0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

A riberai narancs titka

Nagyon jó a szicíliai citrusidény, különösen a Parlapiano Fruit gyümölcskereskedelmi vállalat számára. Paolo Parlapiano, a cég értékesítési és marketingvezetője szerint most érett be magas színvonalú munkájuk és a vásárlóiknak nyújtott szolgáltatások gyümölcse.

Az elmúlt szezonban a Parlapiano Fruit termesztette a szicíliai Ribera környékén betakarított narancs csaknem 60%-át, azaz mintegy 5 millió kilogramm termést értékesítettek. A korábbi beruházások mindenképpen hozzájárultak növekedésükhöz, üzemükben a legújabb gyümölcsválogatási technológiákat, intelligens szoftvereket alkalmazzák, a felszerelt kamerák pontos hibafelismerést, és a gyümölcsök lehető legpontosabb válogatását teszik lehetővé.

A Parlapiano Fruit IFS, GlobalGAP (+ GRASP) és bio minősítéssel is rendelkezik.

A riberai narancs könnyen hámozható, mag nélküli, édes és kellemesen ropogós gyümölcs. A lédús narancsot friss fogyasztásra, gyümölcslevek készítésére egyaránt ajánlják. A főzéshez, sütéshez a gyümölcs héja is felhasználható, mert betakarítás után nem kezelik, csomagolás előtt egyszerűen ivóvízzel mossák és szárítják. A gyümölcshús egyedi jellegzetessége, hogy a rostok teljesen feloldódnak a szájban, nem érezni a maradványaikat. Ribera környékén 1930 óta termesztenek narancsot, köszönhetően a kedvező éghajlatnak, az öntözővíz és a talaj kiváló minőségének, valamint azoknak a szaktudással rendelkező gazdáknak, akik nemzedékről nemzedékre adták át a termesztési tapasztalatukat.

Forrás: Kertészet és Szőlészet