Back to top

A SEFAG Zrt. az év munkáltatója Kaposváron

A SEFAG Zrt.-nél közel 500 munkatárs dolgozik, illetve közvetve több mint 2000 embernek ad munkát, és a vírusjárvány ellenére is meg tudta őrizni a munkahelyeket, szerepelt az elismerés indoklásában.

Kaposvár Város által alapított kitűntetésről 2015 óta minden évben a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előterjesztése alapján, a Szakszervezeti Szövetség bevonásával, javaslatára születik döntés.

A díjazás célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a kaposvári munkaadókra, akik sokat tesznek a helyi gazdaság fejlődéséért és lehetővé teszik, hogy Kaposváron egyre többen találjanak biztos állást, jó munkakörülményeket és jövőképet.

A SEFAG Zrt. fél évszázada az ország egyik legjelentősebb gazdálkodója, s így megkerülhetetlen szereplője a város és a megye gazdaságának és részese a közösségnek.

Szia Károly gratulál Fehér Istvánnak
Fotó: Muzslay Péter

A rangos elismerés átadásakor Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, hogy a SEFAG Zrt. stabil munkáltató, hiszen a cégnél közel 500 munkatárs dolgozik, illetve közvetve több, mint 2000 embernek ad munkát, és a munkahelyeket a vírusjárvány ellenére is meg tudta őrizni.

Ezen túlmenően, az elmúlt években számos meghatározó fejlesztést valósított meg – nem csupán Kaposvár város, de a megye lakossága javára,

A beruházások közül például a Zselici Csillagpark nemzetközi érdeklődésre is számot tart, de említhető a túraútvonalak, és más turisztikai célpontot kialakítása. Ugyancsak kiemelkedő a vállalat tevékenysége a klímavédelem területén, az erdőtelepítéseknek, a színvonalas erdőgazdálkodásnak köszönhetően.

A Sefag Zrt. üzemelteti a Zselici Csillagparkot is
Fotó: Rimóczi Irén

Fehér István vezérigazgató elmondta, hogy

nem könnyű a vállalat jelenlegi helyzete, elsősorban a járvány miatt, de állják a sarat, és Igyekeznek munkatársaiknak valóban stabil hátteret teremteni a munkavégzésükhöz és a mindennapjaikhoz.

Az elismerés a SEFAG Zrt. valamennyi munkatársa áldozatos és szakszerű munkájának köszönhető.

A SEFAG Zrt. Somogy megyében közel 80 ezer hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője. A változatos adottságokkal rendelkező területen vadgazdálkodással, fakitermeléssel és erdőműveléssel, az erdők gondozásával és megújításával foglalkozik. Nyolc erdészete és a Csurgói Faipari Üzem mellett jelentős turisztikai infrastruktúrával is rendelkezik. A SEFAG Zrt. üzemelteti a háromcsillagos Kardosfa Hotelt, a Zselici Csillagparkot, a Mesztegnyői Erdei Vasutat, a Szilágyi Erdészeti Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot is.

Forrás: 
Sefag Zrt.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Értékek nyomában

Otthonosan mozog a kézműves mesterségek sokszínű hagyományaiban Ament Éva grafikus, népi bútorfestő. Alkotásaiban nemcsak másolja, de szellemükhöz, motívumvilágukhoz hűen újrateremti a tradicionális munkákat. A jellegzetes használati tárgyak, kelengyeládák, kisbútorok mellett magyarországi templomok gyönyörű mennyezetkazettái viselik a keze nyomát, a megmentett, újjáálmodott örökség jeleként.

Májinka András: Menekülés

„Gyermekkorom óta életem része volt a természet szeretete, a növények, állatok, tájak megismerése. Szüleimmel sokat kirándultunk, ez azóta is az egyik kedvenc elfoglaltságom. Tősgyökeres alföldiként mindig is vonzottak a hegyvidéki tájak."

Égbe törő fák

A hosszú életű, dús lombozatú, vastag törzsű fák jelképei az egyháznak, ajándékai Isten teremtett világának. Már a Biblia első lapjain megjelennek. Az erdők mesélnek az élet körforgásáról, felemelik tekintetünket a lombkoronákon túlra, és misztikus elmélkedésre késztetnek. Akárcsak egyetlen hívő megmentése, ugyanúgy egyetlen fa elültetése is kihat az életünkre, a környezetünkre.

Az édenkert szigetei

Paradicsomi állapotok – így lelkendezett útirajzában Rudolf főherceg, amikor 1878-ban Alfred Brehm híres természettudóssal végzett ornitológiai gyűjtőútjuk során meglátta a területet.

Zöldülő főváros

Ma már közhely, hogy világunk felgyorsult. Valamennyien tapasztaljuk, hogy mindennapjaink napról napra magasabb fordulatszámon pörögnek, ezzel egy időben gyorsabb tempóban pusztítjuk a természetet is. Világviszonylatban fogynak az erdők, csökken a természetes környezet.

Öreg bükk a Stájeroknál

A Kőszegi-hegységben az Országos Kéktúra útvonalon haladva, a Stájer-házak közelében vezet az Öreg bükk Tanösvény. Ha nyugatról az Írott-kő felől, illetve közelebbről a Hörmann-forrástól érkezünk, először ahhoz az állomásához jutunk, ahol forgatható kockák segítségével megismerkedhetünk a Kőszegi-hegységet borító erdők világával.

A tő mellől a katedráig

Gyakorlatban eltöltött 14 év, majd 27 esztendő a Soproni Egyetem katedráján – ebből öt év tanszékvezetőként –, számtalan szakmai cikk és egyetemi jegyzet írása. Csak néhány adat, ami a 95 éves Csesznák Elemért minősíti. Nem véletlen hát, hogy a mai napig szellemileg és testileg friss szakembert szívesen felkeresik fiatal kollégái.

Türelem erdőt terem

Az erdészek összetartók. Erre jó példa az egri Babocsay utca közössége, ahol évtizedek óta több erdészcsalád él barátságban, kinevelve a következő, erdőt tisztelő generációt. Esténként izgalmas eszmecserék folynak a szakma neves képviselői között.

Célegyenesben a világkiállítás

Közel két éve beszélgettünk legutóbb dr. Kovács Zoltánnal a 2021-es „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kormánybiztosi kinevezésének apropóján. Azóta is folyamatosak a munkálatok: a Hungexpo teljes területe megújul, ahogyan a rendezvény kiemelt vidéki helyszíneinek gyűjteményei is, a szakmai konferenciák és programok kidolgozása pedig jelenleg is zajlik.

Erdőszélen Manó kuckó

Aki szereti ügyes kezét próbára tenni, apróságokat alkotni némi segítséggel, az bizonyára szívesen nézegeti Kiss Tamara rövid Manó kuckó filmjeit a neten. Az ünnepváró készülődés jegyében egy szép tobozkarácsonyfa összeállítását követhettük végig, ám ezúttal személyesen, a kuckós műhelyben.