaláról.

Forrás: www.gabot.de