Back to top

Adni jó, adni öröm

2020 decemberében hivatalosan is bejegyzésre került a KITE Dolgozókért Alapítvány. A szervezet Magyarország egész területén működik és a váratlan élethelyezetekben a cég állományában lévő aktív és nyugdíjas dolgozóinak segítését, a nehéz sorsú, hátrányos helyzetű munkavállalók és családjuk támogatását tűzte ki elsődleges céljául.

Az idei év eseményei minden korábbinál erősebben irányították rá a figyelmet arra, hogy milyen könnyen csúszhat ki bárki lába alól a talaj, és milyen sokat jelenthet ilyenkor egy segítő kéz. Karácsony közeledtével nagyobb hangsúlyt kap a jótékonyság, még erősebb a szándék, hogy segítsünk a rászorulókon, a szükségben szenvedőkön, hiszen bárki kerülhet olyan helyzetbe, melyben másra kell támaszkodnia. Ez a felismerés ösztönözte a KITE Zrt. két első emberét is a döntésre, hogy közösen létrehozzák a KITE Dolgozókért Alapítványt.

2020 decemberében hivatalosan is bejegyzésre került a KITE Dolgozókért Alapítvány (rövid név: KITE Alapítvány), amelyet Guba Sándor, a KITE Zrt. igazgatóságának elnöke és Szabó Levente vezérigazgató magánszemélyként alapítottak, és biztosították annak induló alaptőkéjét.

A szervezet Magyarország egész területén működik és a váratlan élethelyezetekben a cég állományában lévő aktív és nyugdíjas dolgozóinak segítését, a nehéz sorsú, hátrányos helyzetű munkavállalók és családjuk támogatását tűzte ki elsődleges céljául.

A KITE Alapítvány alapító okiratában foglaltak szerint közhasznú tevékenységet folytat, és feladatának tekinti a családok védelmét, a szociális ellátások biztosítását, gyermekjóléti szolgáltatások és ellátás biztosítását, a gyermekek védelmének biztosítását (családban történő nevelkedés elősegítését, veszélyeztetettség megelőzését és megszüntetését, szülői vagy más hozzátartozói gondoskodásból kikerülő gyermek helyettesítő védelmének biztosítását), a fogyatékos személyek jogainak előmozdítását, életminőségük javítását, önálló életvitelük támogatását.

A KITE Zrt. számára felelős munkáltatóként kiemelten fontosak a munkavállalói és az általuk képviselt humán tőke, ezért folyamatosan nagy hangsúlyt fektet munkavállalói megtartására és ösztönzésére egyaránt.

A dolgozók teljesítményének elismerése, rendszeres képzése mellett elkötelezett a munkavállalói egészségének megőrzése, egészségvédelme mellett, ezért valamennyi munkavállalójáról komplex egészségbiztosítás formájában is gondoskodik. Tevékenysége során törekszik a munkahelyi közösség értékalapú fejlesztésére, valamint a munka és magánélet közötti összhang megteremtésére.

Ez a fajta figyelem és gondoskodás pedig most a KITE Alapítvány létrehozásával válik teljessé.

Forrás: 
KITE Zrt. sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Érdemes mielőbb nyilatkozni az adókedvezményekről

Célszerű már az első bérszámfejtés előtt nyilatkozni az adókedvezményekről, így a munkáltatók már a januári fizetésben is figyelembe veszik a munkavállalóknak járó adókedvezményeket - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.

Az Aldi 4-8 százalék között emelte a béreket idén

Idén is az inflációt meghaladó mértékben emelte az Aldi az áruházi és a logisztikai munkavállalói bérét, a legtöbb pozícióban legalább 4 százalékkal nőttek a bérek január 1-jétől, de egyes munkakörökben az emelés a 8 százalékot is elérte - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. hétfőn az MTI-vel.

Küszöbön a megállapodás a minimálbérről

Közeledtek az álláspontok a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának legutóbbi ülésén, bruttó 167-169 ezer forint körül lehet az idei legkisebb munkabér.

540 millió forintos beruházást valósít meg a Heineken a soproni sörgyárban

Versenypiaci pozíciójának erősítése céljából 540 millió forintos beruházást valósít meg a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. a 125 éves soproni sörgyárban - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Sopronban.

Tisztességtelen forgalmazói magatartás miatt 80 millió forintos bírságot rótt ki a Nébih

Jogerősen 80 millió forint termékpálya-felügyeleti bírságot szabott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a SPAR Magyarország Kft.-vel szemben. A vállalkozás több élelmiszeripari beszállító esetében is tisztességtelen üzleti magatartást tanúsított, amikor mérhető forgalmi cél meghatározása nélkül ún. „fix bónusz” megfizetésére kötelezte őket.

Van olyan munkáltató, amelyik akár 4 százalékos minimálbéremelést is támogatna

Zajlanak a minimálbér idei emeléséről a háttéregyeztetések, vélhetően a pénteki tárgyaláson már lesz előrelépés ez ügyben. Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a Világgazdaságnak elmondta, a tárgyalásokban résztvevő hat szervezet között vannak törésvonalak, de törekednek a mielőbbi megegyezésre.

Nagyvállalatok és startupok közös munkája ad lendületet a hazai agráriumnak

A Bonafarm, az Axiál és a Syngenta is startupok segítségével kereste a megoldást vállalati kihívásaira a NAK TechLab második inkubációs programjában. A 3 hónapos program során a nagyvállalatok és a startupok összesen 15 együttműködést indítottak el, melyek új agrárszolgáltatások megjelenését alapozták meg.

Megszülettek a 2021-es bérek a SPAR-nál

Megállapodott a 2021-es bérfejlesztésről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). A megegyezés értelmében továbbra is megmarad a 13. havi juttatás, a SPAR Hűségprogram és a munkavállalók 10%-os vásárlási kedvezménye is, mely mostantól az új munkavállalók esetében munkába állásuk első napjától él.

Életbe lépett a húsipari dolgozók munkakörülményeiről szóló jogszabály

Az eredeti tervek szerint januártól már a decemberben kihirdetett jogszabály szerint kell foglalkoztatni a vágóhídi dolgozókat Németországban. Többen is alkotmánybírósághoz fordultak, az azonban elutasította a beadványokat, írja az agrarheute.com cikke.

GKI: A lakosság munkanélküliségtől való félelme erősebb lett

A GKI konjunktúraindexe decemberben sokat emelkedett: csaknem újra elérte októberi, egyébként a nyár eleje óta jellemző, az áprilisi mélypontnál sokkal kedvezőbb, de azért meglehetősen alacsony szintjét.