Back to top

Ők lettek a III. Érdi Vágta győztes lovasai

Július 18-án álltak rajthoz a térség lovasai a simonpusztai Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban. A település már harmadszorra rendez Elővágtát, de most először került sor arra, hogy itt rendezzék meg a Jótékonysági Sztárfutam első közös edzését, amely a hírességek döntőre való felkészülésének egyik állomását is jelentette.

Fotó: Nemzeti Vágta
Egyedülálló helyszínen versenyeztek a térség lovasai a III. Érdi Vágtán. Az eseményen a látogatókat Dolhai Attila zenés gálaműsora, dámalovas és díjugrató bemutató, valamint egésznapos gyermekprogramok (kézműves sátor, arcfestés és sétalovagoltatás) szórakoztatták.

A nagy érdeklődés övezte eseményt a kishuszárok versenye nyitotta meg.

A futamon Hajdu Fanni diadalmaskodott Nárcisz nevű lovával, az ő párosuk Orosházát fogja képviselni a budapesti Nemzeti Vágtán. A második Friebert Bernadett lett Csörög képviseletében, aki Mirza hátán indul majd a döntőben.

Fotó: Nemzeti Vágta
A Nemzeti Vágta érdi előfutamán a Balatonalmádit képviselő Mórocz Mercédesz és lova, Mázli bizonyult a legjobbnak. A dobogó második fokára Galaxy lovasa, Scwarzenbart Bálint állhatott, aki Decset képviselheti az októberi döntőn a Hősök terén. A harmadik helyen Kishegyes településről Cékus Árpád jeleskedett Uwaiss nevű lovával, így már ő is biztosan részt vesz Budapesten, a Nemzeti Vágtán. Negyedikként futott be a baji Eck Viktória Rainy Day hátán, aki szintén kvalifikálta magát a döntőbe.

Az érdi versenyen a Jótékonysági Sztárfutam edzésére is sor került.

A résztvevő művészek már az októberi budapesti döntőre tréningeztek a helyszínen, ahol a győztes híresség majd a Bottyán Equus Lómenhely Közhasznú Alapítványnak ajánlja fel nyereményének összegét. Az első helyen most Bács Péter, másodikként Sipos Imre, harmadikként Krajnik-Balogh Gábor, negyedikként pedig Nagy Ervin futott be a célba. A budapesti döntőn a nézők rajtuk kívül, még a híres család leszármazottjával, Széchenyi Krisztián táncművésszel is találkozhatnak majd.

Forrás: 
Nemzeti Vágta

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Magyar győzelem a lipicai kettesfogathajtó versenyen

Hétvégén Hölle Martin nyerte a kettesfogathajtók idei legrangosabb versenyét, sikerét pedig jó előjelnek tekinti a jövő évi világbajnokságra.

Kata, a győztes hidegvérű

Hagyomány Kaposváron, hogy a térség jellemző lófajtáját fogatokban bemutatják, ahogy az is, hogy a magyar hidegvérűnek tenyészszemlét rendeznek. A KÁN Egyetemi napokon sem volt ez másképp. A Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület 15 tenyésztője, 36 magyar hidegvérű lóval volt jelen. 20 tenyészmén és 16 tenyészkanca, illetve 10 szopós csikó szerepelt a kiállításon.

Forró napok, izgalmas versenyek

Budapesten, a Nemzeti Lovardában zárult a díjugratók 2022-es évi Grand Prix-sorozata. Kecskemét és Bábolna után magas nevezőszámmal bonyolította le a szervező a harmadik fordulót is, a nagy júliusi meleg ellenére. A négynapos versenyhétvégén izgalmakból sem volt hiány, de tiszta és fair versenyzést láthatott a közönség.

Őcsény lovasa nyerte a Nemzeti Vágtát

Németh János, Őcsény lovasa nyerte Galaxy nevű lovával a 15. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap a budapesti Hősök terén.

A Dunántúl legszebbjei

A térség gazdálkodói számítanak arra, hogy tenyészállataikat a Kaposváron szemlézik, bírálják. Szükségük van ugyanis a visszajelzésre, hogy a munkájuk vajon a jó irányba halad-e.

Több mint húsz újabb Vágta-résztvevő

Zajlanak az Elővágták országszerte; vannak frissen debütáló és rutinos helyszínek egyaránt: legutóbb Abonyban, Belegrádon, Gyenesdiáson és Hosszúfalun rendezték meg a Nemzeti Vágta előfutamait.

100 éves a Soproni Egyetem Botanikus kertje

A Soproni Egyetem Botanikus Kertje a város „zöld tüdeje” és egyben az oktatás-kutatás és a hallgatói élet központja is. Az idei centenáriumi rendezvénysorozat keretében konferenciát rendeztek a Soproni Egyetemen, amely a Botanikus kert 21. századi szerepét vizsgálta az oktatás, a kutatás, a természetvédelmi értékek és a városi rekreációs szolgáltatások oldaláról.

Álmok nélkül nincsen siker! – Kelemen Zénó

Fiatal tehetségeket bemutató sorozatunkban ezúttal a galoppsport irányába tekintettünk, és Kelemen Zénó zsokéjelölttel beszélgettünk, aki 2017-ben került a zsokéiskolába, most Soltész András istállójában dolgozik. Azt vallja, hogy megpróbáltatások nélkül a sikernek nem is volna ennyire édes az íze, és minden eddigi győzelmének úgy örült, mintha az első lett volna.

A legkiválóbbakat díjazták

Az Európai Faiskolák Szövetsége (ENA) kezdeményezte a Több zöld várost Európának hároméves népszerűsítő programot, melyhez hazánk 2021-ben kapcsolódott. Ezzel több európai ország között Magyarország is lehetőséget kapott arra, hogy együttműködjön és támogassa a szakmán belüli párbeszédet a zöldfelület szerepének fontosságáról. A program hazai felvállalója a Díszkertészek Szakmaközi Szervezete lett.

Szállítási támogatás, előlegkifizetés, kárenyhítés

A tervek szerint október 3-9. között lehet majd benyújtani a kérelmeket a tömegtakarmányok szállítási költségeinek támogatására. Az aszálykárok enyhítését szolgáló intézkedés részleteiről a Magyar Államkincstár tájékoztatott.