0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

A SEFAG Zrt. az év munkáltatója Kaposváron

A SEFAG Zrt.-nél közel 500 munkatárs dolgozik, illetve közvetve több mint 2000 embernek ad munkát, és a vírusjárvány ellenére is meg tudta őrizni a munkahelyeket, szerepelt az elismerés indoklásában.

Kaposvár Város által alapított kitűntetésről 2015 óta minden évben a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előterjesztése alapján, a Szakszervezeti Szövetség bevonásával, javaslatára születik döntés.

A díjazás célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a kaposvári munkaadókra, akik sokat tesznek a helyi gazdaság fejlődéséért és lehetővé teszik, hogy Kaposváron egyre többen találjanak biztos állást, jó munkakörülményeket és jövőképet.

A SEFAG Zrt. fél évszázada az ország egyik legjelentősebb gazdálkodója, s így megkerülhetetlen szereplője a város és a megye gazdaságának és részese a közösségnek.

A rangos elismerés átadásakor Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, hogy a SEFAG Zrt. stabil munkáltató, hiszen a cégnél közel 500 munkatárs dolgozik, illetve közvetve több, mint 2000 embernek ad munkát, és a munkahelyeket a vírusjárvány ellenére is meg tudta őrizni.

Ezen túlmenően, az elmúlt években számos meghatározó fejlesztést valósított meg – nem csupán Kaposvár város, de a megye lakossága javára,

A beruházások közül például a Zselici Csillagpark nemzetközi érdeklődésre is számot tart, de említhető a túraútvonalak, és más turisztikai célpontot kialakítása. Ugyancsak kiemelkedő a vállalat tevékenysége a klímavédelem területén, az erdőtelepítéseknek, a színvonalas erdőgazdálkodásnak köszönhetően.

Fehér István vezérigazgató elmondta, hogy

nem könnyű a vállalat jelenlegi helyzete, elsősorban a járvány miatt, de állják a sarat, és Igyekeznek munkatársaiknak valóban stabil hátteret teremteni a munkavégzésükhöz és a mindennapjaikhoz.

Az elismerés a SEFAG Zrt. valamennyi munkatársa áldozatos és szakszerű munkájának köszönhető.

A SEFAG Zrt. Somogy megyében közel 80 ezer hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője. A változatos adottságokkal rendelkező területen vadgazdálkodással, fakitermeléssel és erdőműveléssel, az erdők gondozásával és megújításával foglalkozik. Nyolc erdészete és a Csurgói Faipari Üzem mellett jelentős turisztikai infrastruktúrával is rendelkezik. A SEFAG Zrt. üzemelteti a háromcsillagos Kardosfa Hotelt, a Zselici Csillagparkot, a Mesztegnyői Erdei Vasutat, a Szilágyi Erdészeti Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot is.

Forrás: Sefag Zrt.