Back to top

Corteva Crop Solution HUN Kft: Profi kínálat új néven

Alig egy hónapja, hogy a vállalatcsoport eddigi cégeit összevonva egységes néven jelent meg a Corteva. A növényvédő szer, vetőmag, nitrogén menedzsment hármasára épülő vállalat továbbra is a fejlesztéseket tűzte ki célul, hogy a termelőket partnerként a sikeres gazdálkodásban segítse.

„2020-ban megfogalmaztuk a tíz évre szóló fenntarthatósági célkitűzéseinket, éppen ezért olyan termékekekel jelentünk meg a piacon, melyek megfelelnek a mai kor elvárásainak. Portfóliónk 95 százaléka az uniós szabályzók szerint épül fel”- kezdte előadását Borsos László, a cég ügyvezetője Győrben, a szezonnyitó konferenciasorozatuk szerdai állomásán.

A szakember kiemelte, a biológiai termékkörben is nagyot léptek, ezen a piacon rövidesen szeretnének 20 százalékos piaci részesedést elérni, 4-5 készítményük is debütálás előtt áll.

A csávázószereken kívül legújabb eredményük a BlueN. Néhány éve még furcsán néztek az emberre, ha a nitrogén megkötését valaki a légkörből gondolta megoldani. Pedig a 78 százalék nagy lehetőségeket rejt, a Corteva tudományos eredményeket tud felmutatni a légköri nitrogén hasznosítására. A levélre kijuttatott baktérium készítmény gyorsan felszívódik, s sokoldalúan segíti a növény fejlődését. A BlueN kedvező fogadtatásban részesült termelői körökben, hiszen hektáronként 30-60 kilónyi nitrogén műtrágya kiváltására alkalmas. Míg a felszínen a BlueN, addig a talajban az Instinct tartja regulában a nitrogént. Ez utóbbi készítményük, bár ma már megkerülhetetlen, megjelenésekor megelőzte a korát.

Fotó: viniczai

A rendezvényen bemutatták az újdonságokat a Pioneer kukorica vetőmag kínálatában, az Optimum AQUAmax® hibrideket a hatékony termelés érdekében.

A Pioneer linolsavas és magas-olajsavas napraforgó hibrideket. Egyedülálló kombinációkat, forradalmian új hatóanyagot. A Verben-t és a Queen-t, a Corteva új generációs gombaölő szereit kalászosokban. A cég innovatív és korszerű gyomirtó készítményeit - Korvetto, Quelex, Rexade és Viballa - repcében, kalászosokban és napraforgóban.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Online vásárláskor fontos a növényútlevél!

Az ültetésre szánt növények távértékesítése kizárólag növényútlevéllel megengedett, mely igazolja, hogy a termesztés és előállítás a növényegészségügyi követelmények betartásával történt. A termesztők, kereskedők jogkövető magatartása mellett a vásárlók is sokat tehetnek azért, hogy megelőzzék a gazdasági és környezeti veszteséget okozó károsítók elterjedését és megtelepedését: online vásárláskor mindig keressék a növényútlevelet!

Az eukaliptusztól az áfonyáig

A német Heinje faiskola korszerű, innovatív fajtáiról, valamint különleges értékesítési módszereiről híres. Kínálatában olyan klasszikusok találhatók meg, mint a díjnyertes Rosy Boom rózsafajta, a Three Sisters és a Switch hortenziák, valamint a Lucky Berry áfonyafajta. Az ismert faiskola az IPM kiállításon mutatta be idei piaci újdonságait.

A dió sekély kéregrákja

Hazánkban tíz éve azonosították a diófák új, veszélyes baktériumos betegségét. A sekély kéregrák a tengerentúlról érkezett Európába, és az utóbbi harminc évben terjed földrészünkön.

Hogyan növelhető a takarmányozás fenntarthatósága – az ipar válaszai

A melléktermékek takarmányban történő felhasználása mindig kompromisszummal jár a szakemberek szerint. A formulázás során a táplálóérték mellett érdemes figyelembe venni a termelés volumenére, valamint a végtermékre (élvezeti érték, technológiai tulajdonságok változása) gyakorolt egyéb pozitív vagy negatív hatásokat.

Sugárzóan okos megoldás – egyelőre kihasználatlanul

Ha valakitől megkérdeznénk, hogy evett-e már sugárkezelt élelmiszert, valószínűleg habozás nélkül rávágná, hogy nem. Pedig senki nem lehet biztos benne. Akadnak ugyanis olyan termékek, amelyeket nagy valószínűséggel ezzel az eljárással szabadítottak meg a nem kívánatos mikroorganizmusoktól. Ilyen például a fahéj, a kesudió, a kurkuma vagy a pisztácia.

A génszerkesztés nem fér össze az ökológiai gazdálkodással

Köztudott, hogy az ökológiai gazdálkodás elutasít mindennemű génmódosítást. Ökológiai gazdálkodó nem termeszt génmódosított növényeket, nem tenyészt ilyen állatot, és nem használ genetikai módosítással vagy genetikailag módosított szervezet által előállított terméket. A génszerkesztés témakörét körbejárva azonban egy érdekes cikkre bukkantam, amiben Urs Niggli a zöld géntechnológiáról ír.

Növényorvos a közterületen - a rügypattanással ébrednek a kártevők is

A rügypattanással, tehát a táplálék megjelenésével párhuzamosan ébrednek fel téli álmukból a kéregrepedésekben, az ágvillákon a rovarok és az atkák. Néhány faj a rügypikkelyek alatt telel át, most szabaddá válik az út előttük, kijöhetnek a téli búvóhelyükről. Ekkor csíphetjük el a lemosópermetezéssel a rügypikkelyek alól kibújókat és a kéregrepedésekből a zöld levélkék felé vándorló éhes kártevőket is.

Árspirálban a vöröshagyma

Már a 2022/23-as szezon elején látható volt, hogy a nyári hőség és aszály Európa nagy részén befolyásolta a hagyma mennyiségét és minőségét. Az EU-ban és az Egyesült Királyságban mindössze 6,3 millió tonna termést takarítottak be, 13%-kal kevesebbet az előző évinél.

Ukrán napraforgóexport nyugtatta meg az étolajpiacot

Ukrajna lerohanása miatt az ország továbbra is csak korlátozottan tud napraforgóolajat exportálni, de áthidalásként nyers magvakat exportálnak a termelők, ami stabilizálta az étolaj globális piacát.

Így metsszen, aki nem tud metszeni!

A gyümölcsfák metszését mindig is övezte némi misztikum, ami nem csoda hiszen fajonként, fajtánként, koronaformánként más módszereket kell követni - ha nagyon ragaszkodunk ezekhez. Akinek nincs ebben nagy gyakorlata, ha a metszés alapvető lényegét megéri és néhány alapelvét betartja már azzal is jót tesz a fáival.