Back to top

Tizenegy és fél millió forint egy juhászkutyáért?

Hogyan adnak el egyes brit kutyákat 27 000 fontért vagy annál is többért?

Az alázatos juhászkutyák évszázadok óta szerves részét képezik a brit farmok életének, de még soha nem volt ekkora értékük.

Az elmúlt két évben soha nem látott árakat regisztráltak a mezőgazdasági vásárokon a speciálisan tenyésztett és kiképzett kutyákért.

A legjobb kutyák közül sokan Walesből származnak, köztük egy Kim nevű border collie Ceredigionból, amely tavaly februárban világrekordot jelentő 27 000 fontért, azaz cirka 11 500 000 forintért kelt el.

Fotó: pixabay.com
A Barmouthból származó Emrys Jones juhtenyésztő és kutya kiképző elmondta, hogy rendszeresen kap hívásokat a világ minden tájáról, hogy kutyái iránt érdeklődjenek. A legutóbbi eladáskor 40 kutyát vittek többek között, Dél-Koreába, Japánba, Ausztráliába, Norvégiába és az Egyesült Államokba is.

Michael Priestley, a Farmers Weekly munkatársa szerint: "A jobb kutyák többe kerülnek, de ezek az állatok sokkal gyorsabban is gyűjtik be a juhokat, valamint minimalizálják a munkaerőköltséget is. Ez tényleg egy olyan befektetés, amely megtérülhet."

De várjunk csak, hogy kerül egy barmouthi juhászkutya egy izraeli farmra? A válasz: online értékesítés

A kutyapiacon a világjárványnak köszönhetően megindult az online értékesítés és ez a platform azóta is töretlenül kiszolgálja az igényeket. Az online értékesítés a külföldi vásárlóknak kedvezett igazán, és a kereslet világszerte hatalmas mértékben megugrott.

Ám vannak olyan pillanatok, amikor kellemetlen, hogy a juhászkutyánk értéke több mint 4 000 000 forint, ugyanis egy dühös kos terelés közben elverheti...

Forrás: 
bbc.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A tudósok új részleteket fedeznek fel a Yellowstone-ról egy óriási repülő elektromágnessel

A Virginia Tech és a U.S. Geological Survey tudósai egy 80 láb átmérőjű elektromágnessel vizsgálták meg a Yellowstone Nemzeti Park felszín alatti területét, hogy többet tudjanak meg a vízrendszerről - áll a sajtóközleményben.

A kutyák megérzik, ha stresszesek vagyunk

Egy kísérlet során a kutyák meglepően pontosan érzékelték a stresszes emberek izzadság- és leheletmintáit.

Rosszul adták be a vakcinát, elpusztultak az állatok

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) szerint Vietnam illetékesei megállapították az afrikai sertéspestis elleni új vakcina beadása után elpusztult sertések elhullásának okát. A vietnámi tisztviselők jelentése alapján közölték, hogy a sertéspusztulás „az irányelveknek meg nem felelő vakcinázási eljárások” miatt következett be.

Október elejétől ebzárlat és legeltetési tilalom Békés megyében

Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el október 1. és 21. között Békés megye közigazgatási területén a Békés Megyei Kormányhivatal, mert a rókák veszettségének megelőzése érdekében csalétek-vakcinákat helyeznek ki repülőgépes kiszórással - közölte a békési önkormányzat kedden az MTI-vel.

Hogyan változott a táplálékpiramis az idők során?

Valószínűleg már mindenki számára ismert a táplálkozási piramis fogalma, vagy legalábbis láttunk már élelmiszer-piramist, ami beégett az elménkbe. Nagy valószínűséggel ezt úgy képzeljük el, mint azt az élelmiszer-piramist, amelyet az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) 1992-ben hivatalosan elfogadott.

Rákkutatásban működik együtt az Állatorvostudományi Egyetem és a Rákvakcina BVM Kft.

Daganatos megbetegedések kezelésére fejlesztett magyar immunterápiás módszerről és lehetséges állatgyógyászati alkalmazásáról írt alá fejlesztési együttműködési megállapodást az Állatorvostudományi Egyetem a Rákvakcina BVM Kft.-vel.

Hogyan tovább sertéstenyésztés?

Az elmúlt 7-8 hónapban sok szó esett a sertéságazat problémáiról. A tűzoltásra szánt intézkedések azonban nem tudták eloltani a tüzet. Ennek egyik oka a külső körülmények évtizedek óta nem látott kedvezőtlen együttállása, a másik pedig a strukturális változások bekövetkeztének hiánya.

Több mint kétszáz cet vetődött partra Ausztráliában

Mintegy 230 cet vetődött partra az ausztráliai Tasmania nyugati partjainál található Macquarie közelében, néhány nappal azután, hogy több nagy ámbráscet tetemére bukkantak rá az állam délkeleti részén.

Ebzárlat várható - indul az őszi rókavakcinázás

A déli és keleti megyékben 2022. október 1-jén kezdődik az őszi repülőgépes rókavakcinázás. A kampány a lakott, sűrűn beépített övezeteket nem érinti. Az érintett térségekben ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe. Ezek pontos időpontjáról a települések állategészségügyi és önkormányzati szervei tájékoztatják a lakosságot.

AgroPV - A napelemek alatti élelmiszertermelés

Aromás fűszernövények és virágok keverékét termesztik egy fotovoltaikus parkban, Görögországban. Spanyolországban az articsóka és a brokkoli közös földterületen osztoznak napelemekkel. Belgiumban paneleket szereltek fel közvetlenül a málna és a cukorrépa ültetvények fölé. Ezek európai példák a mezőgazdaság és az energiatermelési megoldásokra, amely hibrid rendszerek egyre nagyobb teret hódítanak.