Back to top

Ha sikeres szeretne lenni az agrárbizniszben, ezt ne hagyja ki!

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport a siófoki Agrárszektor Konferenciát, amely mára a hazai agrárium egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményévé vált. A kivételesen gazdag programkínálatot nyújtó kétnapos konferenciával a Portfolio következetesen arra törekszik, hogy a lehető legtöbb hasznos, üzleti döntésekben is eredményesen alkalmazható információt nyújtsa az agrárgazdasági szereplőinek, akik a rendezvényt szakmai kapcsolatépítésre is felhasználhatják.

November 30.-december 1-én rendezi meg a Portfolio Csoport a siófoki Hotel Azúrban kétnapos Agrárszektor Konferenciáját, amely egyúttal jubileumi eseménynek is számít. Az idei lesz ugyanis a tizedik rendezvény az Agrárszektor Konferenciák 2013 óta tartó eseménysorában.

Agrárszektor 2022 konferencia

Idén 10. alkalommal rendezzük meg a hazai agrárium kiemelkedő szakmai eseményét Siófokon, a kétnapos Agrárszektor 2022 konferenciát! Gazdálkodók, döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, élelmiszeripari szakértők, államigazgatási topvezetők egy helyen, egy időben az agrárium csúcstalálkozóján!

Információ és jelentkezés

A konferencia megrendezésével a Portfolio Csoport kezdettől fogva arra törekedett, hogy egy helyszínen a lehető legtöbb, gyakorlatban is felhasználható szakmai információt nyújtsa az agrárium résztvevői számára.

Az esemény két napja lehetőséget ad arra, hogy évről-évre szinte valamennyi, agrárgazdaságot érintő „forró” téma napirendre kerülhessen, amellett pedig a rendezvény jó alkalmat kínál a szakmai kapcsolatépítésre és a kikapcsolódásra is.

A statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy az Agrárszektor Konferencia folyamatos fejlődésen ment keresztül az elmúlt tíz évben. A szakmai programok összesített időtartama ma már jóval meghaladja az ezer percet, a résztvevők száma pedig szintén eléri az ezer főt, az előadóké pedig a százat. A rendezvényen az üzleti, a vállalati-döntéshozói és az államigazgatási szféra meghatározó szereplői egyaránt képviseltetik magukat, így az esemény első kézből nyújtja a legfontosabb információkat az agrárpiaci szereplők – mezőgazdasági szereplők, élelmiszerfeldolgozók, termeléshez kapcsolódó szolgáltatók, kereskedők – számára.

Fotó: agrarszektor.hu

Vastaps a konferenciákon 

Az Agrárszektor Konferencia az eltelt tíz évben kiemelt figyelmet fordított arra, hogy megjelenítse az agráriummal kapcsolatos különböző véleményeket. Ennek köszönhető számos témában – elsősorban az agrárgazdaság jövőjét, a földbirtokpolitikát, illetve a támogatási és fejlesztési lehetőségeket érintő kérdésekben – heves viták bontakoztak ki a szakmai szekcióbeszélgetésekben.

A hallgatóság pozitív véleményét tükrözte, hogy a beszélgetéseket számos esetben szakította félbe olyan vastaps, amely ritkán hallható hasonló jellegű más agrárrendezvényeken. 

Agrárminiszterek csatája

Több éven át a konferencia egyik fénypontját jelentette az agrárminiszterek fóruma, ahol korábbi tárcavezetők mondhatták el véleményüket az agrárium jövőjéről. Így a rendezvény vendége volt Torgyán József, Gráf József, Németh Imre, Gergácz Elemér és Vonza András is, akik részben jobboldali, részben baloldali kormányokban álltak az agrárminisztérium élén. Emellett természetesen részt vett a konferencián Nagy István jelenlegi agrárminiszter is, illetve évről-évre képviselteti magát az eseményen a tárca több államtitkára és helyettes államtitkára is.

Uniós agrárbiztosok a konferenciákon

A konferencia tízéves története során több neves nemzetközi agrárszakértő és agrárvezető is részt vett az eseményen. Így például 2016-ban előadást tartott Joost Korte, az Európai Bizottság főigazgató-helyettese, aki személyesen tájékoztatta a közönséget az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) reformfolyamatairól. Emellett a konferencia színvonalának elismeréséül is szolgált, hogy az Európai Bizottság részéről 2015-ben Phil Hogan, 2020-ban pedig Janusz Czesaw Wojtechowski agrárbiztos is köszöntötte a magyar gazdálkodókat.

Rangos agrárdíjak nyolc kategóriában 

A Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferencián ünnepélyes keretek között adja át azokat a díjakat, amelyek az adott évi legjobb szakmai teljesítmények elismeréséül szolgálnak.

Az ágazat szereplői ma már nyolc kategóriára pályázhatnak, és az Év női agrárvállalkozója, az Év fiatal agrárszakembere, az Év kertészete, az Év állattenyésztője, az Év növénytermelője, az Év agrárinnovációja, az Év agrárberuházása és a Portfolio agrárgazdaságért díjat nyerhetik meg.

