Back to top

Mi alapján válasszunk aprítógépet?

Az aprítógépeket teljesítményük mellett aszerint is megkülönböztethetjük, hogy csak fásszárú növényi hulladék vagy lágy- és a fásszárú hulladék aprítására is alkalmasak. Az olyan aprítógép, ami csak fásszárú növényi hulladék vágására ajánlott, fogaskerekes törőhenger segítségével aprítja az ágakat, gallyakat, vesszőket mulcsszerű végtermékké.

A lágy- és a fásszárú hulladék aprítására való aprítógép, forgótárcsás aprító-komposztálógép a fásszárú növényi hulladék mellett a zöldhulladék, így a lágyszárú növények, a lehullott lomb és a leveles vesszők aprítására is alkalmas.

Az úgynevezett kétkamrás rendszer két, különálló adagolónyílása lehetővé teszi a fás szárú- és a puha, illetve vegyes anyagok betöltését is.

A speciálisan kialakított késszerkezet gondoskodik a betöltött anyagok hatékony aprításáról.

Ahol nincs elektromos áram, ott jönnek jól az erős benzinmotoros aprítógépek. Ilyen a nagy teljesítményű, professzionális,

STIHL GH 460, amely kiválóan alkalmas a lágy- és a fásszárú anyagok felaprítására is.

A zöldhulladék betöltéséhez extra nagy nyílással rendelkezik, így a nagyobb mennyiségű növényi hulladék sem okoz neki problémát.

Plusz egy tipp

Válasszunk olyan aprítógépet, amelynek futóműve széles, mert így biztosak lehetünk a stabil működési pozícióról, valamint ez nagyban megkönnyíti a gép szállítását is. (x)

További információkért látogasson el a STIHL szakkereskedésekbe, vagy tájékozódjon a www.stihl.hu és a www.stihlnemzedekek.hu weboldalakon. (x)

Forrás: 
Andreas Stihl Kereskedelmi Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Világszínvonalú a hazai mezőgépgyártás

A Mezőgépgyártók Országos Szövetsége 30 éve szakmai együttműködéssel támogatja a hazai mezőgazdasági gépgyártást. Az évforduló alkalmából rendeztek ünnepséget. Arról is beszéltek: a fiatalokat meg kell arról győzni, hogy agrárgépésznek lenni "szexi".

Száz éves a Rauch

Hermann Rauch 100 év­vel ezelőtt alapította a Rauch Landmaschinen GmbH-t Badenben, de a mű­trágyaszórókat, pneumatikus vetőgépeket és téli útkarbantartó berendezéseket gyártó vállalat gyökerei még ennél is messzebbre, a 19. század második felébe, Franz Rauch kovácsműhelyéig nyúlnak vissza.

Hibrid traktort mutattak be

A litván Auga vállalatcsoport, Európa egyik legnagyobb bioélelmiszer-gyártó cége mutatta be a világ első biometán-elektromos hibrid traktorát, amit a mezőgazdaság okozta légszennyezés csökkentése érdekében fejlesztettek ki.

Új körülmények, új megoldások

A zöldfelület-gazdálkodás szakembereit nem csak a klímaváltozás nyomán kialakuló időjárási szélsőségek állítják komoly kihívások elé.

Újdonságok a rakodógépek piacán

A Doosan új rakodógép modelleket mutatott be. Tavaly év végén jelent meg a középméretű rakodók vadonatúj termékcsaládja, amely az idén több új modellel bővült.

Eladható ötletek

Magyarországon a földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat együtt képzik, oktatásuk egyik helyszíne a KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikuma. Cifer Attila földtudományi mérnöktanár, térinformatikai tanár előadásában a térinformatika képzés újdonságaival ismertette meg a hallgatóságot az OMÉK rendezvényén.

Az se jó ha kevés, de az is baj, ha sok - a pára és a növények...

A termesztőberendezésekben szabályozott körülmények között kell megpróbálni a növények számára leginkább ideális körülményeket biztosítani. A túl száraz levegő sem jó a növényeknek, de a túl sok pára sem előnyös. Az AGAM páramentesítő berendezések nem csak páramentesítenek, hanem működésük közben számos más kedvező mellékhatás is kialakul...

Üzemanyagban – is – utazva

Gázolajkutak, szállítható tartályok, AdBlue tartályok, folyékony műtrágya tárolás…, mindez pedig a Derby-Túr Kft. Az 1997-re datált indulás óta eltelt időszak alatt nagyot fejlődött a cég. Egy valami az évek alatt sem változott, a filozófiájuk: „Az a jó üzlet, ahol azzal mindkét fél évek múlva is elégedett."

Tiszta utakért kampányol a Magyar Közút és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége

Az őszi csapadékosabb időjárás és az évszakhoz kapcsolódó mezőgazdasági munkák során időszakosan sárfelhordásos szakaszokkal is találkozhatnak a közlekedők.

Semmiből a biokertészetben sem lesz valami

A komposzthasználat előmozdítása volt a célja az ökológiai gazdálkodást folytató kertészetek számára szervezett tanácskozásnak az OMÉK-on, ahol az ÖMKI on-farm kutatásainak eredményeit, és egy intenzív zöldségtermesztő gazdaság gyakorlatát is bemutatták.