0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kihirdették a Kukorica termésverseny nyerteseit Amerikában

A Pioneer® hibridkukoricát vető gazdák nyerték a legtöbb díjat az amerikai NCGA kukorica termésversenyén. Az Egyesült Államok betakarítási eredményeinek tükrében a Pioneer® hibridkukoricák stabil hozamelőnyt mutatnak a verseny egészében.

December 14-én hirdették ki az egyesült államokbeli Kukoricatermesztők Nemzeti Szövetsége (National Corn Growers Association – NCGA) által meghirdetett Kukorica termésverseny nyerteseit és azok a gazdák vitték el az első díjakat, akik Pioneer® hibridkukoricát vetettek – 13 országos és 219 tagállami szintű díjat nyertek.

A nyertesek közül is kiemelkedett Don Stall a Michigan állambeli Charlotte-ból, aki mindent egybevetve a legmagasabb termést érte el 476 véka/hold hozammal (ez kukorica esetében 29.88 tonna/hektárnak felel meg), amelyet a Pioneer® P0720AM™ kukoricával érte el az első helyezést

– ez volt a negyedik egymást követő év, amikor Pioneer® termék segítségével érték el ezt a címet. A Pioneer® hibridkukoricát termesztő gazdák összesen 41 államban értek el első vagy második helyezést.

„Gratulálunk az NCGA Kukoricahozam-verseny valamennyi győztesének, akik közül sokan számtalan kihívással néztek szembe, hiszen valamennyiüknek a globális járvány körülményei között kellett teljesíteniük” mondta Judd O’Connor, a Corteva Agriscience egyesült államokbeli kereskedelmi üzletágának elnöke. „A verseny eredményei tükrözik azt, amit az idei betakarításkor is tapasztaltunk, hogy a legnépszerűbb Pioneer kukoricák a versenyben részt vevő farmok többségében győztesként szerepeltek, átlagosan 4 véka/hold (negyed tonna/hektár) hozamelőnnyel – hozzásegítve a gazdálkodókat ahhoz, hogy nyerjenek, és ami még fontosabb, hogy elérjék a gazdálkodással kapcsolatos céljaikat.” ¹

Annak ellenére, hogy a gazdák számos régióban küzdöttek rendkívüli körülményekkel, például szárazsággal, szélviharokkal és hurrikánokkal, még így is figyelemre méltó hozamokról tudtak beszámolni a betakarítási eredmények összesítésekor.

A változatos vetőmagválasztékkal, amelyet különféle körülményekre nemesítettek, a Pioneer® hibridkukoricák kivételesen jól teljesítettek a versenyen – több mint 203 különböző Pioneer® termék szerepelt országos és tagállami szinten a győztesek között.

„A ma gazdálkodói számára sajnos nem idegenek a rendkívüli események és természeti csapások, de igazán lenyűgöző azt látni, hogy ennek ellenére évről évre a legjobb hozamokat érik el az intenzív gazdálkodási módszerek és a kategóriájukban legjobb vetőmagok együttes eredményeként” mondta O’Connor. „A gazdák bízhatnak abban, hogy a Pioneer® a legjobb hibrideket kínálja céljaik eléréséhez és a gazdaságuk jövedelmének növeléséhez, hiszen ezekkel a hibridekkel több kukoricát takaríthatnak be földjeikről.”

Az Egyesült Államok gazdái minden évben részt vehetnek az NCGA Kukoricahozam-versenyén. Arra tervezték, hogy bemutassa a modern hibridek genetikai terméspotenciálját, és lehetőséget adjon arra, hogy a gazdák tanulhassanak egymástól.

A farmerek hat kategóriában versenyeznek, ezek a következők: öntözés nélküli (A és AA); no-till/strip-till (azaz talajművelés nélküli / sorközműveléses) öntözés nélküli (A és AA); öntözött, valamint az öntözött no-till/strip-till kategória. Az öntözés nélküli AA kukorica kategóriában a középnyugati termelők versenyeznek, azaz Wisconsin, Ohio, Missouri, Minnesota, Iowa, Indiana és Illinois államok gazdálkodói. Az öntözés nélküli A osztályban a felsorolt középnyugati államokon kívül valamennyi kontinentális tagállam gazdái versenyezhetnek.

Az országos és a tagállami győztesek névsora, az elért hozamok és a hibridek neve a Pioneer.com/NCGA oldalon található.

A Pioneer® kukoricavetőmagokról és a magas terméspotenciállal rendelkező Pioneer® hibridek széles skálájáról további információkért kérjük forduljon a Pioneer® területi képviselőihez, szaktanácsadóihoz.

Forrás: Corteva Agriscience sajtóközlemény