Back to top

Együtt fejlődnek a piaci elvárásokkal – Optimális gépek a Bábolnai Gazdanapokon

A békési Optigép Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. az OptiCorn kukorica- és a NAS, illetve PSM napraforgó-, valamint cirokbetakarító adapterekkel az európai piaci részesedés többségét birtokolja.

A NAS napraforgóbetakarító adapterek a teljesérésű napraforgó betakarítására szolgálnak. Fix vázzal 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12 és 16 soros kivitelben, 50, 55, 60, 70 és 76,2 centiméteres sortávval gyártják
A NAS napraforgóbetakarító adapterek a teljesérésű napraforgó betakarítására szolgálnak. Fix vázzal 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12 és 16 soros kivitelben, 50, 55, 60, 70 és 76,2 centiméteres sortávval gyártják
Fotó: Optigép
Ez elsősorban adapterei kiváló minőségének és kiforrottságának köszönhető, de a cég munkatársai nagy hangsúlyt fektetnek a megbízható alkatrészellátásra is.

Sikerük titkának azt tartják, hogy együtt fejlődnek a piaci elvárásokkal, amelynek a középpontjában mindig a vevő áll.

A cég több mint ötven éves adaptergyártási múltra tekint vissza, termékeit az USA-tól Japánig szerte a világon értékesíti, és dinamikusan növeli exportpiacát a folyamatos fejlesztéseknek és a kiváló ár-értékaránynak köszönhetően.

OptiCorn kukoricabetakarító adapter
OptiCorn kukoricabetakarító adapter
Fotó: Optigép
A növekvő piaci igények kielégítése érdekében nagyszabású, közel félmilliárd forintos beruházásba kezdett, aminek részeként jelenleg is zajlik a közel ezer négyzetméteres új irodaház építése. Az energiaellátáshoz 50 kW-os napelemrendszert telepítettek, bővítették az összeszerelő műhelyt és egy négyállásos hegesztőrobotot is üzembe helyeztek a kapacitás bővítése érdekében.

Korszerűsítették a gyártástechnológiát: új fényezővel, egy 220 tonnás CNC-megmunkálógéppel és egy négyszer két méteres lézervágóval bővült a géppark, amely csövet és sík lemezt egyaránt képes szabni.

Új szerelde is épült a gépgyár 8 hektáros területén, aminek köszönhetően 274 négyzetméterrel bővült a munkaterület. Ez lehetővé teszi, hogy a tesztelési és járatási feladatokat is folyamatosan tudják végezni.

Az Optigép több mint ötven éves adaptergyártási múltra tekint vissza
Az Optigép több mint ötven éves adaptergyártási múltra tekint vissza
Fotó: Optigép
A beruházás várhatóan év végére fejeződik be, de a gyártás és értékesítés addig is zavartalanul folyik.

„A Bábolnai Gazdanapok több évtizedes hagyományokra tekint vissza. Nagyszerű színtere a vevőtalálkozóknak,

ahol a vásárlás elött álló gazdákkal és a már Optigép kukoricabetakarító vagy napraforgóadapterekkel rendelkezőkkel is tudunk találkozni és beszélgetni – mondta Héjja Csaba, kereskedelmi vezető. Idén azokat a slágeradaptereket mutatjuk be kétszáz négyzetméteren, amelyek a legkeresettebbek a piacon.”

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Illatokkal védték meg a termést az egerektől

A módszer humánusabb és környezetbarát alternatívát kínál mind a vetések, mind a betakarított termés védelmére a rágcsáló kártevőktől, ráadásul olcsóbb is lehet a mérgeknél.

Nagy a baj, de még nagyobb a veszély

Magyarország uniós csatlakozása óta egyértelműen gabona- és olajosmag-termelésünk alkotja a mezőgazdasági termelés gerincét és jövedelemter­melő képességének zömét, de most mindkettő rendkívül súlyos helyzetben van. A hazai gabonatárolók megteltek Ukrajnából származó áruval, és emiatt a magyar termelők készlete gyakorlatilag eladhatatlanná vált.

Növénytermesztési aktualitások

Az aszályos 2022-es év után, a talajok vízkészletei telítődtek. Az őszi vetésű növények és a 2023-as évi tavaszi vetésűek helyzetéről beszélgettünk Sándorfy Andrással, az év 21. hetében.

Napelem szőnyeg a sínek között

Napelemekkel látnák el a svájci vasúthálózat sínek közötti részét egy kísérleti szakaszban lévő innovációnak köszönhetően. A svájci Sun-Ways start-up cég májusban telepíti a napelem paneleket az ország nyugati részén található Buttes vasútállomás közelében.

Gyorsítja a felmelegedés a növények fejlődését

Kedvez a mezőgazdaságnak a mostani időjárás, a felmelegedés gyorsítja a növények fejlődését - olvasható a Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közleményében.

Az időjárás kegyesebb a gazdákhoz, mint a kormány

Vajdaságban mindössze négy olyan éjszaka volt áprilisban, amikor a hőmérséklet nem csökkent a kukorica és a szója csírázásához szükséges 10 Celsius-fok alá. Csakhogy az itteni termelők már megtanulták, hogy addig nem kezdik meg a vetésüket, amíg a talaj hőmérséklete nem marad tartósan efölött.

Világpremier az antwerpeni kikötőben

A jövőben naponta hat önjáró, ugyanakkor egymással összeköttetésben lévő drón gondoskodik Antwerpen kikötőjében a dolgozók és a mindennapi folyamatok biztonságáról.

A gépesítés a nehézségek ellenére sem állt le

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének éves közgyűlésén az állami és uniós beruházási források mellett az utánpótlás-nevelés fontosságát hangsúlyozták. A szövetség közgyűlése jó alkalom volt az ágazat legjobbjainak a díjazására is.

Országos küldöttgyűlést tartott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos küldöttgyűlést tartott a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeumban, Gödöllőn. Ez eseményen Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökének köszöntőjét követően Nagy István agrárminiszter az orosz-ukrán háború hazai agráriumra gyakorolt hatásairól szólt.

A májusi eső után meleg érkezik

A mediterrán ciklonokból érkező májusi esők bőségesen elárasztották hazánkat, sokfelé még több is esett az optimálisnál. A folytatásban pedig a szántóföldi növények növekedéséhez szükséges meleg is megérkezik, csapadék pedig már csak elszórtan várható a jövő hét közepéig.