Back to top

Elismerések a Bábolnai Gazdanapok alkalmából

A Bábolnai Gazdanapok történetében hagyomány, hogy átadjuk a Magyar Mezőgazdaság Kft szakmai díjait a kiállítás legjobbjai számára.

Fotó: Csatlós Norbert
Idén három cég és két a munkánkat segítő szakember vehette át az elismeréseket Sári Enikőtől, a Magyar Mezőgazdaság Kft. ügyvezető igazgatójától és Tarpataki Tamástól, agrárpiacért felelős helyettes államtitkártól. Utóbbi köszöntőjében megköszönte a kiállítóknak, hogy a covidos év után is időt, energiát és pénzt áldoztak a kiállítási részvételre.

„A 2021-es év magyar mezőgépe” díjat a Bábolnán kiállító hazai gépgyártók közül a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt hazai innováció, egy folyékony műtrágya-injektáló berendezésért a NorAn Kft vehette át, a céget  Sütő-Kovács Andrea képviselte.

Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Sári Enikő a Magyar Mezőgazdaság Kiadó ügyvezető igazgatója
Fotó: Csatlós Norbert
A Magyar Mezőgazdaság Kft. ebben az évben színes szakmai programok lebonyolításáért az Agrotec Magyarország Kft.-nek ítélte a szakmai program különdíját, melyet Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója vett át.

Fotó: Csatlós Norbert
Idén a Marton Genetics cégcsoport kimagaslóan sokat tett azért, hogy a Bábolnai Gazdanapok fajtakísérleti bemutatói népszerűek legyenek. Ezért nekik ítéltük a „Legjobb marketing” díjat, melyet Sándorfy András, a Marton Genetics ügyvezető igazgatója vett át.

Fotó: Csatlós Norbert
A Bábolnai Gazdanapok hosszú évtizedes szakmai munkájában évről-évre nagyon sokat tesz két, a szakmában igen ismert és elismert ember, dr. Kiss Erzsébet és Antos Gábor. Szerkesztőségünk „Szakmai elismerés” díjjal hálálja meg a munkájukat.

Kiadónk hagyományosan elismeréseket ad át a Bábolnai Gazdanapok alkalmából. Képünkön a díjazott szakértők, illetve cégek képviselői láthatók: Dr. Balla Zoltán, a Marton Genetics kormányzati és vállalati kapcsolatokért felelős vezetője, a Legjobb marketing díj nyertese, Illés Zoltán, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, a Bábolnai Gazdanapok Különdíjának nyertese, „A 2021-es év magyar mezőgépe" díj nyertese, a NorAn Kft. képviselője, Sütő-Kovács Andrea, és a „Szakmai elismerés" két díjazottja, Antos Gábor és dr. Kiss Erzséber látható. 

Forrás: 
magyarmezogazdaasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Tengeri spárgát üvegházból

A tengeri sziksófű vagy tengeri spárga egy, a csúcsgasztronómiában is kedvelt, különleges, fűszeres, szokatlanul sós ízű növény. Üvegházi termesztésére eddig senki nem vállalkozott. Két német fiatal azonban egy régi üvegház átalakításával kidolgozta a sós vízzel történő termesztés technológiáját, az eddig elért eredményeikért most innovációs díjat is kaptak.

Az idei év legszebb szőlőbirtokai

Tizedik éve hirdetik ki a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka díj győzteseit, a díjat a Bor és Piac szaklap 2012-ben alapította, amelynek díjkiosztója a napokban volt. Az idei kategóriagyőztesek pedig a Tringa Borpince, a Borbély Családi Pincészet, a Günzer Tamás Pincészete, illetve a Schieber Pincészet lettek.

Széllel szemben született – 50 éves a CPS

A lótenyésztés révén volt világhírű a Bábolnai Állami Gazdaság, ahová koronás fők jártak, de a gazdálkodásban is példamutató volt, a megkövetelt rend és technológiai fegyelem miatt – jelentette ki Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes Bábolnán a CPS jubileumi emlékülésen.

Bábolnán mindig lehet tanulni!

Fazekas Miklós, 4 éve a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete – RMGE - maros megyei szervezetének elnöke. Közösségi ember, aki 26 éve tagja az egyesületnek, s éppen ennyi ideje gazdálkodó. Zöldségtermesztő Nyárádkarácsonyfalván, egy hektárnyi fóliával, s még több szabadföldi területtel rendelkezik.

Mire jó egy mezőgazdasági drón?

Talán sokak számára misztikusnak tűnik a drónkérdés, de már ott kopogtat a hétköznapjainkban. Innovatív technológiáról van szó, az ABZ Drone Kft. négy éve folytat kísérleteket a mezőgazdasági hasznosítás területén.

A talajpusztulás ellen tenni kellene. Most!

A Bábolnai Gazdanapok keretében bemutatott két talajszelvény igen vészjósló: a felső termékeny réteg 70 évvel ezelőtt még 40-60 centiméterrel vastagabb volt. Ha nem teszünk valamit 20 év múlva az ilyen talajok teljesen terméketlenek lesznek.

Kényelmes, pontos zöldségcsomagolás

A kecskeméti Wolfoodengineering Kft. zöldségcsomagoló gépsorokat is forgalmaz. A Bábolnai Gazdanapokon a lengyel Domasz cég gyártmányát állították ki, amely például burgonya, hagyma, raschel zsákba csomagolását könnyíti. A gépsornak csak a töltéséhez, valamint a betöltött zsákok elszedéséhez kell kézimunkaerő. Négy fő kényelmesen dolgozhat vele, tudtuk meg Farkas József ügyvezetőtől.

Szőlőkombájnt is „nyúzhattak” a gyerekek-(is)

A Bábolnai Gazdanapokon rengeteg gépet felsorakoztattak a forgalmazók, melyekből többe be lehetett ülni, némelyiket ki lehetett próbálni. Az egyik legfuturisztikusabb gép az Agrotec Kft. standján található New Holland 9000 L szőlőkombájn volt, amin mindig nagy volt a nyüzsgés.

Sláger kerti eszközök

A Wolf Garten, Club Cadet és MTD gyártó termékeit is forgalmazó P.E.L. Kft. Móron, Székesfehérváron és Budapesten boltot üzemeltet, Veszprémben pedig bemutatótermük van. Fekete Zoltán szerint ugyanis a vásárlók bizonyos értékhatár fölött szeretik látni, vagy akár kipróbálni a gépeket. Így van ez a Club Cadet fűnyírógépeivel is, amelyek közül az XZ széria két képviselőjét Bábolnán is láthattuk.

Benzinmotor helyett akkumulátor

A több mint 100 éves japán Makita a 1990-es évektől a Dolmar vállalat megvásárlásával kezdett befektetni kerti gépek fejlesztésébe. A legújabban pedig az akkumulátoros gépek, eszközök gyártására, forgalmazására álltak át, tudtuk meg Törzsök Péter műszaki tanácsadótól a Bábolnai Gazdanapokon.