Back to top

Sövénynyírás egyszerűen, kötöttségek nélkül

A STIHL sövénynyíró kínálatában találunk elektromos, akkumulátoros és benzinmotoros gépeket.

Míg az elektromos gépek esetében szükség van a közelben levő áramforrásra, addig az utóbbi kettő típusnál mindenféle kötöttség nélkül dolgozhatunk, nem beszélve arról, hogy sem az akkumulátoros, sem a benzinmotoros gépeknél nem kell folyamatosan az elektromos kábelre figyelnünk, így a munkavégzés sokkal kényelmesebb és kevésbé balesetveszélyes.

Akkumulátoros sövénynyírók

Az akkumulátoros gépek legfontosabb előnyei között említhetjük, hogy működésük minimális zajjal jár, valamint, hogy nem terhelik a környezetet.

Az extra könnyű súlyú STIHL akkumulátoros sövénynyírók között mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

A nagy vágóerejű akkumulátoros sövénynyírók élezett, speciális késekkel és magas fogakkal rendelkeznek, így az akár 22 mm átmérőjű ágakat is elvágják. Az akkumulátor aktuális töltöttségét az állapotkijelzőn kísérhetjük figyelemmel. A biztonságos munka érdekében beépített vágásvédelemmel, felcsavarozott ütközésvédővel vannak ellátva.

Benzinmotoros sövénynyírók

A nagy teljesítményű, benzinmotoros STIHL sövénynyírók a parkok, nagyobb kertek, közterületek gondozásában, az utak menti növényzet karbantartásában nyújtanak tökéletes segítséget.

A rendkívül erős, mégis könnyű és kényelmesen kezelhető gépekkel az elfásodott növények is könnyedén vághatók.

A beépített vágásvédelem és az egy oldalon élezett vágókések gondoskodnak a biztonságos és kényelmes sövényvágásról. A rezgéscsillapító gumibakok, valamint az acélrugók minimumra csökkentik a fogantyúkra átvitt rezgéseket, így biztosítva az erőkímélő munkavégzést. (x)

Forrás: 
Andreas Stihl Kereskedelmi Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A paprika is lehet mag nélküli

Különlegesen finom és egyedi formájú paradicsomot, mag nélküli snackpaprikát és kivételesen magas hozamú minidinnyét nemesít az izraeli székhelyű Breedx vállalat. 

"Pizza-kert": hozzávalók egy helyről

Rendezni, csoportosítani nemcsak a házban lehet, hanem a kert, vagy annak egyes részei is kaphatnak valamilyen tematikus funkciót a díszítő cél mellett.

Századik születésnapját ünnepli a szegedi füvészkert

Százéves a Szegedi Tudományegyetem füvészkertje, a centenáriumot egész napos rendezvénnyel, fotókiállítással, gyermekprogramokkal és a Kaláka együttes koncertjével köszöntik szombaton - tájékoztatta Németh Anikó igazgató az MTI-t.

Gyorsabban kerülhetnek piacra az új növényvédő szerek

Felgyorsíthatja a növényvédő szerek engedélyezését az, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) együttműködési megállapodást kötött a NEVEX Institute Kft.-vel - közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.

Szüret utáni teendők

A nyár elején letermő gyümölcsfák esetében gyakori probléma, hogy a szüret után elhanyagolják vagy teljesen elhagyják a növényvédelmet. Pedig a szüret utáni védekezések is elengedhetetlenek, mert a korai lombhullás káros a rügydifferenciálódásra, ami a következő évi termést is kedvezőtlenül befolyásolja.

Gyógynövények: kihasználatlan sokféleség

Biológiai sokféleség szempontjából hatalmas potenciál lakozik a gyógynövényekben is, többnyire kihasználatlanul. Mai életünket tekintve, a legtöbb háztartásban már a kamillateát sem használják, annak ellenére, hogy jótékony hatásait mindenki ismeri.

Kevés és drága az ananász

Az európai piacot jelenleg a Costa Ricából származó ananász fedi le, ám a felhozatal egyre kisebb, az eladási árak pedig számottevően emelkedtek, és ez a tendencia valószínűleg tovább folytatódik.

Dübörög a káposztaszezon

Teljes erővel mennek a káposztaakciók a német áruházláncokban, ahogy az utolsó tavalyi, tárolóból kikerült tételeket leváltja a frissen szedett fehér és vörös fejes káposzta. Tízkilós zsákokban azonban már nem akciózzák sehol a káposztát, mert nem tudnának olyan árat ráírni, amivel megérné.

Az élet mindent újrafest

Előadásokkal egybekötött fajtabemutatót tartott Csólyospáloson a Plant Alliance Hungary. A családi vállalkozás több mint húsz éve foglalkozik egynyári növények szaporítóanyagának termesztésével és forgalmazásával, valamint vetőmagok és tálcás palánták értékesítésével.

Megállíthatatlanul terjednek a rothadásos betegségek – növényvédelmi előrejelzés 40. hét

A sebzések és gyümölcsmoly-berágások nyomán gyakori a gyümölcsfertőző moníliás megbetegedés. A fertőzés nyomán most inkább a rothadás a jellemző, viszonylag kevés a fán maradó, „múmiásodó” termés. Rothad a szőlő is, sietni kell a szürettel.