0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Interaktív programokkal várja a MATE a látogatókat a VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem is kitelepül az immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon, Gödöllőn, május 28-29-én.

Az Egyetem kiemelt figyelmet fordít a környezettudatosságra, mind több zöld megoldást beépítve oktatói és kutatói tevékenységébe, fenntarthatósági programokat, workshopokat és tudatformáló előadásokat szervez. Küldetésének tekinti a szemléletformálást, az innovatív megoldások alkalmazását és edukációját. Az Egyetem által alapított Körforgásos Gazdaságelemző és Tudásközpont – nemzetközileg egyedülálló módon – a gödöllői campus területén képződő összes biológiailag bontható hulladék felmérését és helyben hasznosítását, valamint a legújabb körforgásos gazdasági ismeretek megosztását segíti.

Az itt szerzett tapasztalatok alapján a jövőben országosan alkalmazható modelleket is kidolgoznak a MATE szakemberei.

A Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon, a gödöllői Grassalkovich-kastély parkjában felállított programsátorban a MATE számos programmal várja a látogatókat.

A Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet három izgalmas területet érintve kalauzolja el a látogatókat ismeretterjesztő jellegű, interaktív foglalkozások formájában:

  • Kárpátmedence vadvilága
  • Bogarasak vagyunk?
  • Természeti értékeink

A Környezettudományi Intézet „Komposztáljunk” installációval és ÖKOLÁBNYOM-számítással edukálja a lakosságot a környezettudatos magatartásra.

A Tájépítészeti, Településtervezési és Díszkertészeti Intézet Interaktív tájberendező asztallal várja a látogatókat.

  • Hogyan válaszol egy tájépítész a tájban megjelenő problémákra?
  • Varázsold újjá te is a tájat egy interaktív terepasztalon!
  • Állítsd helyre védett állatok élőhelyét, helyezz el megújuló energiaforrásokat a tájban, keress helyet új lakóterületeknek!

Az Egyetem standjánál továbbá Gondos Gazda társasjátékkal és MATE Szerencsekerékkel várjuk a családokat szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között a programsátorban.

Forrás: MATE