Back to top

Hunfert NPS immunMAX - Jobban nem is indíthat!

Közeledik az őszi növények vetésideje. A repce- és búzatermesztés sikerének egyik sarokpontja a jó kelés és az induló állomány megfelelő kondícióba kerülése.

Ahhoz, hogy ezt elősegítsük, arra a tényezőre kell koncentrálnunk, amelyre hatással bírunk. Ilyen a növények tápanyaggal való ellátása. A kikelt állomány akkor kerül jó fizikai állapotba, ha rövid időn belül a további fejlődéséhez, a víz- és tápanyagfelvételhez megfelelő gyökérzettel rendelkezik.

Ehhez elsősorban a növények energiaellátásának, generatív fejlődésének alapjául szolgáló foszfort kell megfelelő formában, mennyiségben és helyen kihelyeznünk. Az elért jó indulással, homogén állománnyal csökkentjük az időjárási hatások kockázatát, így a növények ellenállóbb állapotba kerülnek az áttelelési időszakra és a tavaszi indulás is könnyebb lesz.

Erre a speciális felhasználásra kínáljuk Hunfert NPS immunMax termékünket, mely saját fejlesztésű, kifejezetten őszi starterezésre kialakított műtrágya.

A Hunfert NPS immunMAX starterhatású NP komplex, amely nitrát és ammónium formában lévő nitrogén és vízoldható foszfortartalom mellett – hiszen starterről beszélünk – jelentős mennyiségű felvehető kén és kalcium tartalommal, magnézium kiegészítéssel, valamint a növényi immunrendszert erősítő, a stressztűrő képességet fokozó mikroelem csomaggal rendelkezik. Ez a starter kifejezetten búza és repce termesztok számára jelenthet ideális megoldást, hiszen egyenletes kelést biztosít, javítja a fejlődési erélyt, az ellenálló és stressztűrő képességet. Ősszel magágyba bedolgozva vagy vetéssel egy menetben célszerű kijuttatni, hogy a szemcsék a vetésmélység alá, a csírázó növény gyökérzónájának közelébe juthassanak. (x)

Termékeinkkel kapcsolatos bővebb információkért keresse értékesítő kollégáinkat!
INDULJON JÓL AZ ŐSZI VETÉS!
IKR Agrár Kft.

2943 Bábolna, IKR Park hrsz: 890
+36 34 569 024
www.ikragrar.hu
info@ikragrar.hu

 

 

Forrás: 
IKR Agrár Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kedvenc körtéink

A körte nem tartozik a könnyen termeszthető gyümölcsök közé, különösen a koronaalakítását és a szüreti idő meghatározását tekintve. Ráadásul páraigénye is nagyobb, mint a többi hazai gyümölcsfajnak, és érzékeny a nem kiegyenlített vízellátásra.

Információ a gazdanövényektől: miként virágzik a parazita aranka

A 4000-4500 ismert parazita növényfaj közül a szulákfélék (Convolvulaceae) családjába tartozó aranka (Cuscuta) világszerte elterjedt.

Friss tojás kis ráfordítással

A tápanyagokban gazdag tojást kis ráfordítással mi magunk is megtermelhetjük. Gazdag méretbeli és színbeli előfordulása mellett egyetlen célt szolgál a természetben: az új élet születését. Ez az oka gazdag beltartalmának. Melyek azok a szempontok, melyekre odafigyelve jelentősen növelhetjük az egy tyúkra jutó tojás mennyiségét?

Nagy érdeklődés övezte a traktor-tesztvezetést

Természetesen az idei Bábolnai Gazdanapokon is kipróbálhatták a látogatók a traktor vezetését. Kicsik, nagyok, fiatalok és idősek egyaránt érdeklődtek a traktor-tesztvezetés iránt, hogy egy igazán monstrum, hatalmas erőre képes járművet elvezethessenek.

Két kicsi kecske

Városiként költöztünk pár éve falura, az első pillanattól kezdve az önellátás szándékával, állatokat tartva, növényeket nevelve. A Kistermelők Lapja korábbi lapszámainkban kecskéink kalandos nászáról majd elléséről írtam, most a gidanevelés munkás hétköznapjairól számolok be.

A szárazságstressz főbb hatásai

A már bekövetkezett és várható éghajlati változások előrevetítik az agrárökoszisztémák vízmérlegének romlását, ami az aszályos időszakok gyakoriságának jelentős növekedésével járhat. Ennek következtében a vízfelhasználás hatékonyságának javítására irányuló törekvések egyre nagyobb szerepet töltenek be a növénytermesztési technológiák továbbfejlesztésekor.

A virágok királynőjének ezer arca

A virágok királynőjének tartott rózsák méltán tettek szert ekkora népszerűségre, hiszen mára már szinte megszámlálhatatlan változatuknak köszönhetően az egyes fajtacsoportok felhasználási módjainak sokszínűsége miatt, minden helyre megtalálhatjuk az oda való példányt. Kis helyre törperózsát, falra futórózsát, szoliternek bokorrózsát stb.

Szobai-, és kerti növényeink tápanyag utánpótlása

Sokféle lehetőség van, amivel kerti és szobai növényeinket tápanyagokkal láthatjuk el. Erre szükség is van, hiszen egy cserépben élő növény az ige korlátozott élettere miatt a kis talajmennyiségből hamar „kieszi” a tápanyagokat. A műtrágyák mellett a természetes megoldások hívei akár granulált sirályguanót is vásárolhatnak e célra.

Növények talaj nélkül: perlit és agyaggolyó

Számos talajt helyettesítő anyag, azaz mesterséges termesztő közeg kapható és használható növények nevelésére. Ezek általában nem tartalmaznak szerves anyagokat, a céljuk annyi, hogy a gyökerek jól fejlődjenek, és kapaszkodjanak bennük.

Mikulásvirág: az eltarthatóság a fő cél

A mikulásvirág az egyik legfontosabb szobanövény, bár sokan kifogásolják tartósságát, és ez mindenképpen rontja a megítélését. A nemesítők hosszú ideje dolgoznak azon, hogy a növények eltarthatóságát növeljék, ez azonban komoly kihívások elé állítja a szakembereket.