Back to top

Együtt fejlődnek a piaci elvárásokkal – Optimális gépek a Bábolnai Gazdanapokon

A békési Optigép Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. az OptiCorn kukorica- és a NAS, illetve PSM napraforgó-, valamint cirokbetakarító adapterekkel az európai piaci részesedés többségét birtokolja.

A NAS napraforgóbetakarító adapterek a teljesérésű napraforgó betakarítására szolgálnak. Fix vázzal 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12 és 16 soros kivitelben, 50, 55, 60, 70 és 76,2 centiméteres sortávval gyártják
A NAS napraforgóbetakarító adapterek a teljesérésű napraforgó betakarítására szolgálnak. Fix vázzal 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12 és 16 soros kivitelben, 50, 55, 60, 70 és 76,2 centiméteres sortávval gyártják
Fotó: Optigép
Ez elsősorban adapterei kiváló minőségének és kiforrottságának köszönhető, de a cég munkatársai nagy hangsúlyt fektetnek a megbízható alkatrészellátásra is.

Sikerük titkának azt tartják, hogy együtt fejlődnek a piaci elvárásokkal, amelynek a középpontjában mindig a vevő áll.

A cég több mint ötven éves adaptergyártási múltra tekint vissza, termékeit az USA-tól Japánig szerte a világon értékesíti, és dinamikusan növeli exportpiacát a folyamatos fejlesztéseknek és a kiváló ár-értékaránynak köszönhetően.

OptiCorn kukoricabetakarító adapter
OptiCorn kukoricabetakarító adapter
Fotó: Optigép
A növekvő piaci igények kielégítése érdekében nagyszabású, közel félmilliárd forintos beruházásba kezdett, aminek részeként jelenleg is zajlik a közel ezer négyzetméteres új irodaház építése. Az energiaellátáshoz 50 kW-os napelemrendszert telepítettek, bővítették az összeszerelő műhelyt és egy négyállásos hegesztőrobotot is üzembe helyeztek a kapacitás bővítése érdekében.

Korszerűsítették a gyártástechnológiát: új fényezővel, egy 220 tonnás CNC-megmunkálógéppel és egy négyszer két méteres lézervágóval bővült a géppark, amely csövet és sík lemezt egyaránt képes szabni.

Új szerelde is épült a gépgyár 8 hektáros területén, aminek köszönhetően 274 négyzetméterrel bővült a munkaterület. Ez lehetővé teszi, hogy a tesztelési és járatási feladatokat is folyamatosan tudják végezni.

Az Optigép több mint ötven éves adaptergyártási múltra tekint vissza
Az Optigép több mint ötven éves adaptergyártási múltra tekint vissza
Fotó: Optigép
A beruházás várhatóan év végére fejeződik be, de a gyártás és értékesítés addig is zavartalanul folyik.

„A Bábolnai Gazdanapok több évtizedes hagyományokra tekint vissza. Nagyszerű színtere a vevőtalálkozóknak,

ahol a vásárlás elött álló gazdákkal és a már Optigép kukoricabetakarító vagy napraforgóadapterekkel rendelkezőkkel is tudunk találkozni és beszélgetni – mondta Héjja Csaba, kereskedelmi vezető. Idén azokat a slágeradaptereket mutatjuk be kétszáz négyzetméteren, amelyek a legkeresettebbek a piacon.”

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Tudnivalók a növényvédő szerek és növényvédelmi hatású készítmények drónos kijuttatásának kérelmezéséről

Az elmúlt időszakban számos kérdés érkezett a Nébih munkatársaihoz annak kapcsán, hogy ki, hol és hogyan kérelmezheti növényvédő szerek és növényvédelmi hatású készítmények engedélyezését drónnal történő kijuttatásra. Az alábbiakban összegyűjtötték a témához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat.

Magyarország gyomtérképe, avagy miként változott a fajok jelentősége

„Több, mint hatvan szakember vett részt a Hatodik Országos Gyomfelvételezés munkájában, ahol az őszi búza és a kukorica legfontosabb gyomnövényeit vették számba”- magyarázta Novák Róbert, a Nébih gyombiológiai szakértője a XXXII. Keszthelyi Növényvédelmi Fórum Plenáris ülésén. A szakember elmondta, a XX. században három radikális változás is bekövetkezett a mezőgazdasági tulajdonviszonyokban.

További fejlesztések a sikeres évet záró AXIÁL-nál

A gazdasági nehézségek és az aszály ellenére 2022-ben az AXIÁL Kft. rendelésállománya növekedett, a cég új telephelyet nyitott Felsőzsolcán és kibővítette bajai szervizét. A jelentős hazai gépkereskedő az AgrárgépShow kiállításon mutatta be terveit és eredményeit, miközben közel 100 gépet ki is állított és leleplezte az utánpótlásnevelési projektjük legújabb kampányarcait, a Galaxiál Hőseit.

Közlekedési balesetek: sokszor a vétlen (is) rosszul jár

Az AGROmash expón igen tanulságos, sokszor megrázó képekkel illusztrált előadást hallgathattak az érdeklődők, a közlekedési balesetek leggyakoribb okairól… A tanulság: figyelmesen, óvatosan, a mindennapi problémákat nem más közlekedőkön levezetve. És akinek telik autóra, az áldozzon egy KRESZ könyvre is...

Török paradicsom Hollandiában

Az energiaárak emelkedésével sok európai kertészet felhagyott a paradicsomtermesztéssel. Ennek ellenére az európai országok paradicsom iránti kereslete nem nőtt akkora mértékben, mint ahogy azt a török zöldségkereskedők remélték.

Kína szójababimportja 2030-ra várhatóan lecsökken

Egy új Rabobank-jelentés előrejelzése szerint Kína szójababimportja a következő években lelassul, és végül 2030-ig csökkenni is fog. Ennek az az oka, hogy lelassul az ország állattenyésztésének a növekedése, folyamatosan javulnak a gazdálkodási gyakorlatok, és ami még fontosabb, országszerte elterjed az alacsony szójatartalmú takarmányok alkalmazása.

Az előttünk álló időszaknak mindenki a nyertese lehet

Erősek, intelligensek és gyönyörűek – így jellemezte a 41. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállításon bemutatott gépeket dr. Szabó István, a MATE oktatási és nemzetközi rektorhelyettese, az AGROmash-nagydíj zsűrielnöke. A minden eddiginél színesebb és impozánsabb agrárrendezvényen közel háromszáz kiállító és számos program várja az érdeklődőket január 25-től 28-ig.

Tíz helyszínen zajlott az országos kukorica posztregisztrációs fajtakísérlet

Tizenhatodik alkalommal szervezte meg 2022-ben a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az országos kukorica posztregisztrációs fajtakísérletet. Az objektív felmérésben az elmúlt évben 43 kukoricahibridet teszteltek az ország tíz pontján, az eredményeket egy kiadványban hozták nyilvánosságra a szervezők.

Ha látja az ember, hogy valami működik, lehet továbblépni

Rácz Károlyék jáki majorsága hivatalosan is mintagazdaságnak minősül, ahová mezőgazdasági szakiskolai csoportok és a mosonmagyaróvári egyetem hallgatói járnak gyakorlati ismereteket szerezni. Van is mit tanulniuk, hiszen mindhárom tulajdonos agrármérnökként végzett.

Sikerülhet felzárkóztatni a hazai agráriumot

A kormány és az agrárium érdekképviseleti szervezetei az idén is folytatni kívánják a párbeszédet és az együttműködést – hangzott el az Agrárminisztérium, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének, valamint a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának közös sajtótájékoztatóján.