0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A Väderstad tovább építi piacait

Megvásárolta az USA Észak-Dakota államában, Wahpestonban székelő AGCO-Amity JV LLC (AAJV) vállalkozás részvényeinek 100 százalékát az alapítása 60. évfordulóját ünneplő, prémium talajművelő és vetőgépeket gyártó svéd Väderstad AB. A Wahpestonban gyártott Wil-Rich, Wishek és Concord talajművelő- és vetőgépmárkákat a Väderstad tengerentúli portfóliójába integrálják.

A felvásárlással a svéd családi vállalkozás tovább építi észak-amerikai piacait, illetve szélesíti kooperációs lehetőségeit több USA-beli vállalkozással. A megvásárolt AAJV telephelyén multifunkcionális épületegyüttest építenek a svédek, amelynek teljes átadását 2023-ra tervezik.

Az új üzemben nagyobb lesz a gyártó terület és új alkatrészraktárat alakítanak ki, valamint külön kutatás-fejlesztési részleget létesítenek.

A forgalmazás támogatására új kiállító- és bemutatócsarnokot, új adminisztratív központot építenek. Az új beruházások 4090 négyzetméterrel növelik a megvásárolt üzem hasznos területét, ami így meghaladja a 20 ezer négyzetmétert. Nyolcvan új alkalmazottal számolnak a bővítés során, amivel a foglalkoztatottak száma 200 főre emelkedik. A Väderstad jelentős lépésnek tekinti a beruházást észak-amerikai piaci pozíciójának megerősítése érdekében.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság