0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A NAK portálján ellenőrizhető a választási jogosultság a kamarai voksolásra

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) portálján elérhető a 2021. december 31-i kamarai tagjegyzék alapján összeállított, kereshető választási tagjegyzék, amellyel a kamara tagjai ellenőrizhetik, hogy jogosultak-e választóként részt venni a 2022. május 20-i megyei küldöttválasztásokon.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Országos Küldöttgyűlése 2022. május 20-ára tűzte ki a megyei küldöttválasztások időpontját. A voksoláson a NAK pártoló és a tiszteletbeli tagjain kívül valamennyi kamarai tag jogosult leadni szavazatát a kamarai választáson induló jelölő szervezetek által összeállított megyei küldöttjelölteket tartalmazó listára.

Ennek megfelelően a választásra jogosultak száma jelenleg megközelítőleg 400 ezerre tehető.

A NAK a 2021. december 31-i kamarai tagjegyzék alapján összeállította a választási tagjegyzéket, amely kereshető formában elérhető a köztestület portálján. A választási jogosultság ellenőrzésére a kamarai azonosító megadásával van lehetőség, amelyre az ellenőrző felület „Választásra jogosult” vagy ”Választásra nem jogosult” visszajelzést ad.

Abban az esetben, ha a kamara tagja nem ért egyet a választási jogosultság ellenőrző felület által adott visszajelzésben feltüntetett státuszával, úgy 2022. március 4-ig van lehetősége arra, hogy a tagsági viszonya keletkezésére vagy megszűnésére figyelemmel kérvényezze a választási tagjegyzékre történő felvételét, illetve az onnan való törlését. Az ehhez szükséges dokumentumok, nyilatkozatok beküldhetők a kamaraivalasztas@nak.hu e-mail címre küldött elektronikus levélben vagy postai úton (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113.) vagy a NAK portálján elérhető elektronikus Választási űrlap kitöltésével. Kérjük, hogy a postai levélnél a borítékon, elektronikus levélnél pedig a tárgyban tüntessék fel, hogy „Kamarai választás 2022”.

A választási tagjegyzékbe való felvételről, illetve az onnan való törlésről vitás esetekben az Országos Kamarai Választási Bizottság határoz, melyről az érintettet írásban tájékoztatja.

A végleges választási tagjegyzéket a Kamara országos ügyintéző szervezete – a 2022. március 4-ig benyújtott kérelmek elbírálását figyelembe véve – 2022. március 31-ig állítja össze.

Forrás: NAK sajtóközlemény