Back to top

Interaktív ismeretterjesztő játszóházzal várta a kicsiket és nagyokat a Vérteserdő Zrt

A 33. Bábolnai Gazdanapokon a gyerekek is számtalan érdekes program közül választhattak. A füves területen létrehozott Játékudvar bejáratánál a Bábolnai Lovasiskola diákjai által megálmodott és elkészített szalmabála figurák köszöntötték a gyerekeket.

Fotó: Kiss Gergő
A Majki Népfőiskolai Társaság család, esélyteremtő és önkéntes háza már tavaly izgalmas játékokat mutatott be a kicsiknek. A civil szervezetnek köszönhetően képességfejlesztő játékokat, VR-szemüveget próbálhattak ki a gyerekek.

Az ugráló labirintus várat idén első alkalommal vehették birtokba az óvodás korú gyermekek.

A Kenderkóc népi játszóház csak természetes alapanyagból készült tematikus játszóterein a gyerekek megismerkedhettek a kukorica feldolgozás lépéseivel de akár kipróbálhatták a régi korok játékait is.

Az udvarban felállított fedett sátor alatt öt állomáspontból álló ismeretterjesztő játékra invitálta a Vérteserdő Zrt. a gyerekeket.

A mézkóstoló állomáson a Vérteserdő Zrt. saját termékeit lehetett megkóstolni, miközben a kicsik közelről ismerkedhettek meg a méhkaptárral vagy az egyéb méhészeti felszerelésekkel és egy érdekes, rövid előadás során átfogó képet kaphattak arról, hogyan készül a méz.

Az erdei iskolában „állati jó” programon vehettek részt, ahol városba betelepült állatokkal: egérrel, patkánnyal, görénnyel, nyesttel, rókával, borzzal, kutyával és Harris héjával ismerkedhettek meg, és rajzversenyen is indulhattak.

Az elkészült alkotásokat kiállították, szombat délután pedig a legszebb rajzok készítőit, ovis és sulis kategóriában Vérteserdő ajándékcsomaggal jutalmazták, de senki sem távozott üres kézzel, mert minden indulót megleptek egy kis ajándékkal.

„Mesterségem címere” sarokban vadászati és erdészeti eszközökkel ismerkedhettek meg, agancsokat, állati bőröket foghattak kézbe a gyerekek, a vadász és erdész szakemberek ismeretterjesztő előadásokon keresztül igyekeztek a szakmát közelebbről megismertetni a kicsikkel.

Az utolsó állomásponton az erdőgazdálkodás, erdőtelepítés és a település fásítás rejtelmeibe pillanthattak be, és ha minden állomáson teljesítették a kapcsolódó feladatokat, akkor az összegyűjtött pecsétekért cserébe egy ajándék facsemetét kaptak, amit otthon, az iskolában vagy akár az óvodában is elültethetnek a gyerekek.

A játszóházba számos óvodás és iskolás csoport is ellátogatott és sikeresen teljesítette az interaktív játék feladatait.

A sátor melletti szalmabála ugráló és a fából készült ügyességi játékok is nagyon népszerűek voltak.

Forrás: 
www.magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

ERDŐSZ nap – ismét találkoztak a régió erdészei

Jubileumi, tizedik alkalommal találkoztak az észak-alföldi erdészek a regionális ERDŐSZ Nap eseményen, melyet az Erdőspusztai Bemutatóháznál tartottak. A nagy múltú rendezvény a NYÍRERDŐ Zrt. szervezésében valósult meg, melyen részt vettek erdőkezelő szakemberek, magánerdő tulajdonosok és a szakhatóság munkatársai, valamint hozzátartozóik.

Veszélyes özönfaj: a kaukázusi medvetalp

Az invazív kaukázusi medvetalp terjedése nemcsak az őshonos növényekre vet árnyékot: a vele való érintkezés súlyos, akár maradandó sérüléseket is okozhat. Mindezeket figyelme véve különösen fontos a természetvédelmi szakemberek eme növény visszaszorítása érdekében tett törekvéseik.

Nem lesz januárban AgrárgépShow

A napokban összeült a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége elnöksége. Több napirendi pont megbeszélése mellett a jövő évi budapesti AgrárgépShow kiállításról is döntöttek.

Ünnepélyes keretek között megnyitott az új Kis-Balaton Látogatóközpont

Mintegy 1,2 milliárd forintból épült meg Fenékpusztán a Kis-Balatont bemutató kiállítási tér. A Kis-Balaton Látogatóközpont kialakításának keretében már tavaly megújult a Diás-szigeten a Fekete István Emlékhely, a most átadott beruházás pedig modern, 21. századi módon mutatja be a nagy jelentőségű, fokozottan védett nemzeti parki tájegység értékeit.

Együttműködik az MME és a Főkert Budapest élővilágának védelme érdekében

Együttműködési megállapodás született a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, valamint a Főkert Nonprofit Zrt. között Budapest élővilágának védelme érdekében.

Vissza kell hozni a neves elődök tudását az erdő- és vadgazdálkodásban

A 2021-es világkiállításra vissza kell hozni a neves elődök tudását az erdő- és vadgazdálkodásban – mondta az Egy a természettel Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos.

Szarvasbőgés-hallgató vonatozást rendeztek Pálházán

A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is megrendezte az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Szarvasbőgés-hallgató vonatozást a Pálházi Állami Erdei Vasúton.

Légkondicionált méhkas és precíziós öntözés a forróság ellen

A globális felmelegedés néhány észak-afrikai ország mezőgazdaságára komoly nyomást gyakorol. Negatív hatásainak ellensúlyozása érdekében Tunéziában a startupok a méhek megmentését és a vízmegtakarítást tűzték ki célul.

Rejtélyes kórokozó pusztít a vizekben, aggódnak a horvátok a sonkakagyló miatt

A nagy sonkakagyló (Pinna nobilis) a Földközi-tenger legnagyobb kagylója. Kihalása miatt adtak hangot aggodalmuknak horvát tengerbiológusok egy Krk szigetén tartott szakmai fórumon.

39 ezer éves medvéket találtak Szibériában

A tudósok világraszóló felfedezésnek tartják. Két medve, egy felnőtt és egy fiatal állat, kiváló állapotban megőrződött tetemét találták meg a rénszarvas pásztorok Szibériában, Jakutföldön.