Back to top

Elismerések a Bábolnai Gazdanapok alkalmából

A Bábolnai Gazdanapok történetében hagyomány, hogy átadjuk a Magyar Mezőgazdaság Kft szakmai díjait a kiállítás legjobbjai számára.

Fotó: Csatlós Norbert
Idén három cég és két a munkánkat segítő szakember vehette át az elismeréseket Sári Enikőtől, a Magyar Mezőgazdaság Kft. ügyvezető igazgatójától és Tarpataki Tamástól, agrárpiacért felelős helyettes államtitkártól. Utóbbi köszöntőjében megköszönte a kiállítóknak, hogy a covidos év után is időt, energiát és pénzt áldoztak a kiállítási részvételre.

„A 2021-es év magyar mezőgépe” díjat a Bábolnán kiállító hazai gépgyártók közül a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt hazai innováció, egy folyékony műtrágya-injektáló berendezésért a NorAn Kft vehette át, a céget  Sütő-Kovács Andrea képviselte.

Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Sári Enikő a Magyar Mezőgazdaság Kiadó ügyvezető igazgatója
Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Sári Enikő a Magyar Mezőgazdaság Kiadó ügyvezető igazgatója
Fotó: Csatlós Norbert
A Magyar Mezőgazdaság Kft. ebben az évben színes szakmai programok lebonyolításáért az Agrotec Magyarország Kft.-nek ítélte a szakmai program különdíját, melyet Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója vett át.

Fotó: Csatlós Norbert
Idén a Marton Genetics cégcsoport kimagaslóan sokat tett azért, hogy a Bábolnai Gazdanapok fajtakísérleti bemutatói népszerűek legyenek. Ezért nekik ítéltük a „Legjobb marketing” díjat, melyet Sándorfy András, a Marton Genetics ügyvezető igazgatója vett át.

Fotó: Csatlós Norbert
A Bábolnai Gazdanapok hosszú évtizedes szakmai munkájában évről-évre nagyon sokat tesz két, a szakmában igen ismert és elismert ember, dr. Kiss Erzsébet és Antos Gábor. Szerkesztőségünk „Szakmai elismerés” díjjal hálálja meg a munkájukat.

Kiadónk hagyományosan elismeréseket ad át a Bábolnai Gazdanapok alkalmából. Képünkön a díjazott szakértők, illetve cégek képviselői láthatók: Dr. Balla Zoltán, a Marton Genetics kormányzati és vállalati kapcsolatokért felelős vezetője, a Legjobb marketing díj nyertese, Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, a Bábolnai Gazdanapok Különdíjának nyertese, „A 2021-es év magyar mezőgépe" díj nyertese, a NorAn Kft. képviselője, Sütő-Kovács Andrea, és a „Szakmai elismerés" két díjazottja, Antos Gábor és dr. Kiss Erzséber látható. 

Forrás: 
magyarmezogazdaasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Gubicza lányok a lovak vonzásában

A fiatal díjugrató tehetségekről szóló sorozatunkban rendhagyó módon nem „csak” egy lovast, hanem egy egész családot mutatunk be. Gubiczáék története pontosan hat évvel ezelőtt kezdődött, amikor a gyerekek édesanyja, Alexandra elment a Pasaréti Honvéd Lovardába, hogy felelevenítse régi lovastudását, amit édesapja jóvoltából szerzett még a gyermekei születése előtt.

A zablamentes díjlovaglás úttörői

A zablamentes lókiképzés nem új találmány, évszázados tapasztalatokra épül világszerte. A Zablamentes Világszövetség nemzetközi szervezet célja, hogy ezt a kiképzési módszert a modern lovassportokban népszerűsítse, ehhez valamennyi szakágban szakmai háttérrel rendelkező „nagykövetekkel” dolgozik, akik az FEI-szabályzat alapelveit követve, de zablamentes kantár választásával alapfokról nagydíj szintig mutatják be lovaikat, illetve programjaikat.

Holstein-fríz showbírálat – show és szakma magas fokon

A Holstein-fríz Tenyésztők Egyesülete az idei Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon rendezett showbírálatára neves spanyol bírálót hívott meg Javier Alvarez Lastra személyében. Mellette két, szintén nagy tudású hazai bírálónk, Körösi Zsolt és Sebők Tamás látta el a ringsegéd tisztét, gondoskodtak arról, hogy minden rendben menjen a ringben.

Szendrő Zsolt az MTA rendes tagjai között

A Magyar Tudományos Akadémia 195. közgyűlésén rendes tagjává választotta Szendrő Zsolt Akadémiai és Szent-Györgyi Albert Díjjal kitüntetett tudóst, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem professor emeritusát, a Kistermelők Lapja állandó szerzőjét.

Exkluzív környezetben hatalmas siker

Losonczy Anikó meghívást kapott a Dohában rendezett CDI5* versenyre a világsztárok közé, és a nagydíj versenyszámban elért 67,5%-ával indulhatott a vasárnapi nagydíj speciálban, ahol végül 69,4%-os eredménnyel a kiváló ötödik helyen végzett Dior S nevű lovával.

Év tájépítésze díj 2022

A szakmai zsűri döntése alapján idén öt tájépítész került a döntősök közé. A közönség április 28.-ig adhatja le szavazatát.

Éremeső a VinAgora Nemzetközi Borversenyen, le a kalappal a magyar borok előtt!

Idén már mindenféle korlátozás nélkül került megrendezésre hazánk egyetlen nemzetközileg is akkreditált borversenye, a VinAgora. A több hónapos előkészületi munkáknak, és a Borkult által fejlesztett WineCompass bíráló szoftver legfrissebb verziójának köszönhetően a megmérettetés hiba nélkül zajlott, ami elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a bíráló szakemberek teljes figyelmüket a borok értékelésének szentelhessék.

Kihirdették a 29. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok termékdíjpályázatának nyerteseit

Az idén újra a régi, megszokott májusi időpontban várják a szervezők a látogatókat – és még a kiállítókat is – az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok rendezői, hangzott el az április 11-én tartott sajtótájékoztatón. Az eseményen adták át a két termékdíjpályázat nyerteseinek, résztvevőinek az okleveleket, a termékdíjakat és a nagydíjakat.

Ugrásszerű előrelépés: 50 helyet lépett előre a MATE a QS agrártudományi ranglistáján

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) – 14 hónappal a 2021. február 1-jei megalakulása óta – 50 helyet javított a világ egyik legelismertebb felsőoktatási rangsorán, a Quacquarelli Symonds (QS) idei agrártudományi ranglistáján.

Közeledik a felügyeleti díj bevallás benyújtásának határideje

2022. május 31-ig kell benyújtaniuk a hazai élelmiszerlánc-szereplőknek a 2022. évi felügyeleti díj bevallásukat, melyet már jelenleg is teljesíthetnek az e célra szolgáló elektronikus felületen. A határidő minden kötelezettre vonatkozik.