0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Erdőtűz a Bükkben: tart a kárfelmérés

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. kezelésében van az a Miskolc külterületén, Jávorkút közelében levő, állami tulajdonú erdőterület, amelyen tűz pusztított. A pénteken délután 16.00 óra körül keletkezett tűz nagyrészt a Lillafüredi, kisebb mértékben pedig a Répáshutai Erdészeti Igazgatóság területén jelentkezett, összesen mintegy 65 hektáron.

Jórészt bükkösökben pusztított, természetes és mesterséges erdőfelújítások, valamint 100-120 éves állományok egyaránt áldozatául estek. Ezeken túl néhány hektár erdei- valamint lucfenyő is komoly károkat szenvedett. A lángok továbbterjedését hajnali egy óra körül sikerült meggátolni, az éjszakai záporok nagyban segítették a védekezést.

A kárfelmérés még tart, pontos adatok csak később állnak majd rendelkezésre. Előreláthatóan napokig biztosítanak tűzőrséget a szakemberek, hogy megakadályozzák a lángok újabb fellobbanását.

Sok az odvas- és holtfa, amely még most is izzik, és arra is van példa, hogy egy-egy lábon álló törzs borul ki, ezért mindenkitől azt kéri a társaság, hogy kerülje el az érintett területet. Az erdőgazdaság ezúton is köszöni az önkéntesek segítségét – mondta Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.