0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Somoskői Kirándulóközpont

A Karancs-Medves vidékre érkezőket csodálatos természeti környezetben várja a Salgótarjánhoz tartozó Somoskőn tavaly kibővített turisztikai bázis. Itt, a Medves-fennsík peremén és a közelben található Somoskői vár környékén geológiai érdekességeket, kiállítóhelyeket rejt a táj, amely túrázók és osztálykirándulások kedvelt célpontja.

Az Ipoly Erdő Zrt. szálláshelyén 7 szobában összesen 45 fő pihenhet meg.

Családok, baráti társaságok, de akár egyéni vendégek elszállásolására is lehetőséget kínál. A 2015-ben átadott épületrész ugyanis tavaly nemcsak rendezvénytérrel és étteremmel, hanem szobákkal is bővült.

A korábban épült szárny 3 szobájában összesen 19 fő elszállásolása biztosított (nemenkénti külön mosdóval, zuhanyzóval), az újonnan kialakított szárny 4 apartman-jellegű szobájában pedig 26 fő tud megszállni. (A három szoba 6 férőhelyes 2 kihúzható ággyal, a galérián 2 matraccal. Egy szoba pedig 8 férőhelyes 2 kihúzható ággyal, egy francia ággyal, és a galérián szintén 2 matrac található.) Utóbbi szobából panorámás terasz nyílik. A látogatóközpontban 2 közösségi tér szolgálja a vendégek kényelmét. Az egyikben található a főzőkonyha és a 80 fő befogadására alkalmas rendezvényterem.

A Kirándulóközpont Salgótarján északi városrészében, közvetlenül a szlovák határ mellett, Somoskőn található. Autóval, tömegközlekedéssel, busszal és vonattal is könnyen megközelíthető.

A környék látnivalói akár több napra is bőven kínálnak tartalmas élményeket. Közvetlenül a szomszédban működik a Somoskői Vadaspark, néhány száz méterre pedig a Somoskői vár található csodás bazaltzuhataggal az oldalában.

Alatta pedig a Petőfi-kunyhó, de egy kellemes túrával akár elérhetjük Salgó várát is. A kisebbeket játszótér, interaktív tanösvény várja Eresztvényben, aki pedig marad a túrabakancsnál, felfedezheti a Karancs és a Medves-fennsík látnivalóit.

Elérhetőség, információk, foglalás:
3121 Salgótarján (Somoskő), Wesselényi u. 14.
Telefon: +36 20 468 7063, e-mail: gregan_zoltan@ipolyerdo.hu
www.ipolyerdo.hu, www.erdeihazak.hu/bakancsszallasok/somosko

 

Forrás: A Mi Erdőnk