0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Hazai márka világszínvonalon

Több mint ötven éve készülnek mezőgazdasági gépek, adapterek és alkatrészek a Linamar Hungary orosházi üzemében, amely a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója. A cég az idei évben megújította értékesítő csapatát, amivel új piacok szerzése mellett a régi és új vevők gyorsabb, rugalmasabb és kezdeményezőbb kiszolgálása volt a cél.

Az egykori Mezőgép állami vállalatot 1992 óta tulajdonolja a kanadai Linamar Corporation, amely az európai országok mellett Észak-Amerikába, valamint Észak-Afrikába is fejleszt, gyárt és értékesít termékeket.

A Linamar Hungary mezőgazdasági gépgyártással foglalkozó Oros Divíziója elsősorban saját fejlesztésű, kukorica- és napraforgó-betakarításhoz használható adaptereket állít elő.

2021-től új értékesítő csapatot állított fel Pásztor Andor vezetésével. A hazai és a keleti piacok építésével és gondozásával Szabó Zoltánt bízták meg.

A változtatás célja elsősorban a keleti irányú kereskedelmi nyitás – mondta. Szeretnének a jelenleginél nagyobb szerepet kapni a román, bolgár, moldáv és szerb területeken, de horvát, szlovén, szlovák piaci jelenlétüket is erősíteni akarják.

Bár a hazai gazdálkodóknak nem kell bemutatni az Oros gépeit, megrendelőik és partnereik gyorsabb, rugalmasabb és kezdeményezőbb kiszolgálásával kívánják javítani eredményeiket. Egyebek mellett

tökéletesítették az alkatrészellátást és 48 órán belül reagálnak megrendelőik megkereséseire.

Fontos lépés volt ebbe az irányba a webshopjukon kifejlesztett alkalmazás, aminek köszönhetően úgynevezett robbantott ábrák teszik lehetővé, hogy az is könnyen és gyorsan megtalálja a számára szükséges gépegységet – akár az utolsó csavarig -, aki nem rendelkezik műszaki végzettséggel.

A felületen a festék-lepattanást fedő matricákig bármit meg lehet rendelni.

Az Oros „új arcaival” és termékeivel a Bábolnai Gazdanapokon is találkozhatnak az érdeklődők szeptember 9-11-én.

A cég a 12 soros, csukható CORNADO csőtörő mellett az új, 8 soros, szintén csukható SUN napraforgó-betakarító adapter prototípusát fogja kiállítani.

Utóbbihoz már fejlesztik a szintén összecsukható szárzúzóval felszerelt változatot, és ha már a fejlesztések kerültek szóba, a sorfüggetlen napraforgó-betakarító adapterük és a fékezhető, kormányozható trélerek új generációja készül az Oros szakmai műhelyeiben.

Szabó Zoltán kiemelte, hogy a gazdálkodók körében egyre keresettebbek a különféle adapterek összecsukható változatai, mivel megkönnyítik és meg is gyorsítják a mezőgazdasági gépek közlekedését és munkáját.

Az adaptereket többféle színben meg lehet rendelni, akár árnyalatig a kombájn színéhez igazítva.

Míg az előző évben a járványhelyzet hatására sokan kivártak a beruházásokkal, idén, aki teheti, vásárol és fejleszti az eszközeit

– mondta el az értékesítő szakember. A kereslet hatására gyártási kapacitásuk száz százalékát használják és eredményes üzleti évre számítanak.

A korszerű, jó minőségű adapterekkel kevesebb a szemveszteség, gyorsabb és hatékonyabb a betakarítás, vagyis ezek a beruházások garantáltan megtérülnek a gazdálkodóknak is – tette hozzá.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu