0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Újranyitják az élelmiszeripari és kertészeti átmeneti támogatási programokat

A jelentősebb érdeklődés miatt úgy döntött az Agrárminisztérium, hogy az élelmiszer-feldolgozói és a dísznövény ágazat részére kidolgozott átmeneti támogatási programokat 2020. augusztus 31-én ismételten megnyitja, így az első támogatási körről esetlegesen lemaradt ágazati szereplők is benyújthatják támogatási kérelmeiket.

A Magyar Közlöny 192. számában megjelent 41/2020. (VIII. 19.) AM rendelet több ponton módosítja az átmeneti támogatás igénybevételének általános feltételeiről szóló 20/2020. (VI. 19.) AM rendeletet valamint az élelmiszer-feldolgozást és az egyes kertészeti tevékenységet végző vállalkozások részére nyújtandó átmeneti támogatás igénybevételének részletes szabályairól szóló rendelkezéseket – hívja fel a figyelmet a nak.hu.

A módosításnak köszönhetően azon mikro- vagy kisvállalkozások is részesülhetnek átmeneti támogatásban, akik 2019. december 31-én már nehéz helyzetben voltak feltéve, ha az  átmeneti támogatás odaítélésekor nem állnak fizetésképtelenségi eljárás alatt, valamint nem részesültek megmentési támogatásban vagy szerkezetátalakítási támogatásban.

Az élelmiszeripari vállalkozások, valamint a dísznövény- és növényi szaporítóanyag-termesztők rendeletben meghatározott köre 2020. augusztus 31. és szeptember 14. között nyújthatja be támogatási kérelmét a Magyar Államkincstárhoz elektronikus úton, az erre a célra rendszeresített elektronikus űrlapkitöltő felületen keresztül. A kérelmezők számára az első körben benyújtott összes jogos támogatási igény alapján megállapított támogatási összeggel csökkentett rész használható fel.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja továbbá tagjai figyelmét, hogy a támogatási kérelmek benyújtásához szükséges az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer nyilvántartásában az ügyfélként való szereplés. Ennek hiányában mihamarabb szükséges elindítani a Rendszerbe történő nyilvántartásba vételi regisztrációt, ami több napot is igényelhet.

További részletek és a benyújtásról szóló Kincstári Közlemények a Magyar Államkincstár oldalán érhetőek el:
Élelmiszer-feldolgozó átmeneti támogatása
Kertészeti tevékenységet végző átmeneti támogatása

Forrás: nak.hu