Back to top

Újdonságok a rakodógépek piacán

A Doosan új rakodógép modelleket mutatott be. Tavaly év végén jelent meg a középméretű rakodók vadonatúj termékcsaládja, amely az idén több új modellel bővült.

Megtörtént a termékcsalád bővítése a DL200-7 érkeztével, amely 12 047 kg teljes üzemi tömeggel és 10 124 kg maximális statikus billenősúllyal rendelkezik.

Ennek a legkisebb gépnek az egyik figyelemre méltó jellemzője, hogy nem a vállalat saját fejlesztésű motorja, hanem egy 144 lóerős négyhengeres Perkins motor hajtja. A szelektív katalitikus redukciós modulnak, az oxidációs katalizátornak és a hosszú élettartamú részecskeszűrőnek köszönhetően

teljes mértékben megfelel a károsanyag-kibocsátás legszigorúbb előírásainak.

Különös figyelmet fordítottak a kezelői kényelemre. A fülke fokozott kezelési kényelmet, továbbfejlesztett kormányrendszert és új elektronikus vezérlést kínál.

A fülkében lévő kezelőpanelen elhelyezett új "Smart Key" rendszernek köszönhetően a biztonság jelentősen javult. A gépkezelő a gépet kulcs nélküli eszközzel indíthatja el, az új rendszer biztosítja az ajtó távvezérlését, az ajtózárást és -nyitást, a keresést és egyéb funkciókat továbbá segít megelőzni a géplopásokat. A kezelőpanelen két USB-csatlakozó is található, ami manapság nélkülözhetetlen.

The all new DL-7 Series

A kényelem és a biztonság további fokozására teherelosztó rendszerrel van felszerelve, amely tompítja a talaj egyenetlenségéből adódó haladás okozta kényelmetlenséget. Ennek a funkciónak a középpontjában egy hidropneumatikus akkumulátor áll, amely az emelő hidraulika rendszeréhez kapcsolódik.

Öt különböző vontatási mód áll rendelkezésre, amelyek minden valószínű üzemi körülményt és motorfordulatszám-beállítást lefednek. Ezek az első fokozatban hét sebességkorlátozással kombinálva használhatók a hidraulikus szerszámalkalmazások optimalizálására.

A modell két változatban kapható. Az alapváltozaton kívül elérhető egy HL modell is, amely magas emelőkarral és 300 kg-os ellensúlyozással rendelkezik. Ez nagyobb kiöntési magasságot tesz lehetővé.

A Doosan bízik annyira az új gépek tartósságában és építési minőségében ahhoz, hogy három év vagy 5000 óra garanciát vállaljon rájuk.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/agriland.co.uk

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

3D nyomtatott házak készülnek Amerikában

A világ legnagyobb 3D nyomtatott technológiával épülő lakóparkja valósul meg az USA-ban, a texasi Austinban. Egy ház alig egy hét alatt készül el.

Virtuális tantermet avattak Jánoshalmán

Egy kutatás szerint a tanulók akár 275 százalékkal magabiztosabban alkalmazzák azt a tudást, amelyet VR-technológiával sajátítanak el, és ez négyszer gyorsabban megy nekik, mint hagyományos módszerekkel. A 236 millió forintos beruházás által a jánoshalmi diákok az ismeretszerzés teljesen új formáját ismerik meg.

Minden idők legkisebb repülő mikrocsipje vizsgálhatja a jövőben a levegőt

Ki gondolta volna, hogy egyszer elhangozhat egy mondatban a mikrocsip és a repülni képes kifejezés. Ha pedig még jobban belegondolunk, akkor ez háromdimenziós struktúrát is feltételez. Bizony izgalmas, és hogy mire lesz használható?

Együtt a szarvas és a medve

A John Deere felvásárolta a szilícium-völgyi Bear Flag Robotics startupot, amellyel egyébként 2019 óta együttműködik a vállalat önvezető (autonóm) traktorok fejlesztésében.

Felemás növekedés a piacon, hiányoznak az új eszközök

Növekedett a magyar lízingpiac az idén: a harmadik negyedév végén a finanszírozott összeg 512 milliárd forintra emelkedett, azaz 14,5 százalékkal nőtt. A bővülés azonban elsősorban az eszközök, köztük a járművek drágulásával magyarázható, az új szerződések száma ugyanis mindössze 1 százalékkal emelkedett - közölte a Magyar Lízingszövetség.

Gépesíthető munkák

Álltunk a Kokas-hegyen, Légli Ottó hároméves Sauvignon blanc-ültetvénye őszi napsütésben fürdött, és a legszebb badacsonyi panorámában gyönyörködtünk. A festői környezet a Vektor Mezőgép Kft. által felvonultatott Spedo és Freilauber gépmodellek bemutatásának hátteréül szolgált.

Már lehet pályázni a fagykár elleni gépek beszerzésére

A Vidékfejlesztési Program keretében 5 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett, Tavaszi fagykár megelőzésére szolgáló beruházások támogatása című felhívásra 2021. november 17-től benyújthatók a pályázatok – közölte Nagy István agrárminiszter.

Így lehet a vacsora maradékából reggelre komposzt

Szinte minden otthonban van már mikrohullámú sütő, szendvicssütő, kenyérpirító, mosogatógép - hamarosan ezek mellé érkezhet egy komposztáló gép is.

Nyitott, de szkeptikus a biogazdálkodás iránt a hazai agrártársadalom egy kutatás szerint

A gazdák csak 12 százalékának van elvi kifogása a biogazdálkodás, mint művelési forma ellen, ugyanakkor sokaknál további feltételeknek kell teljesülnie ahhoz, hogy elkötelezzék magukat ebben az irányban - közölte a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft., gazdák és agrárszakértők körében végzett friss felmérése alapján.

Hasznos eszközök a kézben! - Stihl 30.

November 15-én ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját az Andreas Stihl Kft. A Stihl International GmbH első kelet-európai leányvállalataként, már az alapítás évében 18 kereskedő cég szavazott bizalmat a vállalkozásnak, s azóta sokan csatlakoztak a viszonteladói körből, napjainkban 160 kereskedelmi – és szervizpartnerrel állnak kapcsolatban, s mintegy 330 értékesítési helyen kínálják eszközeiket.