0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit

A rendkívűli körülmények ellenére 33 pályázó 39 pályázata érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit a Gazdaság Ünnepén, szeptember 9-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeum épületében. Idén a védjegyhasználatot és a kitüntetést 33 pályázó 39 pályázata érdemelte ki, a gazdaság szinte teljes palettáját felölelő, 40 főcsoport több mint 100 témakörében meghirdetett nívós megmérettetésen.

A Pályázat Kiírói Tanácsa a kialakult helyzetben különösen fontosnak tartotta, hogy saját eszközeivel, a kitüntető címek elnyerésének lehetőségével segítse a gazdasági növekedés újraindítását.

A pályázatok száma csökkent az előző évhez képest, miután a határok lezárásával csak a hazai vállalkozások tudtak a megmérettetésen részt venni, de a hazai gazdasági lehetőségek is jelentősen szűkültek.

Az ünnepségen beszédet mondott és a kitüntetéseket átadta Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke és Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese. Az idei díjazottak között többségében közép- és kisvállalkozás található, de mezőgazdasági kistermelő és alkotóművész is megmérettette magát a legkiválóbb termékek és szolgáltatások versenyén.

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használata és vele a kitüntető cím viselése azon áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű áruk előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának.

A pályázati rendszer célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a pályázaton megfelelő áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalára, segítse elő a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű, magas hozzáadott szellemi értéket képviselő áruk előállítását, ösztönözze a szolgáltatások fejlesztését hozzájárulva ezzel a gyártók piaci munkájához, export-tevékenységük fejlesztéséhez is.

Kiss Károlyné Ildikó az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati rendszer alapítója elmondta: A díjazottak között az agráriumot képviselő, főleg az élelmiszeriparhoz kötődő pályázatok alkotják továbbra is a legnépesebb csoportot. Bizakodásra ad okot, hogy a vírushelyzettel összefüggő gazdasági folyamatok miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások nem adták fel, komoly erőfeszítéseket tesznek, hogy megőrizzék, illetve helyreállítsák működésüket úgy, hogy a fenntarthatóság, a minőség továbbra is a fő erényük közé tartozzon.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében kiemelte, hogy az Érték és Minőség Nagydíj védjegye ezért is kulcsfontosságú, mert objektív mérőszámok alapján igazolja a díjazott termékek és szolgáltatások kiváló minőségét. Az Érték és Minőség Nagydíj sok más megkülönböztető védjeggyel szemben azonban ennél többre törekszik is, hiszen a tudatos vásárlás és fogyasztás előmozdítását összekapcsolja a kimagasló minőséget előállító hazai termelők elismerésével.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese úgy fogalmazott: „A koronavírus-járvány komoly gazdasági kihívásokat eredményezett, ugyanakkor számos tanulsággal is szolgált. Az idei Érték és Minőség Nagydíj díjazottjainak több mint fele az agráriumhoz köthető. Az agráriumban dolgozók számára ez az esztendő különösen nehéz, hiszen a járvány mellett a természeti csapások sorozatai is sújtják az ágazatot. Éppen ezért különösen fontos, hogy elismerjük azok munkáját, akiknek köszönhetően étel kerülhet asztalainkra.

A legkiemelkedőbbnek ítélt pályázatok elnyerték Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát és ezzel együtt az Érték és Minőség Nagydíj Kitüntető Cím viselését.

A díjat magyar és angol nyelvű, Balázs Károly és Sárkány Gábor grafikus művészek által tervezett kitüntető oklevél tanúsítja. Jelképe az Érték és Minőség Nagydíj emblémájával díszített, a Hollóházi Porcelánmanufaktúra Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea.

Az alapítók és a Kiírók Tanácsának tagjai által külön elismerésekben is részesültek kiemelkedő pályázatok:

• Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Vállalkozási Nívódíjat a Dent-Art-Technik Kft. érdemelte ki.

• Az Érték és Minőség Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíjat két vállalkozás, az AGM Beton Zrt. a Nagyméretű kútsüllyesztéssel kialakított innovatív négyszögakna megnevezésű pályázatáért, valamint az Alföldi-Hús Zrt. a tudatosan kialakított, környezetkímélően felépített tevékenységéért.

• Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíjjal a Saint-Gobain Hungary Kft. pályázatát jutalmazták a weberNEON termékcsalád létrehozásáért.

• Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Digitalizációért Nívódíjjal a Balázs-Diák Kft-t jutalmazták a Trianon 100 digitális oktatóanyag megvalósításáért.

• Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Év Felfedezettje a Szarvasi Agrár Zrt. lett a Cervinus keménysajt termékcsaládjáért.

• Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíjat az InfoRádió szerkesztősége, a Hirado.hu szerkesztősége és a Magyar Nemzet szerkesztősége érdemelte ki.

Forrás: www.magyarmezogazdasag.hu/emin.hu