Back to top

Elismerések a Bábolnai Gazdanapok alkalmából

A Bábolnai Gazdanapok történetében hagyomány, hogy átadjuk a Magyar Mezőgazdaság Kft szakmai díjait a kiállítás legjobbjai számára.

Fotó: Csatlós Norbert
Idén három cég és két a munkánkat segítő szakember vehette át az elismeréseket Sári Enikőtől, a Magyar Mezőgazdaság Kft. ügyvezető igazgatójától és Tarpataki Tamástól, agrárpiacért felelős helyettes államtitkártól. Utóbbi köszöntőjében megköszönte a kiállítóknak, hogy a covidos év után is időt, energiát és pénzt áldoztak a kiállítási részvételre.

„A 2021-es év magyar mezőgépe” díjat a Bábolnán kiállító hazai gépgyártók közül a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt hazai innováció, egy folyékony műtrágya-injektáló berendezésért a NorAn Kft vehette át, a céget  Sütő-Kovács Andrea képviselte.

Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Sári Enikő a Magyar Mezőgazdaság Kiadó ügyvezető igazgatója
Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Sári Enikő a Magyar Mezőgazdaság Kiadó ügyvezető igazgatója
Fotó: Csatlós Norbert
A Magyar Mezőgazdaság Kft. ebben az évben színes szakmai programok lebonyolításáért az Agrotec Magyarország Kft.-nek ítélte a szakmai program különdíját, melyet Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója vett át.

Fotó: Csatlós Norbert
Idén a Marton Genetics cégcsoport kimagaslóan sokat tett azért, hogy a Bábolnai Gazdanapok fajtakísérleti bemutatói népszerűek legyenek. Ezért nekik ítéltük a „Legjobb marketing” díjat, melyet Sándorfy András, a Marton Genetics ügyvezető igazgatója vett át.

Fotó: Csatlós Norbert
A Bábolnai Gazdanapok hosszú évtizedes szakmai munkájában évről-évre nagyon sokat tesz két, a szakmában igen ismert és elismert ember, dr. Kiss Erzsébet és Antos Gábor. Szerkesztőségünk „Szakmai elismerés” díjjal hálálja meg a munkájukat.

Kiadónk hagyományosan elismeréseket ad át a Bábolnai Gazdanapok alkalmából. Képünkön a díjazott szakértők, illetve cégek képviselői láthatók: Dr. Balla Zoltán, a Marton Genetics kormányzati és vállalati kapcsolatokért felelős vezetője, a Legjobb marketing díj nyertese, Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, a Bábolnai Gazdanapok Különdíjának nyertese, „A 2021-es év magyar mezőgépe" díj nyertese, a NorAn Kft. képviselője, Sütő-Kovács Andrea, és a „Szakmai elismerés" két díjazottja, Antos Gábor és dr. Kiss Erzséber látható. 

Forrás: 
magyarmezogazdaasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Dariya második helye a Turf-Galán

A szlovák lóverseny egyik legnagyobb eseménye, a 38. Turf-Gala ismét a cseh lovak fölényét hozta, akik az öt nagyversenyből négyet megnyertek. A kétlovas magyar miniküldöttség becsületét Dariya védte meg a Cena Arvy második helyével, míg a rendezőkét Opasan a Szlovák Nagydíjban aratott biztos győzelmével.

Legjobb a legjobbak között

A Florensis nemesítőház új fajtája, a Petunia grandiflora Bee’s Knees nyerte el a 2022/2023. FleuroStar díjat, a Fleuroselect nemzetközi szervezet rangos elismerését. A zsűri azzal indokolta a döntését, hogy az újdonság hihetetlenül feltűnő sárga színe igazi különlegesség a petúniák között.

Dupla győzelem az AGRARTECHNIK Service Award versenyen

Szűk körű ünnepség keretében 2022. július 19-én, Csornán vették át az AXIÁL Kft. képviselői az AGRARTECHNIK német szaklap által megrendezett Service Award verseny díjait. Az idei díjátadón két elismeréssel is gazdagodott a vállalat, melyeket a cég bajai telephelye nyert el.

Borkiválóságok Sárospatakon

Majdnem háromszorosa volt az idei éven a versengő borok tétele a jó két évtizeddel ezelőtti alkalomhoz képest, ez azt mutatja, fejlődik a Sárospataki Hegyközségi Borverseny. Az egész országból, sőt Szlovákiából is összesen 258 minta érkezett, a bírák 18 nagy arany, 84 arany, 126 ezüst és 30 bronz díjat osztottak ki, egyetlen egy tételt sem kellett kizárni.

Hegyezze tollát, ki borról írni akar!

Négynapos all inclusive spanyol pezsgős utazás, 4 napos hazai bortúra, 6 palackos Tokaji Aszú válogatás, 3 literes díjnyertes villányi Csanád Cuvée 2015 – ilyen díjak várják a bloggereket, borszakítókat, lelkes tollforgatókat, sőt idén először a videósokat is.

Marketing nélkül hiába jó a pálinka

A Kárpát-medencében kiváló gyümölcs alapanyag van - mondta az országgyűlés alelnöke a 2022. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjátadóján a héten Budapesten.

Madas László Emlékérmet kapott a NYÍRERDŐ Zrt. erdei iskolájának vezetője

Madas László Emlékérmet kapott Petrilláné Bartha Enikő, a NYÍRERDŐ Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolájának vezetője. Az elismerést az Országos Erdészeti Egyesület 152. vándorgyűlésén, Gödöllőn adták át.

Lényeg, hogy elégedetten távozzon a vendég

Először díjazta négy magyar - három budapesti és egy miskolci - étterem borlapját is a világ egyik legbefolyásosabb borszakmai lapja, a Wine Spectator. A jó borlap összeállítása komplex feladat, nem az a lényege, hogy a legdrágább termékeket tartalmazza – mondta el Bányai Gábor Botond, a BORIGO főszerkesztője.

Szakmai elismerést kapott a Baktalórántházi Erdészet igazgatója

Az Országos Erdészeti Egyesület egyik legrangosabb elismerését, a Kaán Károly emlékérmet kapta meg Bíró Imre, a NYÍRERDŐ Zrt. Baktalórántházi Erdészetének igazgatója. Az emlékérmet Gödöllőn, az Egyesület 152. vándorgyűlésén vette át. A kitüntetés azoknak ítélhető oda, akik kiemelkedő szellemi és gyakorlati tevékenységükkel nagyban hozzájárultak az erdőgazdálkodás, illetve a természetvédelem fejlesztéséhez.

Kategóriájában harmadszorra minősült Európa legjobb állatkertjének a Nyíregyházi Állatpark

Harmadszorra minősült Európa legjobb állatkertjének a 250 és 500 ezer látogatószám közötti kategóriában a Nyíregyházi Állatpark az egyik független állatkerti szakértő felmérése szerint. Az elismeréssel járó díjat kedden adták át a sóstógyógyfürdői látványosságban.