Az első években a díjakat szerkesztőségi bizottság ítélte oda, ma pedig az elismerésekről az ágazat meghatározó vezetőiből álló, rangos szakmai zsűri dönt.

Jelentkezési feltételek

A Portfolio Csoport idei Agrárszektor Konferenciájának részleteiről a portfolio.hu weboldal konferencia menüpontjában lehet tájékozódni. A 2022-es konferencia programja és részvételi tájékoztatója innen is elérhető.

Szakmai kapcsolatépítés és kikapcsolódás

Kétnapos jellegéből adódóan a konferencia lehetőséget nyújt a szakmai kapcsolatépítésre, sőt az üzleti tárgyalásokra és akár az üzletkötésekre is. Emellett az esemény sajátossága, hogy az első napi szakmai munka és a díjkiosztó ünnepség után esti szórakoztató programokkal is várja a közönséget. Így a résztvevők a konferencián nem csak a színvonalas előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket hallgathatják meg, hanem lehetőségük nyílik a kikapcsolódásra ás a szórakozásra is. (X)

Forrás: 
Portfolio

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Nőtt az orosz mezőgazdasági termelés

Oroszország mezőgazdasági termelése 2022-ben 10,2 százalékkal nőtt - derült ki az orosz szövetségi statisztikai szolgálat (Roszsztat) által szerdán közölt adatokból.

Csak az a vízmennyiség adható át, amely nem szükséges a magyar területen

Erről tájékoztatott az Országos Vízügyi Főigazgatóság, miután megkérdeztük, mi a véleményük a Duna Charta januárban nyilvánosságra hozott közleményéről, amiben az osztrák mezőgazdaság Szigetközből származó vízellátása ellen tiltakozik.

Némileg csökkenhetnek egyes élelmiszerek árai

Ez év második negyedévében várhatóan megáll az élelmiszerárak drasztikus mértékű növekedése, egyes termékpályacsoportoknál akár még fogyasztóiár-csökkenés is előfordulhat a MKB Bank és a Takarékbank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletága elemzőinek prognosztizálása szerint.

Érdemes hétvégén jelmezben menni az állatkertbe

Farsangi programokkal, köztük táncházzal, jelmezes felvonulással, látványetetésekkel, állattréningekkel és kedvezményekkel várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert szombaton és vasárnap.

Díjazták az Országos jégkármérséklő rendszer legjobb generátorkezelőit

Az Európai Unióban egyedül Magyarországon működik a kontinentális összevetésben is kiemelten fejlett és több pilléren nyugvó, mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer, amely számos helyzetben képes segítséget nyújtani a gazdálkodóknak - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az Országos jégkármérséklő rendszer legjobb generátorkezelőinek járó díj átadó rendezvényén, kedden, Dunaharasztiban.

Fókuszban a globális mezőgazdaság

A Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche, IGW) az egyik legismertebb németországi rendezvény. Berlin már 1926 óta a helyszíne a világ egyik vezető nemzetközi élelmiszeripari, mezőgazdasági és kertészeti vásárának.

KITE Zrt.: a jubiláló integrátor

Ellentmondásos év, kirívó szélsőségekkel. Röviden így jellemezhető 2022, s ebbe ugyanúgy beletartozik az irtózatos pusztító aszály, mint a féktelen drágulás vagy a szomszédunkban zajló háború következményei. Vajon ebben a helyzetben miként tudott helytállni az idén 50 éves integrátor, tudott-e élni a piaci lehetőségekkel, mennyire volt képes a bajba jutott termelőkön különböző megoldásokkal segíteni?

Kétezer Barázda

A magyar nemzetiségű mezőgazdasági termelők a Vajdaságban anyanyelvükön követhetik az agrárhíreket az Újvidéken nyomtatott napilapban, a Magyar Szóban, annak hetente megjelenő mezőgazdasági mellékletében, a Magvetőben, továbbá a Hét nap hetilap és a Vajdaság ma internetes hírportálok sem maradnak adósak az élelmiszertermelőket, háztájiban gazdálkodókat foglalkoztató hírekkel és információkkal. Létezett korábban egy havonta megjelenő lap is.

Rövid időn belül megkerülhetetlenné válik a precíziós gazdálkodás

A Magyar Mezőgazdaság Kiadó és az Agrárközösség Kft. közös szervezésében létrehozott szakmai rendezvényen három gazda példáján keresztül ismerhettük meg, hogyan is kezdődött el gazdaságukban a precíziós átállás, milyen tapasztalatokat szereztek erről mindeddig, sőt még tanácsokkal is ellátták a közönséget.

Decemberben visszaesett, az egész évben csökkent a kiskereskedelmi forgalom Németországban

A jelentős mértékben megemelkedett árak miatt az év második felében csökkenésnek indult és decemberben már visszaesett a kiskereskedelmi forgalom Németországban. Az élelmiszerek forgalma rekordmértékben csökkent tavaly a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis jelentése alapján.