0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kezdés rozékkal Spanyolországban

A Concours Mondial de Bruxelles az a nemzetközi verseny, ahol több mint 10 000 bort neveznek a termelők, tapasztalt borkóstolók, köztük sok újságíró és kereskedő bírálják el a versengő borokat. A verseny több mint 25 éves tapasztalatával a világ egyik vezető rendezvénye.

A Concours Mondial de Bruxelles most először válik négy szekcióra, a különböző borfajták szerint, mindegyiket más-más hónapban és országban rendezik meg. A szervezők véleménye szerint így minden borfajta szakmailag jobban megítélhető. Az összesen több mint 10 000 mintával a Concours Mondial elérte azt a méretet, amelyet már nehéz egyetlen helyen kezelni.

Idén a spanyol Valladolid ad otthont a Concours Mondial de Bruxelles (CMB) Rosé Wine Sessionjának. Az eseményre március 11-én, 12-én és 13-án kerül sor a Patio Herreriano-ban, melyen mintegy hatvan nemzetközi bíró vesz részt.

A rosé szekció korai, márciusi megtartásával a piaci igényeire és a rozé borok iránti növekvő fogyasztói érdeklődésre kívánnak reagálni. Ezzel a díjnyertes termelők promóciós és marketingeszközökhöz jutnak, ami segíti a borok forgalomba kerülését.

A szervezők célja az is, hogy a versennyel olyan fórumot hozzanak létre, amelynek középpontjában a rosé áll. A szervezők azért választották Valladolidot, mert a rosé különösen fontos a tartomány számára, amely az Ibériai-félszigeten az egyetlen, amely öt eredetmegnevezéssel büszkélkedhet: Cigales, Rueda, Ribera del Duero, Toro és León, több mint 27 000 hektár szőlővel. Valladolidban március 11. és 13. között 1200 és 1300 pályamunkát kóstolnak meg a bírálók, amire jelentkezni 2022. február 18-ig lehet. Az arany- és ezüstérmeken kívül a következő trófeákat osztják ki: • Pezsgő rozé bor • Közepesen száraz rozé bor • Édes rozé bor • Organikus rosé bor

A négy idei CMB rendezvény közül a legnagyobb azonban a vörös- és fehérborokra fókuszál, melynek május 19. és 22. között az olaszországi Cosenza tartomány ad otthont.

Várhatóan közel 350 bíró utazik a Calabria szívében található régióba, ahol a szőlőtermesztés több mint 2500 éves múltra tekint vissza. Jelentkezési határidő március 21. Az idei harmadik rendezvényen, július 1-től 3-ig pezsgőt megkóstolnak. Az édes és szeszezett borok megmérettetését szeptember 20-22-re tervezik.

Forrás: cmb