0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Sertéshotelben vigyáznak a kínai disznókra

Tizenhárom emeletes „sertéshotelt” építettek Kína déli részén, ahol több mint ezer sertést tartanak, komoly biztonsági intézkedések mellett a különböző fertőzések megelőzése érdekében.

A komplexum olyan szolgáltatásokkal is rendelkezik, mint például biztonsági kamerák, gondosan elkészített takarmány, állatorvosi ellátás, a többi közt az állatok hőmérsékletét ellenőrző robotorvos, levegőszűrés, automatikus takarmányozás és fertőtlenítés, valamint korlátozott hozzáférhetőség.

A társasházra emlékeztető épület óriási vertikális farmként funkcionál.

Célja, hogy ellenőrzés alatt lehessen tartani a lehetséges járványokat, amilyen például az afrikai sertéspestis volt 2018-ban. Ez az ország sertésállományának csaknem felét, körülbelül 400 millió sertést pusztított el. A legutolsó járvány során gyorsan leapadt állomány arra ösztökélte az olyan társaságokat, mint a Muyuan Foods és a New Hope Group, hogy sokkal szigorúbb szabályokat vezessenek be a betegségek elterjedésének megakadályozása érdekében.

A létesítményben határozott és szigorú protokollt állítottak fel.

Egyebek mellett a személyzetnek le kell zuhanyoznia és át kell öltöznie, mielőtt a felügyeletük alá tartozó állatok közé lépnének, és még a karóra viselése is tilos. Az alkalmazottaknak emellett külön szállást is biztosítottak annak érdekében, hogy minél kevesebbszer lépjenek kapcsolatba a külvilággal.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság