Back to top

Corteva Crop Solution HUN Kft: Profi kínálat új néven

Alig egy hónapja, hogy a vállalatcsoport eddigi cégeit összevonva egységes néven jelent meg a Corteva. A növényvédő szer, vetőmag, nitrogén menedzsment hármasára épülő vállalat továbbra is a fejlesztéseket tűzte ki célul, hogy a termelőket partnerként a sikeres gazdálkodásban segítse.

„2020-ban megfogalmaztuk a tíz évre szóló fenntarthatósági célkitűzéseinket, éppen ezért olyan termékekekel jelentünk meg a piacon, melyek megfelelnek a mai kor elvárásainak. Portfóliónk 95 százaléka az uniós szabályzók szerint épül fel”- kezdte előadását Borsos László, a cég ügyvezetője Győrben, a szezonnyitó konferenciasorozatuk szerdai állomásán.

A szakember kiemelte, a biológiai termékkörben is nagyot léptek, ezen a piacon rövidesen szeretnének 20 százalékos piaci részesedést elérni, 4-5 készítményük is debütálás előtt áll.

A csávázószereken kívül legújabb eredményük a BlueN. Néhány éve még furcsán néztek az emberre, ha a nitrogén megkötését valaki a légkörből gondolta megoldani. Pedig a 78 százalék nagy lehetőségeket rejt, a Corteva tudományos eredményeket tud felmutatni a légköri nitrogén hasznosítására. A levélre kijuttatott baktérium készítmény gyorsan felszívódik, s sokoldalúan segíti a növény fejlődését. A BlueN kedvező fogadtatásban részesült termelői körökben, hiszen hektáronként 30-60 kilónyi nitrogén műtrágya kiváltására alkalmas. Míg a felszínen a BlueN, addig a talajban az Instinct tartja regulában a nitrogént. Ez utóbbi készítményük, bár ma már megkerülhetetlen, megjelenésekor megelőzte a korát.

Fotó: viniczai

A rendezvényen bemutatták az újdonságokat a Pioneer kukorica vetőmag kínálatában, az Optimum AQUAmax® hibrideket a hatékony termelés érdekében.

A Pioneer linolsavas és magas-olajsavas napraforgó hibrideket. Egyedülálló kombinációkat, forradalmian új hatóanyagot. A Verben-t és a Queen-t, a Corteva új generációs gombaölő szereit kalászosokban. A cég innovatív és korszerű gyomirtó készítményeit - Korvetto, Quelex, Rexade és Viballa - repcében, kalászosokban és napraforgóban.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Elektronikai forradalom: gombák válthatják a műanyagot

Az elektronikai hulladékok mennyisége világszerte nő, amire a gyártók sokszor rátesznek egy lapáttal a tervezhető avulással, és hogy úgy alkotják meg a készülékeket, hogy ha elromlanak jobban megérje újat venni, mint javítani… A gombák talán segíthetnek a problémán.

A krónikus rovarölőszer-hatás károsítja a méhek látását

Egy Rachel Parkinson és munkatársai által most közzétett tudományos cikk eddig nem alkalmazott, új vizsgálati módszerekkel gyarapítja a bizonyítékok sorát, hogy a neonikotinoidok hosszabb távon igenis káros hatással vannak a méhek látásán keresztül viselkedésükre, tájékozódásukra.

A Tisza szabályozásának negatív hatásaitól szenved ma a mezőgazdaság

Tizedszer rendezték meg az Agrárszektor Konferenciát idén, Siófokon. A konferencia médiapartnere a Magyar Mezőgazdaság Kft. volt. A rendezvény nyitóelőadását tartó Farkas Sándor agrárminiszter-helyettese azt mondta, egyre több mindenkit foglalkoztat Magyarországon az öntözésfejlesztés kérdésköre - de már rég elkéstünk vele.

Mégis beengedi Mexikó az amerikai GM kukoricát

A mexikói elnök, Andres Manuel Lopez Obrador a héten jelentette be, hogy szeretne megállapodni Washingtonnal. Mindezt azután, hogy az USA jogi lépésekkel fenyegetőzött annak hatására, hogy Mexikó meg akarta tiltani a GM (génmódosított) kukorica importját 2024-re.

A Dunántúlra összpontosul a szelídgesztenye-termesztés

Vas, Somogy és Zala megyében termesztik a legnagyobb felületen a szelídgesztenyét. Eme héjas gyümölcs egyedi íze mellett kiváló beltartalmi értékekkel is rendelkezik – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsítő programja, az Európai Friss Csapat.

Aranyosi Károly - Kihívások közepette is tervezhető jövő

„Az IKR Agrár egy attitűdöt testesít meg, és ennek az attidűdnek több gyökere van: egyrészt a vállalat otthona, Bábolna, másrészt a mezőgazdaság; a hazai mezőgazdasággal, azon belül elsősorban a szántóföldi növénytermesztéssel való kapcsolata. IKR-esnek lenni különleges” – vallja Aranyosi Károly az IKR Agrár ügyvezetője.

Másodvirágzás ősszel

Városi vadgesztenyefákon nem teljesen szokatlan, hogy ősszel néhány virágzatot látunk a száraz levelek mellett vagy a kopasz ágakon, az idén azonban több növényfajon is hasonló jelenség tapasztalható. Mi ennek az oka?

Csökkent a kukorica ára Lengyelországban

Végéhez közeledik a szemes kukorica betakarítása Lengyelországban, mégsem felhőtlen a lengyel gazdák öröme, mert továbbra is nagy mennyiségű import kerül az országba Ukrajnából, ami a belföldi termés árát lenyomja.

A szántóföldi precíziós gazdálkodást népszerűsítették a Közép-Duna mentén

A precíziós gazdálkodás lehetőség: a gazdálkodás hatékonyságának növelésére, az inputanyagok optimális felhasználására, és mindezek eredményeként a vidék jövedelemtermelő képességének fokozására. A Bakodpusztai Gazdafórumon példákon keresztül és számokkal alátámasztva mutatták be a precíziós gazdálkodás előnyeit.

Növényi étrenddel csökken a bélrák kockázata a férfiaknál

A növényi alapú étrend 22 százalékkal csökkentheti a férfiak bélrákkockázatát egy új kutatás szerint - idézte a The Guardian online kiadása egy nagyszabású amerikai tanulmány eredményeit.