Back to top

Virágkötő Európai-bajnokság: új időpont

Az idei Európa-bajnokságot a koronavírus járvány miatt előbb 2021 tavaszára halasztották. A szervezők azonban úgy döntöttek, hogy a résztvevők biztonsága érdekében még később, 2021. június 25-27 között rendezik meg a versenyt.

Fotó: www.pixabay.com
Eredetileg 2020 júniusban tervezték megrendezni a virágkötő Európa-bajnokságot, de a koronavírus-járvány miatt kétszer is el kellett halasztani. 

A virágkötők Európa-bajnokságának új időpontja 2021. június 25–27. A helyszín változatlan, a versenyt Lengyelországban, Katowicében a Nemzetközi Kongresszusi Központban rendezik meg. 

A Florint, a nemzetközi virágkötő szervezet vezetői úgy döntöttek, hogy a versenyt azok számára is megnyitják,  akik nem európai országokból neveznek.

A versennyel kapcsolatos legfrissebb információk megtalálhatók a www.florint.org weboldalon.  

Forrás: 
www.floraldaily.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Lengyelország az EU legnagyobb málnatermelője

Tíz év alatt megduplázta málnatermő területét Lengyelország és az Európai Unió legnagyobb termelőjévé lépett elő. Tavaly már 29 300 hektáron termett málna az országban, és az előző évinél jóval több termést takarítottak be. A termőterület 10%-kal csökkent az előző évhez képest. Összesen 116 ezer tonna málnát szedtek, ami 53%-kal haladta meg a 2019-es termést.

Egy galamb átrepült Oregonból Ausztráliába, meg akarják ölni

Egy galamb tizenháromezer kilométert tett meg az Egyesült Államoktól Ausztráliáig. A hatályos ausztrál előírások szerint a Csendes-óceánt átszelő madarat meg kellene ölni.

Szalmonellás csirke vetett véget a profi focista pályafutásának

A volt német válogatott focista, Anrdré Schürrle néhány hónapja fejezte be végleg pályafutását, amiben közrejátszott egy szalmonellával fertőzött csirke étel elfogyasztása. A történetét a napokban az angol The Sun című lap idézte fel. A német középpályás 2013-ban csatlakozott a Chelsea-hez. Bár első szezonja nagyon sikeres volt, a következő szezonban már nem tudta hozni a formáját.

Bányavárosból zöld „ékszerdoboz”

Az Európai Zöld Városok díjjal – amely az Európai Faiskolások Szövetsége (ENA) Zöld városok a fenntartható Európáért kampányának kezdeményezése – az önkormányzati döntéshozókat, a várostervezőket, a táj-, és kertépítőket szeretnék zöld városfejlesztésre ösztönözni.

Gigantikus tökök versenye

Nem akadályozta meg a járvány a német óriástök-fanatikusokat, hogy október elején megtartsák a szokásos nagy tökversenyt és kiállítást a ludwigsburgi kastély parkjában. A győztes tök 720 kilogrammot nyomott.

Az Alpok lánya új arca

A dél-tiroli VOG konzorcium által forgalmazott alma Marlene márkanéven kerül a piacra, immár 25 éve. A jövő évi jubileum alkalmából nemzetközi grafikai versenyt írt ki a VOG, az eredményeket december 22-én tették közzé.

Januártól drágul a lengyel alma

Európa legnagyobb almatermelője Lengyelország, nem véletlen, hogy a piac élénk érdeklődéssel figyeli az ottani történéseket. Az idei fagyok és a koronavírus-járvány nem kímélte a lengyel almaágazatot sem. Amikor januárban megnyílnak a lengyel ULO hűtőtárolók, áremelkedésre lehet számítani.

Nagy változás jöhet Lengyelországban

Lengyelországban meg akarják szüntetni a ketrecben tartott tyúkoktól származó tojások értékesítését, csak az a bökkenő, hogy a piacon ez a legolcsóbb tojás. Lengyelország legnagyobb áruházlánca, a portugál kézben lévő Biedronka bejelentette, hogy gyors ütemben csökkenti fogja a ketrecben tartott tyúkoktól származó tojások forgalmazását.

A 2020-as Év bortermelője Borbély Tamás!

A Magyar Bor Akadémia által szervezett Év Bortermelője Magyarországon választás 2020-as győztesének bejelentése a járványhelyzetre tekintettel az idei évben online sajtótájékoztató keretében történt. Az eredményhirdetésen személyesen vett részt a díjra esélyes öt borász. Az esemény különlegessége, hogy idén 30. alkalommal került átadásra a legrangosabb hazai borászati elismerés.

Holnap végre megtudjuk, ki lesz az Év Bortermelője 2020-ban

Idén rendhagyó módon, online keretek között kerül megrendezésre az „Év Bortermelője Magyarországon 2020” díj kihirdetése. A Magyar Bor Akadémia elnöksége holnap délelőtt bontja ki a szavazatokat tartalmazó borítékokat.