0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Az év állatorvosa: dr Totthné dr Polner Antónia

2019-ben megkapta a Holstein-fríz Tenyésztők Szövetségének Mestertenyésztői Díját. 2021-ben az Állatorvos-tudományi Egyetem címzetes egyetemi docensi címet adományozott dr. Polner Antónia részére. Ezúttal Magyarország egyik meghatározó állatgyógyszer- és állateledel forgalmazó vállalata, az AlphaVet választotta az év állatorvosának a szakembert.

A 2022-es év állatorvosa 1958-ban született Békéscsabán. Iskoláit Szentesen végezte.

Édesapja pályáját követve 1982-ben végzett az Állatorvostudományi Egyetemen. Állatorvos férjével együtt kezdő munkavállalóként 1983-ban Mezőhegyesre kerültek, ahol a nagyállat praxisban gyakorló állatorvosként kezdtek el dolgozni az akkori Mezőgazdasági Kombinátban, ahol dr. Polner Antónia a gazdaság több telepén, több átszervezést is megélve dolgozott 38 éven át.

Állatorvosi tevékenységét az üzemi laboratóriumban kezdte. 1990-ben élelmiszerhigienikus szakállatorvosi diplomát szerzett. Részt vett a mezőhegyesi szarvasmarha-állomány leukózismentesítési munkáiban, a mycoplasmák okozta tőgygyulladások vizsgálataiban, irányította a sertésállomány aujeszkymentesítését. 2018-ban elkezdte a szarvasmarha-állomány paratuberkulozis fertőzöttségének gyérítési munkáit.

1992-2006-ig laboratóriumvezetőként dolgozott, emellett a ménesbirtok magyartarka állományának és két sertéstelepének napi állategészségügyi ellátása volt a feladata. 2006-tól kezdte el az 1100 férőhelyes Holstein-fríz tehenészet takarmányozásának irányítását. 2010-től 2021-ig vezette a ménesbirtok szarvasmarha-tenyésztését és tömegtakarmány-termesztését 70 munkatársával közösen. Ágazatvezetőként a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-ben a 40 éves 1100 férőhelyes Holstein-fríz tehenészeti telep fejlesztési munkáit irányította a fejőrobotos technológia bevezetéséig.

2019-ben megkapta a Holstein-fríz Tenyésztők Szövetségének Mestertenyésztői Díját. 2021-ben az Állatorvos-tudományi Egyetem címzetes egyetemi docensi címet adományozott dr. Polner Antónia részére.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/AlphaVet