0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 18.

Hat méterrel is könnyedén mozog

„Az elismerés visszaigazolása az elmúlt években végzett munkánknak. Ez is mutatja, hogy cégünk jó úton jár”- fejezte ki köszönetét Komáromi Attila, az AGROmashEXPÓ-n kapott díjért. Mint a Komáromigép Kft. ügyvezetője elmondta, a hazai Termékfejlesztési díját gépesítés kategóriában a KG-6000 típusú, 6 méter munkaszélességű, hidraulikusan csukható szárzúzójuk hozta el.

youtube://v/uCXQvYZrgtk

Nagy múltú, komoly tőkével rendelkező versenytársak mellett az Abonyban található családi vállalkozás számára komoly fegyvertény volt nyerni.

„Cégünk mottója: fejlesztés nélkül nincsen jövőkép: Mi pedig hosszú évek múlva is mezőgazdasági gépek gyártásával szeretnénk foglalkozni. Amelyik vállalkozás nem fejlődik, az előbb utóbb hanyatlani kezd”

– fogalmazta meg véleményét a szakember. A korábban, 10-15 évvel ezelőtt gyártott gépek nem mindegyike felel már meg a mai kor elvárásainak, ezért létfontosságú számukra, hogy a meglévő gyártmányaikat folyamatosan megreformálják, illetve új gépeket fejlesszenek. Ez mindkét, fő termékcsaládjukra, a szárzúzókra és a sorközművelő kultivátorokra vonatkozik.

Nagydíjas termékük, a KG-6000 típusú, 6 méter munkaszélességű, hidraulikusan csukható szárzúzójukat hosszú évek gyártási tapasztalataira építve készítették el. Korábban Magyarországon ilyen méretű szárzúzót még nem gyártottak.

A 6 méter munkaszélesség lehetővé teszi, hogy 8 sor kukoricát, illetve napraforgót egyidejűleg el lehet munkálni.

A gép alkalmas rétek, legelők, gyomos területek karbantartására. A díjazásban nagy szerepe lehetett a nagy munkaszélességnek. Másik szempont, a korábban gyártott nagy teljesítményű gépekkel ellentétben, melyeket hosszára állítva lehetett szállítani; ez az eszköz hidraulikusan csukható. A munka végeztével a gépkezelőnek nem kell elhagynia a traktor vezetőfülkéjét, hanem egy gomb megnyomásával összecsukja a szárzúzót, így a szállítási szélesség kisebb, mint az erőgépé, 2600 milliméter.

Azért készítették a szárzúzót négy talajkövető kerékkel és oldalsó csúszótalpakkal, ha a traktor kereke gödörbe vágna, akkor nem engedi a késeket a földben járni.

„A céget 1999-ben, édesapám, Komáromi Béla alapította, az irányítását néhány éve vettem át. Remélem az utódlás folytatódik, a fiam gépészmérnöknek, a lányom közgazdásznak tanul”- fejezte ki reményét Komáromi Attila.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu