0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Öt országban hódít a legújabb nyári alma, a SweeTango

Tavaly vezették be az európai piacra a SweeTango® nevű almafajtát, amelyet klubfajtaként termesztenek spanyol, olasz, svájci, osztrák és német gazdák. Az idei teljes kereskedelmi évről szóló jelentés szerint a fogyasztók örömmel fogadták az új fajtát. A SweeTango® igazi nyári almaként kerül a boltokba.
Egy almában a nyár mottóval forgalmazzák, ez a mondat szerepel a csomagolásokon, grafikáján is a nyár színei uralkodnak.
Azt üzenik, hogy ez az egyedi megjelenésű, friss, szomjoltó, roppanós alma maga a nyáriasság: olyan lédús, mint a görögdinnye, zamata pedig ötvözi a pikáns ízt a méz édességével.

Augusztustól novemberig kínálják a szupermarketekben.

A 2020-as termés az ültetvények korától és elhelyezkedésük körülményeitől függően mindenütt nagyon jónak volt mondható. Spanyolországban például az első termést takarították be, ami nem volt sok, viszont a minősége nagyon biztató. Olaszországban három konzorcium termeszti, a Melinda, a VI.P. és a VOG, összesen 1200 tonnát takarítottak be belőle.

Kiváló ízű és zömmel a kívánatos 80-85 milliméteres átmérőjű almát sikerült termelniük az idén.

Svájcból is kiváló minőséget jelentettek, a termés 600 tonna volt. Ez a mennyiség messze elmaradt a kereskedelem igényétől, vagyis ez a kiváló nyári alma hamar megnyerte a fogyasztókat és sikerült jól pozícionálni a piacon. Németországban és Ausztriában is hasonlók a tapasztalatok, az első termések még nem elégítik ki az igényeket.

A SweeTango® az a lédús és zamatos alma, amire nyáron vágynak az emberek, derült ki a németországi kóstoltatások eredményeként. Az áruházi akciót sikerült még azelőtt megrendezni, hogy a koronavírus-járvány miatt újabb korlátozásokra került volna sor.

Úgy vélik, hogy a szuper prémium szegmensben induló fajtával komoly piaci sikert érhetnek el a termelők.

A fajtát kereskedelmi lapokban is reklámozták és létrehozták a saját közösségimédia-oldalait, melyeken keresztül több mint 2 millió ember értesült az újdonságról.

A fajta Honeycrisp és a Zestar amerikai fajták keresztezéséből született a Minnesota Egyetemen, David Bedford munkája eredményeként. Európában először Svájcban jelent meg 2015-ben, azóta az említett öt országban termesztik és forgalmazzák a 2018-ban létrehozott SweeTango® Europe Group keretében.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/soluzionegroup.com