Back to top

Virtuális üzleti találkozók az Interpoma kiállításon

Ismét meglesz a lehetőség arra, hogy aki nem tud személyesen eljutni Bolzanóba az Interpoma kiállításra, virtuális üzleti megbeszéléseket folytasson a kiállítókkal a 2020-ban debütált Interpoma Business Match keretében.

A kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi almakiállítás, az Interpoma a legnagyobb szakkiállítás, ahol az almaipar minden szereplője megtalálható: kutató- és nemesítőcégek, a termesztéshez használt gépek és eszközök, a korszerű farmmenedzsment megoldásai, a feldolgozás és tárolás berendezései, szabályozórendszerei, valamint adatfeldolgozó és szaktanácsadó szolgáltatások.

Velük lehet 20-20 perces B2B online-találkozókat szervezni az Interpoma honlapján keresztül november 17- én és 18-án, vagyis a kiállítás első két napján.

Fotó: Interpoma
A jelentkezés ingyenes, és almatermesztőknek, kutatóknak, start-upoknak, gépkereskedőknek és importőröknek ajánlják ezt a lehetőséget a gyors kapcsolatfelvételre. Mindenki elkészítheti a saját menetrendjét az érdeklődése és a kiállítók listája alapján, egyeztetve az időpontot a leendő partnerrel.

Az Interpoma honlapján a regisztráció gombra kattintva a jelentkezőnek saját profilt kell létrehoznia, amiben tömören és egyértelműen bemutatkozik, majd fölveheti a kapcsolatot a többiekkel. Ehhez a request meeting gombra kell kattintani, és érdemes röviden leírni, miért keressük az illetőt. A rendezők arra kérnek mindenkit, hogy lehetőleg a találkozó előtt egy nappal jelezzen vissza a partnereinek, hogy elfogadja a meghívást. Erről a jelentkezők e-mail értesítést kapnak.

Thomas Mur, a Bolzano Exhibition Center igazgatója örömét fejezte ki, hogy ismét fizikai valójában tér vissza a kiállítás Bolzanóba, és biztos benne, hogy az off- és online megrendezés előremutató megoldás a szakkiállítás esetében.

Két évvel ezelőtt a koronavírus-járvány miatt dolgozták ki az Interpoma Business Match platformot, amin keresztül 256 résztvevő 138 online üzleti megbeszélést folytatott több mint 40 országból.

Az online találkozókat a Bolzanói Kereskedelmi Kamara (Bolzano Chamber of Commerce) az Európai Bizottság partnerkereső szolgáltatása, az Enterprise Europe Network (EEN) támogatja.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/fruitecom

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Illóolaj, vagy „illatolaj”? Mindkettő illatos, de nem mindegy melyiket használjuk…

Az illóolajokat sokan alkalmazzák az őszi-téli időszakban, hiszen jó szolgálatot tehetnek a felső légúti megbetegedések megelőzésében, kezelésében, de egy stresszes nap után is segíthet ellazulni némelyikük. Ám nem mindegy hogy illóolajat, vagy „illatolajat” veszünk…

Az aszály ellenére jó évet zártak a dinnyetermesztők

Hazánkban a dinnyeszezon hamarabb kezdődött, mint tavaly; az extrém melegtől hirtelen nagy mennyiség keletkezett a piacon, ám ezek a csúcsok augusztus elejére eltűntek. A termelők végig tudtak belföldre és exportra is értékesíteni, ezért összességében pozitív szaldós volt a mérlegük.

Most nyílik a szilva?!

Szeptember első felében virágzó szilvafákat és díszfákat – főleg vadgesztenyét – is láthattunk. Hogy lehetséges ez? Jó dolog és a hosszú őszt jelzi, vagy inkább káros jelenség? Esetleg mutat valamit, amit a termesztőnek nem szabad figyelmen kívül hagynia? Az őszi virágzás mindenképpen jelzésértékű, mégpedig elsősorban a fák gyenge erőnlétére utalhat. De több tényező együttes hatása ez a jelenség.

Dióliget nem csak diófákkal

„Fiatal vállalkozók lévén abban hiszünk, hogy meg kell találni a saját utunkat, amit követve sikeresek lehetünk, ha tanulunk, és ha emellett tartani tudjuk a minőséget” – vallja Szabó Dániel és felesége, Szabó-Hajós Tímea. Ők álmodták meg és hozták létre a magyar falusi élet régmúltját, az agrárium szépségeit és hagyományait felidéző Dióligetet Óhídon.

Fontos az őszi felkészülés

A kajszi és a szilva élettani betegségei, gyors pusztulása szerteágazó okokra vezethető vissza, az egyik a fák erőnléte, amiben nagy szerepe van a tápanyagellátásnak. Cegléden a fák őszi feltöltésének részleteiről esett szó, és a szilvafajta-gyűjtemény ígéretes egyedeit is láthattunk.

A LED fényforrások az otthonunk után a zöldségtermesztést is fenntarthatóvá teszik

A globális felmelegedés egyik felelősének tartják az élelmiszertermelés, de az üvegházhatású gázok kibocsátását csökkentő megoldások keresése mellett az innovatív technológiák használatára is nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

Különleges almás sütemény lett Budapest desszertje

A Veranda Cukiműhely Budapest aranyalmája elnevezésű süteménye lett idén Budapest desszertje. A linzer lapra helyezett giandujás-almás édesség először az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolható meg a péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.

Okos fóliablokk Akasztón

A Grino Kft. akasztói telephelyén mutatta be a Britamark Kft., az angol Haygrove Ltd. termékeinek kizárólagos hazai forgalmazója a teljesen automatizált EZ Vent fóliarendszer kivitelezésének részleteit és működését. A kéthektáros fóliarendszerben környezetbarát ültetőközegben termesztik a paprikát, a berendezést korszerű vezérlés irányítja.

Érdeklődő diákok nélkül hamar bedőlne az agrárium

Kaposvár napjainkban is a magyar állattenyésztés egyik bástyájának számít – nem véletlenül rendezték itt korábban évről évre a KÁN-t, azaz a Kaposvári Állattenyésztési Napokat. Miután a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) átvette a kaposvári intézmény működtetését, kötelességének érezte a rendezvény hagyományának ápolását. A szeptember 30-án megnyíló KÁN Egyetemi Napokról, illetve az egyetem aktuális helyzetéről Gyuricza Csabát, a MATE rektorát Sári Enikő, kiadónk ügyvezető igazgatója kérdezte.

Rejtőzködő idegenhonos károsító a jukkatripsz

Hazai kertekben, parkokban, sőt még a nagyvárosi járdaszigeteken is gyakran láthatunk virágzásukkor nagyon látványos pálmaliliomokat. Ez az észak-amerikai szívós dísznövény sem mentes károsítóktól, a tőlevélrózsájában a levelek tövénél sokszor nagy tömegben van jelen az Észak-Amerikából behurcolt jukkatripsz.