Back to top

Együtt fejlődnek a piaci elvárásokkal – Optimális gépek a Bábolnai Gazdanapokon

A békési Optigép Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. az OptiCorn kukorica- és a NAS, illetve PSM napraforgó-, valamint cirokbetakarító adapterekkel az európai piaci részesedés többségét birtokolja.

A NAS napraforgóbetakarító adapterek a teljesérésű napraforgó betakarítására szolgálnak. Fix vázzal 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12 és 16 soros kivitelben, 50, 55, 60, 70 és 76,2 centiméteres sortávval gyártják
A NAS napraforgóbetakarító adapterek a teljesérésű napraforgó betakarítására szolgálnak. Fix vázzal 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12 és 16 soros kivitelben, 50, 55, 60, 70 és 76,2 centiméteres sortávval gyártják
Fotó: Optigép
Ez elsősorban adapterei kiváló minőségének és kiforrottságának köszönhető, de a cég munkatársai nagy hangsúlyt fektetnek a megbízható alkatrészellátásra is.

Sikerük titkának azt tartják, hogy együtt fejlődnek a piaci elvárásokkal, amelynek a középpontjában mindig a vevő áll.

A cég több mint ötven éves adaptergyártási múltra tekint vissza, termékeit az USA-tól Japánig szerte a világon értékesíti, és dinamikusan növeli exportpiacát a folyamatos fejlesztéseknek és a kiváló ár-értékaránynak köszönhetően.

OptiCorn kukoricabetakarító adapter
OptiCorn kukoricabetakarító adapter
Fotó: Optigép
A növekvő piaci igények kielégítése érdekében nagyszabású, közel félmilliárd forintos beruházásba kezdett, aminek részeként jelenleg is zajlik a közel ezer négyzetméteres új irodaház építése. Az energiaellátáshoz 50 kW-os napelemrendszert telepítettek, bővítették az összeszerelő műhelyt és egy négyállásos hegesztőrobotot is üzembe helyeztek a kapacitás bővítése érdekében.

Korszerűsítették a gyártástechnológiát: új fényezővel, egy 220 tonnás CNC-megmunkálógéppel és egy négyszer két méteres lézervágóval bővült a géppark, amely csövet és sík lemezt egyaránt képes szabni.

Új szerelde is épült a gépgyár 8 hektáros területén, aminek köszönhetően 274 négyzetméterrel bővült a munkaterület. Ez lehetővé teszi, hogy a tesztelési és járatási feladatokat is folyamatosan tudják végezni.

Az Optigép több mint ötven éves adaptergyártási múltra tekint vissza
Az Optigép több mint ötven éves adaptergyártási múltra tekint vissza
Fotó: Optigép
A beruházás várhatóan év végére fejeződik be, de a gyártás és értékesítés addig is zavartalanul folyik.

„A Bábolnai Gazdanapok több évtizedes hagyományokra tekint vissza. Nagyszerű színtere a vevőtalálkozóknak,

ahol a vásárlás elött álló gazdákkal és a már Optigép kukoricabetakarító vagy napraforgóadapterekkel rendelkezőkkel is tudunk találkozni és beszélgetni – mondta Héjja Csaba, kereskedelmi vezető. Idén azokat a slágeradaptereket mutatjuk be kétszáz négyzetméteren, amelyek a legkeresettebbek a piacon.”

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Közel 4 millió tonna takarmány készült tavaly

A Magyarországon működő keverőüzemek 2021-ben 3,956 millió tonna haszonállat-takarmánykeveréket állítottak elő, 2020-hoz képest 3,4 százalékkal többet - olvasható az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) honlapján közzétett összefoglalóban.

Az élelmiszerbiztonság első szereplője a fajtanemesítő

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szántóföldi növényfajták okirat átadásával egybekötött ünnepséget tart tartott az idén 70 éves székkutasi Növényfajtakísérleti Állomáson. A jeles eseményen az új növényfajták nemesítőházainak képviselői vehették át a munkájuk elismeréséért járó okleveleket.

Cirok: a jövő kukoricája lehet

A mezőgazdaságban kell a több lábon állás. A növénytermesztésen belül erre jó lehetőséget kínál a cirok, ám tudnunk kell, hogy az eddigi gyakorlatunk változtatásra szorul. Mindezt Feldman Zsolt az Agrárminisztérium államtitkára hangsúlyozta azon a sajtótájékoztatón, amit a Pápai Agroprodukt Zrt. pásztói telepén tartottak.

Nincs más választásunk: öntözni!

Vagy öntözünk, vagy ellehetetlenül a gazdálkodásunk. Ha valakinek eddig kétségei lettek volna ez ügyben, akkor ebben az évben egyértelmű választ kapott rájuk. Az aszállyal megsanyargatott búza után abban bíztunk, hogy majd a kapások valahogy kiegyenesítik az idei évet, de sajnos nem ez történt, tovább romlott a helyzetünk. Még több helyen megégett a kukorica, olyannyira, hogy meg se nőtt, vagy ha címert hányt is, csövet már nem hozott.

Cirok szakmai nap a Gabonakutatónál

A Gabonakutató dél-alföldi nemesítőállomásán szakmai napot tartottak szeptember elején. Az intézet nemesítői és területi képviselői által tartott kiszombori bemutató témáját az aszályos idei időjárás határozta meg, de a víz hiánya mellett a magas hőmérséklet is komoly kihívást jelentett a növények számára. Az alföldi körülmények közepette jó volt látni a szárazságtűrő cirokféléket és napraforgókat, sőt még zöld szóját is lehetett látni.

Megkezdődött a drónos növényvédelmi szolgáltatók támogató ellenőrzési kampánya

Támogató szemlékkel segíti a Nébih a permeteződrónos növényvédelmi szolgáltatók jogszabályoknak megfelelő feladatvégzését. A nemrégiben indult ellenőrzések során a hatóság mindenekelőtt a jogszerűség érdekében elvárt feltételekről tájékoztatja a szolgáltatókat.

Évszázados hagyománya van az ipari baromfifeldolgozásnak

Száz éve kezdődött a városban az iparszerű baromfifeldolgozás. A kerek évforduló kapcsán az elmúlt évtizedekre, a ma már a Hungerit Zrt. által működtetett üzem sikereire és eredményeire tekintettek vissza. A cég jövője kapcsán Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója kiemelte, a következő évek korszakalkotóak lesznek a vállalkozás életében.

Hogyan tovább sertéstenyésztés?

Az elmúlt 7-8 hónapban sok szó esett a sertéságazat problémáiról. A tűzoltásra szánt intézkedések azonban nem tudták eloltani a tüzet. Ennek egyik oka a külső körülmények évtizedek óta nem látott kedvezőtlen együttállása, a másik pedig a strukturális változások bekövetkeztének hiánya.

A kormány elkötelezett a dróntechnológia sikere iránt

A kormány elkötelezett abban, hogy Magyarország sikerrel alkalmazza a dróntechnológiát, a rendelkezésre álló eszközökkel ösztönzi az elterjedést - mondta Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) parlamenti államtitkára a 4. Drón Konferencia és Expo megnyitóján Budapesten.

Évente 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban

Évente mintegy 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban, csaknem 15 millió tonnával többet, mint amennyit importálnak - írta a Guardian brit napilap a Feedback EU klímakutató civil szervezet jelentésére hivatkozva.