0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Zöldebbé vált a vásárhelyi egyetemi kar

Új veszélyeshulladék-gyűjtőket helyeztek el a hódmezővásárhelyi intézmény aulájában. A régi izzókat, fénycsöveket és használt elemeket lehet kidobni a hulladékszigeten.

Környezetbarát intézmény lett a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A hódmezővásárhelyi kar közleménye szerint új veszélyeshulladék-gyűjtőket helyeztek el az aulában.

A régi izzókat, fénycsöveket és használt elemeket lehet kidobni a hulladékszigeten, amellyel még zöldebb lett a vásárhelyi intézmény.

Elsősorban a dolgozónk, hallgatónk, valamint a kollégium munkavállalói és lakói előtt nyitott a lehetőség, hogy környezetbarát módon szabaduljanak meg az otthon felhalmozódott veszélyes hulladéktól.

Az említett anyagok szelektív gyűjtése és leadása nagy hangsúlyt kapott az elmúlt években, az ezzel kapcsolatos szemlélet a tájékoztatásnak köszönhetően egyre inkább pozitív irányba változik.

Az elemekben és az akkumulátorokban felhasznált anyagok – higany, kadmium, ólom, nikkel, cink – kockázatot rejtenek mind a környezetre, az egészségre nézve.

Miután elhasználódtak, veszélyes hulladékként kell kezelni, nem kerülhetnek a kommunális hulladék közé. Az égők, izzók, fénycsövek, ipari lámpák szintén speciális hulladéknak minősülnek, többek között azért, mert a bennük található veszélyes anyagok, mint a higany, szennyezhetik a környezetet.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu