Back to top

Virtuális üzleti találkozók az Interpoma kiállításon

Ismét meglesz a lehetőség arra, hogy aki nem tud személyesen eljutni Bolzanóba az Interpoma kiállításra, virtuális üzleti megbeszéléseket folytasson a kiállítókkal a 2020-ban debütált Interpoma Business Match keretében.

A kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi almakiállítás, az Interpoma a legnagyobb szakkiállítás, ahol az almaipar minden szereplője megtalálható: kutató- és nemesítőcégek, a termesztéshez használt gépek és eszközök, a korszerű farmmenedzsment megoldásai, a feldolgozás és tárolás berendezései, szabályozórendszerei, valamint adatfeldolgozó és szaktanácsadó szolgáltatások.

Velük lehet 20-20 perces B2B online-találkozókat szervezni az Interpoma honlapján keresztül november 17- én és 18-án, vagyis a kiállítás első két napján.

Fotó: Interpoma
A jelentkezés ingyenes, és almatermesztőknek, kutatóknak, start-upoknak, gépkereskedőknek és importőröknek ajánlják ezt a lehetőséget a gyors kapcsolatfelvételre. Mindenki elkészítheti a saját menetrendjét az érdeklődése és a kiállítók listája alapján, egyeztetve az időpontot a leendő partnerrel.

Az Interpoma honlapján a regisztráció gombra kattintva a jelentkezőnek saját profilt kell létrehoznia, amiben tömören és egyértelműen bemutatkozik, majd fölveheti a kapcsolatot a többiekkel. Ehhez a request meeting gombra kell kattintani, és érdemes röviden leírni, miért keressük az illetőt. A rendezők arra kérnek mindenkit, hogy lehetőleg a találkozó előtt egy nappal jelezzen vissza a partnereinek, hogy elfogadja a meghívást. Erről a jelentkezők e-mail értesítést kapnak.

Thomas Mur, a Bolzano Exhibition Center igazgatója örömét fejezte ki, hogy ismét fizikai valójában tér vissza a kiállítás Bolzanóba, és biztos benne, hogy az off- és online megrendezés előremutató megoldás a szakkiállítás esetében.

Két évvel ezelőtt a koronavírus-járvány miatt dolgozták ki az Interpoma Business Match platformot, amin keresztül 256 résztvevő 138 online üzleti megbeszélést folytatott több mint 40 országból.

Az online találkozókat a Bolzanói Kereskedelmi Kamara (Bolzano Chamber of Commerce) az Európai Bizottság partnerkereső szolgáltatása, az Enterprise Europe Network (EEN) támogatja.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/fruitecom

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kevesebb görögdinnye lesz Spanyolországban

Míg 2021 januárjában a Filomena vihar és a nyomában érkező fagyok és havazás bénította meg Spanyolországot, addig ezen a télen a szokatlanul enyhe időjárás következményeitől tartanak. Már decemberben is sorra dőltek meg a hőmérsékleti rekordok, a dél-spanyol régióban 2022-ben volt minden idők legmelegebb decembere.

Hűtő és melegítő hatásúak

Nyáron túl meleg van, télen pedig hideg, mondhatnánk, az időjárás soha nem optimális az ember számára, legalábbis így érezzük. A táplálkozásunk során ezt a kellemetlenséget tudományos alapon is korrigálhatjuk, hiszen egyes növényeknek hűtő, míg másoknak melegítő hatásuk van.

Valós értéket tükrözzön az ár

Steven van Schilfgaarde, a Royal FloraHolland virágtőzsde vezérigazgatója szerint 2022 nehéz és különösen kiszámíthatatlan év volt. A tőzsde kiadványa szerint azonban év végére így is átlépte a forgalom az ötmilliárd eurós határt, ami viszont csaknem 600 millióval kevesebb, mint egy évvel korábban.

Mikor ébred a szőlő?

Sokan, sokszor tették fel a címben említett kérdést az elmúlt években az egyre változó, gyakran egészen enyhe téli időjárást tapasztalva. A szőlő ébredése, rügyfakadásának időpontja azért is fontos számunkra, mert az azt követő kedvezőtlen idő hatására az egész évi termésünk elveszhet, fagykárt szenvedhet.

Bevételek, kiadások Hollandiában

A Wageningen Economic Research éves bevételbecslésének összeállítása alapján 2022-ben Hollandiában minden mezőgazdasági és kertészeti ágazatban növekedtek a költségek. A nagyobb kiadásokat a szántóföldi gazdálkodásban és az üvegházi termesztés bizonyos ágaiban bőven ellensúlyozta az értékesített termékek ára, a dísznövénykertészetben viszont olyan mértékben zuhantak az eladási árak, hogy számottevő az érintettek bevételcsökkenése.

Valaha súlyosabban károsítottak

Több olyan károsító is van, amely tömegszaporodásával rendkívüli károkat okozott a mezőgazdaságban az elmúlt hatvan év során, mára azonban szerencsére jóval kevésbé kell tartani tőlük.

A növényfejlődés irányítása, stresszkezelés

A Siófokon tartott Szimbiózis Kertésztalálkozó tápanyag-gazdálkodás és növényvédelem szekciójának előadásai egyebek mellett a növényfejlődés hatékony irányításával és a növények stresszkezelésével foglalkoztak.

Tudnivalók a növényvédő szerek és növényvédelmi hatású készítmények drónos kijuttatásának kérelmezéséről

Az elmúlt időszakban számos kérdés érkezett a Nébih munkatársaihoz annak kapcsán, hogy ki, hol és hogyan kérelmezheti növényvédő szerek és növényvédelmi hatású készítmények engedélyezését drónnal történő kijuttatásra. Az alábbiakban összegyűjtötték a témához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat.

Ültessünk méhlegelőt! Ültessünk méhlegelőt?

Ez az írás az emlékezés szándékával, és nem a siránkozásért íródott.

Egyszerű lépések az állatbarát kert kialakítása felé

Rengeteg területet elhódítottunk már a természettől gyárak építése, lakhatás és mezőgazdasági termesztés miatt. Ezzel megszámlálhatatlan élőlény életét nehezítettük meg, hiszen a természetes élőhelyek egyre csak fogyatkoznak, ahogy az emberiség mind jobban belakja, beépíti a Földet. Lelkiismereti kérdés, hogy ezek után segítsünk nekik, amiben csak tudunk.